Карамелизирано грозде

Карамелизирано грозде

0

Много хубаво измивате гроздето, отделяте зърната и ги оставяте напълно да изсъхнат. Най-добре ще е е да ги подсушите със салфетка. Във всяко...

1

Сироп от Грозде

Прегледай всички 46 подбрани съвети относно сироп от грозде в Езине.бг.
Вишнев сироп

Вишнев сироп

киселина и снемете от котлона. Вишневия сироп разсипете в бутилки и добре ги затворете. Съхранявайте на хладно и тъмно място....

Свеж сироп от касис

Свеж сироп от касис

силен огън до сгъстяване - около 5 мин. Снемете от огъня и още горещ, налейте сиропа в тъмни бутилки, които затворете с капачки херметически. Стерилизирайте сиропа от касис 10 мин....

Ароматен сироп от дренки

Ароматен сироп от дренки

прибавяме захарта, слагаме отново на огъня и разбъркваме докато се разтвори. Преди да свалим сиропа от огъня прибавяме лимонена киселина. Наливаме врящият сироп в бутилки и затваряме. Обръщаме с устието на долу....

Сироп от лимони

Сироп от лимони

1

захар. Затворете бурканите с капачки и ги сложете на студено и тъмно място. Наблюдавайте ги и щом се образува сиропа, ги отцедете. Корите може да използвате за ароматизиране на сладкиши или за направата на ликьор....

Сироп от дюли

Сироп от дюли

Дюлите ги настъргвате и варите с водата 40 минути. Полученият сок прецеждате през сито и оставяте да почива 24 ч. Отново слагате да се вари...

Сироп от вишни

Сироп от вишни

. Образуващата се пяна отгоре постоянно се обира. Сиропът горещ се насипва в затоплени бутилки, затварят се с капачки и се обръщат надолу, докато изстинат. За по-дълго съхранение може да се стерилизират за 10 минути....

Сироп от рози

Сироп от рози

Пригответе на огъня рядък сироп от 500 мл. вода и захарта. Като започнат да се образуват малки мехурчета, прибавете измитите листенца от рози...

Сироп от бъз

Сироп от бъз

1

стерилизирате 15 минути. Сервирайте го разреден с обикновена или газирана вода. Много приятен е, ако в момента на поднасянето се смеси с малинов или вишнев сироп....

Сироп от вишневи листа

Сироп от вишневи листа

. За по-дълго съхранение стерилизирайте 10 минути. Листата за сиропа да се събират преди беритбата на плода или скоро след това!...

Какво е цариградско грозде

Какво е цариградско грозде

, френското грозде (касис, червено и бяло) и бодливото цариградско грозде. Интересът към тях е голям и то с основание, защото освен...

Желе от грозде

Желе от грозде

2

Варим до сгъстяване гроздовия сок и захарта. Желето е готово, когато капка от него, пусната в порцеланова чинийка, не се разлива. Горещото...