Сушени манатарки

Сушени манатарки

0

Манатарките се почистват от листа и малки боклучета. Не е необходимо да се мият. Нарязват се на тънки филийки и се нанизват на здрав конец...

1

Манатарки в Оцет

Разгледай всички 12 избрани предложения относно манатарки в оцет в Езине.бг.
Малинов оцет

Малинов оцет

 

оцет трябва да е готов след 3 седмици. Трайността му е до 6 месеца, съхраняван в халдилник....

Крехко филенце с манатарки

Крехко филенце с манатарки

3 

. Добавят се предварително почистените и нарязани: манатарки, чесън и листни подправки. Прибавя се виното, а след изпаряването му и предварително...

Мариновани манатарки и печурки

Мариновани манатарки и печурки

 

Варете добре почистените и нарязани на филийки гъби около 20 мин. Пригответе маринатата от гореописаните продукти с литър вода без копъра и...

Манатарки в сметана

Манатарки в сметана

 

Пържат се гъбите и чесънът в зехтина в голям тиган на силен огън около 5-7 мин., или докато гъбите са готови, а тяхната течност се изпари...

Гъбена салата с манатарки

Гъбена салата с манатарки

 

Загрейте масло в тиган и сложете нарязаните гъби да се задушават. Когато омекнат овкусете с подправки и добавете малко сусам. Разбъркайте и...

Супа от манатарки

Супа от манатарки

 

Гъбите се почистват и изплакват внимателно със студена вода. Режат се на едро. Запържват се чесънът и магданозът в голям тиган, докато чесънът...

Мариновани манатарки в буркани

Мариновани манатарки в буркани

3 

Пригответе маринатата от всички посочени продукти. Пуснете почистените и нарязани манатарки във врящата марината и варете 20 минути...

Пържоли с манатарки

Пържоли с манатарки

1 

Натъркайте свинските пържоли със солта, черния пипер и подправки по избор, които са подходящи за свинско месо. Накиснете манатарките във вода...

Гъбен пастет с манатарки

Гъбен пастет с манатарки

 

Нарежете гъбите. Загрейте зехтина в тиган, запържете чесъна и го извадете. Добавете нарязаните гъби, овкусете със сол. Покрийте и гответе 3-4...

Печено свинско с манатарки

Печено свинско с манатарки

 

Нарежете свинското месо на парчета и го сварете леко в подсолена вода заедно с дафиновия лист. Извадете месото от тенджерата и го прехвърлете...

Манатарки в масло

Манатарки в масло

 

Гъбите се измиват добре и се почистват. Нарязват се на филийки и се задушават в сгорещено масло. Поръсват се с листенца магданоз, сол и...