Джолан чорба

Джолан чорба

2

Джоланът се измива добре и се залива със студена вода, в тенджера. Водата трябва да е 1 - 2 пръста над месото. Слага се на котлона да ври и се...

1

Приготвяне на Джолан

Открий всички 12 практични предложения относно приготвяне на джолан в Езине.бг.
Свински джолан

Свински джолан

 

Вземете свинския джолан и го шпиковайте с парчета сланина или бекон. Сложете го да се пържи с 3/4 ч.ч. мазнина, като го обръщате, за да се...

Приготвяне на лекарства от билки

Приготвяне на лекарства от билки

 

минути. Когато изстине напълно, запарката се прецежда и и се добавя вода до предписаното количество. При приготвяне на запарка с 1 до 3 л вода...

Телешки джолан със зеленчуци

Телешки джолан със зеленчуци

 

Слагаме джолана в тенджера с вода, която да го покрива и посоляваме. Оставяме да ври за около час и половина, докато месото започне лесно да се...

Свински джолан под фолио

Свински джолан под фолио

 

се смесва с подправките - черен пипер, индийско орехче, бахар и сол. Налива се вода около един пръст. Отгоре се поставят овкусените джолани. Завива се с фолио и се пече в слаба фурна около 4 часа....

Свински джолан с гъби

Свински джолан с гъби

2 

Сложете джолана да се свари напълно, след което го обезкостете и нарежете месото. Нарежете гъбите на филийки и лука на полумесеци. Загрейте...

Свински джолан по фламандски

Свински джолан по фламандски

 

. Прибавете картофите и оставете на котлона, докато и те се сготвят. Добавете още подправки на вкус и поднесете ястието от свински джолан по фламандски топло в дълбоки купи....

Телешки джолан по италиански

Телешки джолан по италиански

 

Шпиковаме джолана със скилидките чесън, карамфила и розмарина и го сваряваме в подсолена вода. Прехвърляме го в тава и около него поставяме...

Свински джолан на сач

Свински джолан на сач

 

Загряваме голям сач на котлона, добавяме малко олио и слагаме предварително сварените и обезкостени джолани. Добавяме едро нарязания на филии...

Джолан по македонски

Джолан по македонски

 

Натриваме свинските джолани със смес от сол, черен пипер, червен пипер и малко олио. Овкусеното месо поставяме на дъното на дълбок глинен съд с...

Супа от телешки джолан

Супа от телешки джолан

 

Залейте джолана с 7 ч.ч. вода, добавете сол и кипнете. Варете на умерен огън докато месото не омекне. Към поомекналото месо добавете ситно...

Печен свински джолан

Печен свински джолан

5 

Надупчете свинския джолан навсякъде с вилица. Разбъркайте виното с всички подправки и залейте месото с тази смес. Оставете да престои за 1 нощ...

Другите гледат още

Популярно днес