Обвиниха Виктория Бекъм в пропаганда на анорексия

Виктория Бекъм

Последната колекция на Виктория Бекъм отприщи вълна от негодувание и обвинения към известната дизайнерка. Причината, заради която критиците се нахвърлиха върху бившата спайска, е че тя лансира на подиума дрехи, подходящи предимно за анорексички.

Според модните спецове Виктория прекалила този път и налага стандарт, който изкривява представите за женска красота. Тя заложила на моделката Пейтън Райт, която е изключително слаба. Пейтън е на 17 години и е само с година по-голяма от възрастта, допустима за разходки по модния подиум.

Индексът на телесната маса на Пейтън е точно в критичната точка и е на ръба на анорексията, което отприщва недоволство от страна на родители. Според тях дъщерите им ще следват модела, наложен от Виктория на последното ѝ ревю, което може сериозно да влоши здравето на тийнейджърките заради опитите им да отслабнат драстично.

В момента във Франция тече процедура по забрана върху показване на прекалено слаби момичета на модния подиум, а заради изключително слабата фигура на моделка за модната марка Миу Миу рекламата била забранена. Виктория Бекъм обаче твърди, че нейните тоалети са подходящи за жени с по-едри фигури, а не са само за ултра слаби манекенки.

Мъжът на Виктория - Дейвид Бекъм, е възмутен, че модните критици се нахвърлят на жена му, и вместо да я посъветва да залага на нов тип модели, постоянно ѝ казвал да не се променя. Виктория смята да следва съветите на съпруга си и вероятно новите ѝ колекции ще предизвикват все повече критики.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари