Ракия от джанки

Ракия от джанки

2

вода, предварително разтворени. Концентрацията на захарта в захарния разтвор не бива да е повече от 17-18%. Например към 250 кг джанки се слага...

1

Как се Прави Ракия от Джанки

Прегледай всички 12 кулинарни идеи за как се прави ракия от джанки в Езине.бг.
Компот от джанки

Компот от джанки

Измийте джанките и по желание има отстранете костилките. Може и да ги оставите цели. Напълнете бурканите с плодовете до около 2 пръста под ръба...

Пестил от джанки

Пестил от джанки

Изчистените и измити джанки се смачкват в дълбок съд и се варят на тих огън до превръщането им в каша, като непрекъснато се разбъркват...

Дюлева ракия

Дюлева ракия

3

. Ако ферментацията не тръгне веднага, е възможно да я провокирате, като добавите малко забъркана хлебна мая. Дюлевата ракия сварете 2 пъти, като...

Сливова ракия

Сливова ракия

2

От почистените сливи се прави пюре като се смилат или намачкват. Алкохолната ферментация протича в дървени съдове (каци) или пластмасови бидони...

Винена ракия

Винена ракия

Винената ракия се получава от дестилацията на хубаво, качествено вино. Колкото по-ароматно е виното, толкова по-ароматна ще е ракията и...

Ракия Анасонлийка

Ракия Анасонлийка

1

Счукайте 200 г семена от анасон и залейте с 10 л двойно дестилирана ракия. Оставете да престои 28 дни. След това добавете 5 л вода и...

Крушова ракия

Крушова ракия

6

изварява веднага. След това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява....

Гроздова ракия

Гроздова ракия

3

Гроздовата ракия се произвежда при дестилацията на гроздовите джибри от производството на вино. Важно е добре да се съхранят джибрите, ако...

Плодова ракия

Плодова ракия

Плодовата ракия се произвежда от различни плодове, които зреят по едно и също време на годината. Обикновено захарността на плодовете е малка...

Кайсиева ракия

Кайсиева ракия

5

дни, след което се дестилира 2 пъти. Алкохолното съдържание на кайсиевата ракия трябва да е поне 37 градуса. След като се понижи градуса се...

Ябълкова ракия

Ябълкова ракия

10

, кашата се бърка 3 пъти на ден. Щом приключи ферментацията кашата се изварява и дестилира. Алкохолното съдържание на ябълковата ракия трябва да е 38 градуса....