Парена туршия

Парена туршия

0

Чушките се измиват и дръжките им се отрязват. Кипва се марината от вода и оцет в съотношение 1:3. Пускат се подправките, солта и олиото...

1

Парена Туршия без Стерилизация

Виж всички 18 практични предложения за парена туршия без стерилизация в Езине.бг.
Парена туршия с червени чушки

Парена туршия с червени чушки

 

Смесете всички продукти за маринатата и ги сложете да кипнат. Почистените от дръжките и семки чушки се слагат в голям съд и се заливат с...

Туршия от парени камби

Туршия от парени камби

2 

Количествата са достатъчни за 4 трилитрови буркана. Сложете водата с оцета, солта, захарта и олиото да заврат. Измийте камбите и ги надупчете с...

Парена туршия със зеле и моркови

Парена туршия със зеле и моркови

 

Кипнете захарта, оцета, олиото и солта. Попарете в течността почистените от семето чушки, зелето и най-накрая морковите. Оставете зеленчуците в...

Кисели краставици без стерилизация

Кисели краставици без стерилизация

2 

Измийте добре предварително краставичките. Във всеки буркан напълнете краставичките, чесъна, стръкчета копър, сложете по щипка синап и 1 с.л...

Парени чушки

Парени чушки

 

Смесете оцета, водата, солта, захарта и нарязаната целина и ги възварете за маринатата. Изтърбушете чушките, почистете ги и ги пускайте по 5...

Парени кренвирши

Парени кренвирши

 

Крайчетата на кренвиршите се отрязват. Двата края на кренвиршите се нацепват на кръст с дълбочина около 1, 5 см. Попарват се в тиган с около една...

Парен чесън

Парен чесън

 

оставете на хладно място без да стерилизирате. Поднесете парения чесън като всяка друга туршия или като гарнитура на меса....

Парен козунак

Парен козунак

 

Маята се смесва с малко топла вода и 1 чаша брашно. Разбърква се и се оставя на топло да шупне. Осем от яйцата се разбиват със солта и захарта...

Арпаджик туршия

Арпаджик туршия

 

Почистваме арпаджика от люспите и го пускаме в студена вода за да не потъмнее, докато приготвяме останалите продукти. Кипваме голяма тенджера...

Козирог туршия

Козирог туршия

 

Отрежете дръжките на чушките козирог и ги запечете леко от всички страни върху гореща ламарина или в съд на котлона. Успоредно с това сварете...

Бамя - туршия

Бамя - туршия

 

Измиваме много добре под течаща вода крехката бамя и я бланшираме във вряла вода докато леко потъмнее. Избираме достатъчно голям буркан и...

Другите гледат още

Популярно днес