Пататник

Пататник

7

. Сместта се обърква добре и се изсипва в намазнена тава. Пататникът се пече в умерена фурна до лек загар отгоре, след което се разбърква с...

1

Испански Пататник

Разгледай всички 12 кулинарни идеи относно испански пататник в Езине.бг.
Бърз пататник

Бърз пататник

1 

Обелете и настържете картофите на едро ренде заедно със сиренето. Добавете към сместа разтопеното масло, яйцата, сол и киселеца, попарен...

Месен пататник

Месен пататник

 

Обелете картофите и ги настържете на едро ренде. Добавете ситно нарязаните шунка и сланина, овкусете със сол и черен пипер и добре разбъркайте...

Пататник със сланина

Пататник със сланина

 

Разтопете маслото в тенджера на слаб котлон. Сложете хартия за печене в глинен съд, като краищата ѝ трябва да излизат извън стените. Намажете...

Печено филе по испански

Печено филе по испански

 

Нарежете магданоза, лука и киселите краставички ситно. Овкусете ги със сол и пипер, разбъркайте добре и разпределете половината смес на дъното на...

Зелева салата по испански

Зелева салата по испански

 

Смесете двата вида зеле в подходяща купа, добавете нарязаните на кубчета чушки. Останалите продукти изсипете в бурканче с винтова капачка...

Картофи по испански

Картофи по испански

5 

Нарежете чесъна, лука и салама. Обелете и нарежете картофите на парчета. Загрейте зехтина и запържете последователно картофите, добавете чесъна...

Испански кюфтета със сос

Испански кюфтета със сос

 

Мазнината се загрява и в нея се запържва брашното, докато покафенее. Прибавете 4 ч.ч. вода, листата мента, шафрана, щипка сол, нарязана глава...

Пуйка по испански

Пуйка по испански

 

Пуйката се ръси с черен пипер и сол , пече се 20 мин. с олиото в силна фурна и 40 мин съвсем тихо. Добавя се бялото вино, китка подправки...

Испански сладкиш с извара

Испански сладкиш с извара

 

Брашното се пресява с малко сол, прибавя се нарязаното на малки парченца масло и се разбърква с края на пръстите. Прибавя се вода и се омесва...

Панирани калмари по испански

Панирани калмари по испански

 

Варим калмарите 10 минути в бира и мляко, след което ги отцеждаме и ги нарязваме на колелца. Разбиваме яйцето, смесваме го с брашното, сол...

Пататник на тиган

Пататник на тиган

4 

отново в тигана и на котлона. Сега се пече без капак, за да се запази хрупкава коричката. Готовият пататник се маже с масло и оставяте за няколко минути да престои....