Пухкави родопски катми

Пухкави родопски катми

0

. Катмите се пекат от двете страни и се отстраняват от огъня. Поднасят се според личния вкус на всеки....

1

Родопски Катми

Разгледай всички 14 подбрани съвети за родопски катми в Езине.бг.
Катми

Катми

8

млякото. Оставя се да втаса. След това се пекат на сач или на тефлонов тиган без мазнина. След като са готови ги намажете с масло. Може...

Родопски колаци

Родопски колаци

12

-гъсто кексово тесто, като при нужда се добавя още малко брашно. Оставете да престои за 10 минути. Загрейте сач или тефлонов тиган, капнете...

Родопски мекици

Родопски мекици

25

страна. Готовите родопски мекици поднесете, поръсени с пудра захар и добавка по желание....

Родопски клин

Родопски клин

3

плънката, отново малко масло, втора кора. Леко притиснете краищата на долната кора върху горната, намажете обилно с масло. Изпечете родопския клин на умерена фурна до апетитен загар....

Родопски сандвич

Родопски сандвич

Изпържете яйцата на очи в тефлонов тиган с малко олио. Смесете боба, доматеното пюре, подправките и чилито. Изпечете филийките в тостер...

Родопско вретено

Родопско вретено

добавете остатъка от магданоза, сол и черен пипер. От каймата отделете голямо парче (около 100-120г) и го оформете като голямо кебпче. Разплескайте...

Родопски банички на сач

Родопски банички на сач

Разтопяваме маслото и поръсваме от него върху всяка кора. Разбъркваме яйцата с изварата и ги разпределяме равномерно върху корите. Сгъваме...

Кюфтета по родопски

Кюфтета по родопски

5

кюфтетата с домати и поднесете кюфтетата по родопски със стрък пресен магданоз....

Кисело зеле по родопски

Кисело зеле по родопски

11

Поставяме в 20 гр. сгорещена мас ситно нарязаното кисело зеле, посоляваме леко, наливаме вода и задушаваме почти до омекване. Заливаме със...

Палачинки по родопски

Палачинки по родопски

Разбиваме яйцата със солта и захарта. Към тях прибавяме киселото мляко, което е разбъркано заедно със содата. Постепенно добавяме...

Пържен боб по родопски

Пържен боб по родопски

1

Накиснете боба за 1 нощ във вода. На следващата сутрин го сложете да кипне с една вода, после с втора. Оставете го да се свари до омекване...