Варненка на 80 обявена за най-екстремна българка

най-екстремна българка

Варненка на 80 години бе обявена за Най-екстремната българка на наградите Respect 2015. Церемонията се състоя под егидата на фирма AVAIR, Z&M private и верига ресторанти Петлето и с медийната подкрепа на Ezine.bg, Grad.bg, Sanovnik.bg, Gotvach.bg.

Пенка Балева, която неотдавна отпразнува осемдесети рожден ден, от 13 години се е посветила на екстремните спортове. Тя има зад гърба си десетки скокове с бънджи и парашут, а преди дни изпълни мечтата си да скочи от 192-метров мост в Австрия. Тя получи картина, специално нарисувана за нея от художника Иван Яхнаджиев.

Победителят в България търси талант Пламен Любенов също получи награда за невероятните си умения да танцува хип-хоп въпреки инвалидната си количка. Награда получи и бившата спортистка и танцьорка Цветелина Вълкова, която е прикована към легло, но не спира да помага на хора в беда.

Награда взе и параолимпиецът Антоан Божилов, който донесе злато на България в дисциплината скок дължина от параолимпиадата. Три малки момиченца с големи сърца – Рая, Зарина и Лъчезара получиха награди в категорията Принцеса със златно сърце. Те сами поискали да отрежат косите си, за да ги дарят за изработване на перуки на болни хора.

Сред наградените бе и Фейсбук групата С вяра в доброто - подари надежда. В нея участват над 1000 жени от цялата страна, които се обединяват, за да плетат одеялца и да ги продават за лечението на хора в нужда.

Respect 2015

Досега те са успели да продадат свои плетива за над 16 000 лева, които са внесени в сметките на нуждаещите се. На церемонията те донесоха прекрасно коледно одеяло, което бе обявено на търг и стана собственост на бизнесмена Алекс Врабчев, който пожела то да бъде подарено на някое дете.

На събитието, което бе озарено от песните на младата изпълнителка EVA, бяха събрани средства за подпомагането на Димитър Йовов от Пловдив, който се грижи за болното си дете, но след броени дни самият той трябва да бъде опериран. Гостите подкрепиха Митко и с по един смс на 17 777 с текст DMS MITKO.

Иван Владимиров от Кюстендил, който поправя инвалидни колички безвъзмездно, също получи своята награда, въпреки че и самият той е обездвижен. Награда взе и Вероника Ангелова, която помага на болни хора да се почувстват по-уверени.

Наградените със статуетка Respect 2015 получиха подаръци от Diplomat, а всички присъстващи се насладиха на вината на Concerto Winery. Церемонията Respect 2015 се организира от Асоциацията на брюнетките в България със съдействието на РМ club.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари