Парена туршия

Парена туршия

0

Чушките се измиват и дръжките им се отрязват. Кипва се марината от вода и оцет в съотношение 1:3. Пускат се подправките, солта и олиото...

1

Парена Туршия без Стерилизация

Открий всички 31 избрани предложения за парена туршия без стерилизация в Езине.бг.
Парена туршия с червени чушки

Парена туршия с червени чушки

 

Смесете всички продукти за маринатата и ги сложете да кипнат. Почистените от дръжките и семки чушки се слагат в голям съд и се заливат с...

Туршия от парени камби

Туршия от парени камби

2 

Количествата са достатъчни за 4 трилитрови буркана. Сложете водата с оцета, солта, захарта и олиото да заврат. Измийте камбите и ги надупчете с...

Парена туршия със зеле и моркови

Парена туршия със зеле и моркови

 

Кипнете захарта, оцета, олиото и солта. Попарете в течността почистените от семето чушки, зелето и най-накрая морковите. Оставете зеленчуците в...

Кисели краставици без стерилизация

Кисели краставици без стерилизация

2 

Измийте добре предварително краставичките. Във всеки буркан напълнете краставичките, чесъна, стръкчета копър, сложете по щипка синап и 1 с.л...

Парени чушки

Парени чушки

 

Смесете оцета, водата, солта, захарта и нарязаната целина и ги възварете за маринатата. Изтърбушете чушките, почистете ги и ги пускайте по 5...

Парен козунак

Парен козунак

 

Маята се смесва с малко топла вода и 1 чаша брашно. Разбърква се и се оставя на топло да шупне. Осем от яйцата се разбиват със солта и захарта...

Парен чесън

Парен чесън

 

оставете на хладно място без да стерилизирате. Поднесете парения чесън като всяка друга туршия или като гарнитура на меса....

Деликатесна туршия

Деликатесна туршия

 

и ги завържете с пергаментова хартия. Вдигнете ги на студено. Тази туршия се претака 2-3 пъти през 1-2 дни, докато процесът на ферментация приключи....

Дипломатическа туршия

Дипломатическа туршия

 

Потопете измитите, почистени и нарязани зеленчуци във врящата марината, която е приготвена от захарта, солта, оцета и олиото. Дръжте ги...

Гъби Туршия

Гъби Туршия

3 

Пресните гъби, се изчистват, измиват и се отрязват пънчетата на един сантиметър от шапката на гъбата, и се варят около 10 мин. , след което се...

Чесън туршия

Чесън туршия

3 

Подбира се напълно узрял чесън с оформени глави, обелва се и се отрязва стеблото на 3 - 4 см от главата. Изчистеният чесън се пуска за 2 - 3...