Манастирски гювеч с месо

Манастирски гювеч с месо

0

Почистеното от костите месо се нарязва на порции и заедно с лука, нарязан на дребно, се задушава, докато остане на мазнина. Прибавят се червеният...

1

Гювеч по Манастирски

Прегледай всички 12 кулинарни идеи за гювеч по манастирски в Езине.бг.
Манастирска яхния

Манастирска яхния

1

В мазнината се задушават до омекване лука, морковите, целината, нарязани на ситно. Прибавя се арпаджика, изчистените от костилки и нарязани на...

Боб по манастирски

Боб по манастирски

5

В тенджера със студена вода сложете боба да заври заедно с 1 глава нарязан на едро лук. Щом заври се прибавят нарязаните на ситно лук, чушки и...

Ориз по манастирски

Ориз по манастирски

2

Изплакнете ориза в 7 води и го отцедете. Залейте го с вряла вода 1:2 и оставете да ври, докато абсорбира течността. Отделно в по-голям съд...

Манастирска боб чорба

Манастирска боб чорба

Почистеният зрял боб се накисва в студена вода. След 12 часа сварява. Когато поомекне се прибавят олиото, ситно нарязаният лук, нарязаните на...

Грах със спанак по манастирски

Грах със спанак по манастирски

Грахът се залива с бульона и се вари 1 час. Лукът, чушките и морковът се нарязват на ситно. Картофите се нарязват на кубчета. Лукът, чушките...

Салата от боб по манастирски

Салата от боб по манастирски

. Запържете салата за 2 минути и оттеглете от огъня. Сервирайте боба по манастирски охладен и гарниран със стрък магданоз....

Охлюви с ориз по манастирски

Охлюви с ориз по манастирски

Почистените с четка и измити много добре в обилно течаща студена вода охлюви се попарват за 2-3 минути във вряща вода, черупките се махат, а...

Гювеч

Гювеч

1

Посолете нарязаните на кръгчета патладжани и тиквички, и ги оставете да се отцедят. Изпържете ги съвсем леко. В същата мазнина задушете ситно...

Боб чорба по манастирски

Боб чорба по манастирски

манастирски да се свали от огъня се прибавят нарязаните на кубчета домати заедно с нарязаните листа джоджен. Посолява се и се освежава с накълцан магданоз. По желание се добавят червен и черен пипер на вкус....

Манастирска чорба от зрял фасул

Манастирска чорба от зрял фасул

Накиснатият в студена вода фасул се отцежда, залива се отново със студена вода и се вари заедно с мазнината, ситно нарязания лук, морковите и...

Манастирска зелена салата

Манастирска зелена салата

Марулите се измиват, почистват и се нарязват на дребно. Лукът и чесънът се почистват, измиват и нарязват на ситно. Доматите се нарязват на...