Ракия от джанки

Ракия от джанки

2

вода, предварително разтворени. Концентрацията на захарта в захарния разтвор не бива да е повече от 17-18%. Например към 250 кг джанки се слага...

1

Как се Прави Ракия от Джанки

Прегледай всички 12 кулинарни идеи за как се прави ракия от джанки в Езине.бг.
Пестил от джанки

Пестил от джанки

 

Изчистените и измити джанки се смачкват в дълбок съд и се варят на тих огън до превръщането им в каша, като непрекъснато се разбъркват...

Компот от джанки

Компот от джанки

 

Измийте джанките и по желание има отстранете костилките. Може и да ги оставите цели. Напълнете бурканите с плодовете до около 2 пръста под ръба...

Кайсиева ракия

Кайсиева ракия

5 

дни, след което се дестилира 2 пъти. Алкохолното съдържание на кайсиевата ракия трябва да е поне 37 градуса. След като се понижи градуса се...

Ябълкова ракия

Ябълкова ракия

10 

, кашата се бърка 3 пъти на ден. Щом приключи ферментацията кашата се изварява и дестилира. Алкохолното съдържание на ябълковата ракия трябва да е 38 градуса....

Прасковена ракия

Прасковена ракия

 

В 12 литра двойно дестилирана ракия се добавят 2 кг листа от праскови. Оставя се да престои 2-3 седмици и се дестилира. След това се вземат...

Гроздова ракия

Гроздова ракия

3 

Гроздовата ракия се произвежда при дестилацията на гроздовите джибри от производството на вино. Важно е добре да се съхранят джибрите, ако...

Плодова ракия

Плодова ракия

 

Плодовата ракия се произвежда от различни плодове, които зреят по едно и също време на годината. Обикновено захарността на плодовете е малка...

Великите дизайнери: Джани Версаче

Великите дизайнери: Джани Версаче

 

Джани Версаче с гордост може да се нареди сред най-изявените модни творци на ХХ век. Изкуството му завладява с бароковата мащабност и...

Гюлова ракия - Ракия от рози

Гюлова ракия - Ракия от рози

2 

В голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо. Розовите листа се...

Крушова ракия

Крушова ракия

6 

изварява веднага. След това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява....

Дюлева ракия

Дюлева ракия

3 

. Ако ферментацията не тръгне веднага, е възможно да я провокирате, като добавите малко забъркана хлебна мая. Дюлевата ракия сварете 2 пъти, като...