Раздадоха наградите Икар

Театър Иван Вазов

Вчера на официална церемония бяха раздадени най-престижните награди за театър в България – Икар. Раздаването на статуетките съвпадна със Световния ден на театъра.

Наградата за най-добър спектакъл получи „Професия лъжец“ на Стефан Москов. Икар за режисура получи Иван Добчев за "Възвишение" по Милен Русков.

Престижната статуетка за водеща мъжка роля отиде при актьора Владимир Пенев за спектакъла "Скъперникът". Награда за водеща женска роля получи Лилия Маравиля за ролята на г-жа Министершата в "Г-жа Министершата".

Младият актьор Александър Кадиев получи Икар за поддържаща мъжка роля в „Скъперникът“. В категорията за най-добра поддържаща женска роля триумфира Ина Добрева за ролята на Елена в "Презрението".

Венелин Шурелов и Елица Георгиева грабнаха Икар в категорията сценография за пиесата "Канкун". В категорията авторка музика наградата спечели Петър Дундаков за "Дисни трилър".

Председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев връчи специална награда на Стефан Мавродиев за творческия му принос.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари