Парена туршия

Парена туршия

0

Чушките се измиват и дръжките им се отрязват. Кипва се марината от вода и оцет в съотношение 1:3. Пускат се подправките, солта и олиото...

1

Парена Туршия без Стерилизация

Открий всички 18 избрани предложения за парена туршия без стерилизация в Езине.бг.
Парена туршия с червени чушки

Парена туршия с червени чушки

Смесете всички продукти за маринатата и ги сложете да кипнат. Почистените от дръжките и семки чушки се слагат в голям съд и се заливат с...

Туршия от парени камби

Туршия от парени камби

2

Количествата са достатъчни за 4 трилитрови буркана. Сложете водата с оцета, солта, захарта и олиото да заврат. Измийте камбите и ги надупчете с...

Парена туршия със зеле и моркови

Парена туршия със зеле и моркови

Кипнете захарта, оцета, олиото и солта. Попарете в течността почистените от семето чушки, зелето и най-накрая морковите. Оставете зеленчуците в...

Кисели краставици без стерилизация

Кисели краставици без стерилизация

2

Измийте добре предварително краставичките. Във всеки буркан напълнете краставичките, чесъна, стръкчета копър, сложете по щипка синап и 1 с.л...

Парени чушки

Парени чушки

Смесете оцета, водата, солта, захарта и нарязаната целина и ги възварете за маринатата. Изтърбушете чушките, почистете ги и ги пускайте по 5...

Парени кренвирши

Парени кренвирши

Крайчетата на кренвиршите се отрязват. Двата края на кренвиршите се нацепват на кръст с дълбочина около 1, 5 см. Попарват се в тиган с около една...

Парен козунак

Парен козунак

Маята се смесва с малко топла вода и 1 чаша брашно. Разбърква се и се оставя на топло да шупне. Осем от яйцата се разбиват със солта и захарта...

Парен чесън

Парен чесън

оставете на хладно място без да стерилизирате. Поднесете парения чесън като всяка друга туршия или като гарнитура на меса....

Сурова туршия

Сурова туршия

7

посоченото количество оцет и сол и оставете саламурата да изстине. На всеки литър вода добавете около 30-50 г сол. Водата се долива догоре и отгоре зеленчуците се затискат. След 10 дена суровата туршия е готова за консумация....

Арпаджик туршия

Арпаджик туршия

Почистваме арпаджика от люспите и го пускаме в студена вода за да не потъмнее, докато приготвяме останалите продукти. Кипваме голяма тенджера...

Деликатесна туршия

Деликатесна туршия

и ги завържете с пергаментова хартия. Вдигнете ги на студено. Тази туршия се претака 2-3 пъти през 1-2 дни, докато процесът на ферментация приключи....