Задържане на течности в организма

Задържане на течности в организма

0

Парадоксално, но една от основните причини за задържане на вода в организма е обезводняването. Ако не се приема достатъчно количество вода, отделни клетки от организма започват да привличат към себе си вода.

1
Предложения и практични съвети за Задържане на Течности в Организма. Най-четените за Задържане на Течности в Организма от Ezine.bg. Намери това, което ти трябва за Задържане на Течности в Организма на едно място.

Популярни

Задържане на Течности в Организма - Задържане на течности - враг на хубавата фигура

Задържане на течности - враг на хубавата фигура

13.11.20150847

Задържането на излишни течности от тялото не е от най-приятните състояние. Това често причинява чувството, че сме подпухнали и по-пълни.

Задържане на Течности в Организма - Задържане на течности в организма

Задържане на течности в организма

28.07.2012333104

Задържането на вода е чест проблем и може да бъде подложен на профилактика. Обикновено промени в храненето и малко упражнения са достатъчни за облекчаване на симптомите.

Задържане на Течности в Организма - Причини за задържане на вода

Причини за задържане на вода

02.07.201504789

Задържането на вода ни кара да се чувстваме подпухнали и отекли. Състоянието е неприятно и води до занижено самочувствие и унилост. За да се справим с проблема, трябва да открием неговия причинител.

Задържане на Течности в Организма - Кора от бреза против подути крайници

Кора от бреза против подути крайници

03.07.201203241

Кората от бреза се счита за едно от най-добрите диуретични средства, за което е призната способността му да стимулира премахването на течности от организма.

Задържане на Течности в Организма - Подуват ви се глезените? Вижте защо

Подуват ви се глезените? Вижте защо

08.05.201006135

Подуването на глезените може да е признак за скрито заболяване. Сред причините може да бъде бъбречни заболявания, разширени вени, сърдечни проблеми. Получава се и от заседнал начин на живот.

Задържане на Течности в Организма - Задържане на вода

Задържане на вода

05.10.2012013002

Задържане на вода често се нарича оток. Това е състояние, което е резултат от течове в тъканите на тялото от кръвта. Обикновено течността се оттича от тъканите на тялото чрез лимфната система - мрежа

Задържане на Течности в Организма - Естествени диуретици

Естествени диуретици

17.01.201306053

Високата консумация на натрий или захар, хормонални промени и някои медицински състояния могат да увеличат риска от задържане на течности. Това често води до подуване на корема или подуване на ръцете, краката или лицето.

Задържане на Течности в Организма - Признаци на обезводняване

Признаци на обезводняване

14.07.201401036

За да имаме здрав и красив вид, трябва да пием поне по 1. 5-2 л вода на ден. По една или друга причина обаче голяма част от хората не приемат достатъчно течности.

Задържане на Течности в Организма - Подуване на крайниците

Подуване на крайниците

23.03.201501583

Подуването на крайниците и появата на отоци по тялото са състояния, които се дължат на задържане на течности в тъканите поради наличие на голямо количество натриев хлорид. Подуването на крайниците по време на бременност e нормално явление

Задържане на Течности в Организма - Въздействието на сезоните върху организма

Въздействието на сезоните върху организма

20.12.20120725

Сезоните оказват съществено влияние върху организма. Топлият сезон предизвиква психично напрежение, както и разстройство на здравето у хора, които страдат от заболяване на черния дроб и жлъчката.

Задържане на Течности в Организма - Албумин

Албумин

27.07.20150309

Албуминът представлява важен протеин, който се произвежда от клетките на черния дроб. Най-важната функция на албумина е неговата транспортна роля, която осъществява по отношение на приети хапчета, витамини, хормони

Задържане на Течности в Организма - Калций и магнезий помагат за зачеване

Калций и магнезий помагат за зачеване

24.03.201102274

По естествен път ще набавите нужните количества калций и магнезий чрез консумацията на коприва, спанак, моркови, краставици, репички, черна ряпа, листа от глухарче.

Задържане на Течности в Организма - Напитките за ползотворна тренировка

Напитките за ползотворна тренировка

18.08.20150304

Изборът на правилната напитка за една или след една тренировка зависи от това колко продължителна е тя. Много е важно при наваксване на течностите да се внимава тялото да не се хидратира прекалено, стигайки до състояние, наречено хипонатриемия.

Задържане на Течности в Организма - Хормонозаместителната терапия - рискове и ползи

Хормонозаместителната терапия - рискове и ползи

12.06.201501008

Менопаузата, както и синдромният комплекс, който върви с нея, застига всяка жена рано или късно. За щастие и най-вече благодарение на съвременната медицина ефектите на постменопаузния период могат да бъдат подобрени чрез приема на правилните медикаменти

Задържане на Течности в Организма - Срещу оток на краката - повече движение

Срещу оток на краката - повече движение

08.06.201106508

Отокът на краката е често срещан и при обездвижване. Как да подобрите циркулацията на кръвта? Причини за оток на краката.

Задържане на Течности в Организма - Отоци и торбички под очите

Отоци и торбички под очите

09.05.2011017402

Торбичките под очите може да са сигнал за заболяването на някой вътрешен орган, а може да се дължат на прекаляване с течности преди лягане. Картофи и краставици премахват торбичките.

Задържане на Течности в Организма - Подуване на стомаха преди цикъл

Подуване на стомаха преди цикъл

28.04.20121132128

Подуването на корема се случва, когато областта между гръдния кош и таза е подут и твърд. Има пет основни причини за този тип подуване: храносмилателни разстройства, хранителни алергии, глад, нарушено храносмилане и хормонални колебания.

Задържане на Течности в Организма - Диагностика на тургора на кожата

Диагностика на тургора на кожата

09.12.20130753

Тургорът (еластичността) на кожата е способността на кожата да променя формата си и да се връща към нормалното си състояние. Тургората на кожата е знак, който обикновено се използва да се оцени степента на загуба на течности или дехидратация

Избрано

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Задържане на Течности в Организма - актуални съвети, български рецепти и потребителски истории в Ezine.bg. Приятно разглеждане на многобройните ни статии, лични истории, сънища и рецепти за Задържане на Течности в Организма.