Телешка капама

Телешка капама

0

, лука, чесъна, целината, дафиновия лист и магданоза. Сложете капак и задушавайте ястието на бавен огън около 2 часа....

1

Капама Гювеч

Открий всички 12 подбрани съвети за капама гювеч в Езине.бг.
Гювеч

Гювеч

1

Посолете нарязаните на кръгчета патладжани и тиквички, и ги оставете да се отцедят. Изпържете ги съвсем леко. В същата мазнина задушете ситно...

Зеленчукова капама

Зеленчукова капама

Нарязвате лука на едро, а чушките - на ивички. Обелвате картофите и ги нарязвате на кръгчета. Слагате в тенджера лука, чушките и картофите и ги...

Капама с лапад

Капама с лапад

Добре почистете лапада, отрежете дръжките му и измийте листата. В плитък съд подредете един ред цели листа. Ако листата са твърде едри, може да...

Капама с овче месо

Капама с овче месо

фурна да се пече за 20 минути, колкото оризът да поеме течността. По желание поднесете капамата с овче месо с кисело мляко....

Капама за Коледа

Капама за Коледа

4

Овкусете с всички видове подправки и малко соев сос всички видове меса - свинското, пилешкото и колбаса. Вземете голям глинен гювеч и...

Пилешка капама от Банско

Пилешка капама от Банско

1

. Разрежете пилето на парчета. На дъното на глинен гювеч се поставете няколко парчета сланина. Похлупете ги с 2-3 листа зеле, за да не залепнат...

Капама по бански

Капама по бански

5

покрийте с хартия, изрязана по отвора на тенджерата. Замажете капака на тенджерата с тесто. Сложете яденето само да заври на печката, след...

Капама от лапад с картофи

Капама от лапад с картофи

Измиваме морковите и ги режем на кръгчета. Задушаваме ги в олиото и последователно добавяме нарязания лук, доматите, нарязания лапад...

Касапски гювеч

Касапски гювеч

9

, колкото да покрие продуктите. Гювечът се затваря с капака и се прави пръстен от тесто, за да се затвори плътно. Сложете да се пече в предварително...

Северняшки гювеч

Северняшки гювеч

1

, черен пипер и дафинов лист и похлупете с капака на гювеча. Пече се около 2 часа....

Чобански гювеч

Чобански гювеч

. Сместа се разбърква добре и се изсипва в намазан с масло пръстен гювеч. Пече се на силна фурна /220 градуса/. Поднася се топъл....