Задържане на течности в организма

Задържане на течности в организма

0

Парадоксално, но една от основните причини за задържане на вода в организма е обезводняването. Ако не се приема достатъчно количество вода, отделни клетки от организма започват да привличат към себе си вода.

1
Препоръки и читателски отзиви за Задържане на Течности в Организма. Репортажи и текстове за Задържане на Течности в Организма от Езине.бг. Най-новото на тема Задържане на Течности в Организма на едно място.

Популярни

Задържане на Течности в Организма - Задържане на течности в организма

Задържане на течности в организма

28.07.2012328003

Задържането на вода е чест проблем и може да бъде подложен на профилактика. Обикновено промени в храненето и малко упражнения са достатъчни за облекчаване на симптомите.

Задържане на Течности в Организма - Причини за задържане на вода

Причини за задържане на вода

02.07.201503811

Задържането на вода ни кара да се чувстваме подпухнали и отекли. Състоянието е неприятно и води до занижено самочувствие и унилост. За да се справим с проблема, трябва да открием неговия причинител.

Задържане на Течности в Организма - Кора от бреза против подути крайници

Кора от бреза против подути крайници

03.07.201202905

Кората от бреза се счита за едно от най-добрите диуретични средства, за което е призната способността му да стимулира премахването на течности от организма.

Задържане на Течности в Организма - Подуват ви се глезените? Вижте защо

Подуват ви се глезените? Вижте защо

08.05.201005751

Подуването на глезените може да е признак за скрито заболяване. Сред причините може да бъде бъбречни заболявания, разширени вени, сърдечни проблеми. Получава се и от заседнал начин на живот.

Задържане на Течности в Организма - Задържане на вода

Задържане на вода

05.10.2012011513

Задържане на вода често се нарича оток. Това е състояние, което е резултат от течове в тъканите на тялото от кръвта. Обикновено течността се оттича от тъканите на тялото чрез лимфната система - мрежа

Задържане на Течности в Организма - Естествени диуретици

Естествени диуретици

17.01.201305539

Високата консумация на натрий или захар, хормонални промени и някои медицински състояния могат да увеличат риска от задържане на течности. Това често води до подуване на корема или подуване на ръцете, краката или лицето.

Задържане на Течности в Организма - Признаци на обезводняване

Признаци на обезводняване

14.07.20140731

За да имаме здрав и красив вид, трябва да пием поне по 1. 5-2 л вода на ден. По една или друга причина обаче голяма част от хората не приемат достатъчно течности.

Задържане на Течности в Организма - Подуване на крайниците

Подуване на крайниците

23.03.20150946

Подуването на крайниците и появата на отоци по тялото са състояния, които се дължат на задържане на течности в тъканите поради наличие на голямо количество натриев хлорид. Подуването на крайниците по време на бременност e нормално явление

Задържане на Течности в Организма - Въздействието на сезоните върху организма

Въздействието на сезоните върху организма

20.12.20120669

Сезоните оказват съществено влияние върху организма. Топлият сезон предизвиква психично напрежение, както и разстройство на здравето у хора, които страдат от заболяване на черния дроб и жлъчката.

Задържане на Течности в Организма - Албумин

Албумин

27.07.2015073

Албуминът представлява важен протеин, който се произвежда от клетките на черния дроб. Най-важната функция на албумина е неговата транспортна роля, която осъществява по отношение на приети хапчета, витамини, хормони

Задържане на Течности в Организма - Калций и магнезий помагат за зачеване

Калций и магнезий помагат за зачеване

24.03.201102023

По естествен път ще набавите нужните количества калций и магнезий чрез консумацията на коприва, спанак, моркови, краставици, репички, черна ряпа, листа от глухарче.

Задържане на Течности в Организма - Напитките за ползотворна тренировка

Напитките за ползотворна тренировка

18.08.20150185

Изборът на правилната напитка за една или след една тренировка зависи от това колко продължителна е тя. Много е важно при наваксване на течностите да се внимава тялото да не се хидратира прекалено, стигайки до състояние, наречено хипонатриемия.

Избрано

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Задържане на Течности в Организма - актуални съвети, български рецепти и потребителски истории в Ezine.bg. Актуално за Задържане на Течности в Организма в нашия женски сайт. Гласувай за Задържане на Течности в Организма от звездичките над този текст. Приятно разглеждане на многото ни материали, лични истории, тълкувани сънища и рецепти на тема Задържане на Течности в Организма.