Ezine.bg»Мрежата»Анонимен»Единичен статус #456506
Anonimen
Anonimen
Новак
  • АнонименАнонимендобави форумната тема: Помощ! Имам алергия от боя за косапреди 6 годиниЗдравейте. От близо 4 години се боядисвам боядисвала съм се в какви ли не цветове русо,червено,черно. И от вече две години съм си заклета чернокоска но преди няколко месеца се боядисах и получих лек сърбеж на който не обърнах внимание к така продължих да се мацам всеки месец с боя докато една сутрин като станах не усетих как ухото ми буквално гори и ужасно ме сърби скалпа.

    Имах и пъпчици по скалпа разрових се из интернет и разбрах че най вероятно имам алергия от боята. Пробвах с шампоанчетата за оцветяване но по някаква причина просто не ми хващат на косата. Посетих и дерматолог който ми каза че е от боята за коса и трябва да спра да се боядисвам което за мен е невъзможно.

    Четох по форумите че може да пиеш противоалергични хапчета няколко дни преди боядисването и след него но те не подтискат ли просто алергията тя няма ли да се появи пак след като спра да ги пия?

    Говорих с дерматоложката си да направим тест към коя от съставките на боята имам алергия но няма как да стане защото това се правело само в Александровска болница а аз живея във Варна. Знаете ли безвредни бои за коси? А от къната може ли да ми стане някаква реакция?