Катми

Катми

8

млякото. Оставя се да втаса. След това се пекат на сач или на тефлонов тиган без мазнина. След като са готови ги намажете с масло. Може...

1

Смес за Катми

Прегледай всички 12 авторски предложения за смес за катми в Езине.бг.
Пухкави катми

Пухкави катми

9

черпак от сместа. Опечете пухкавите катми от двете страни и още топлички ги намажете с масло....

Катък

Катък

7

охлади, посоляваме на вкус, прибавяме натрошеното сирене и разтопеното масло. Слагаме в буркан и прибираме на хладно. Сместа зрее около 7-8 дни и е готова за консумация....

Хасковски катми

Хасковски катми

едната страна, веднага обърнете от другата. Всяка готова катма се маже с масло. Нареждайте катмите една върху друга, за да могат да се задушат и да останат мекички. Поднесете ги със сирене или сладко....

Содени Катми

Содени Катми

. Разбъркваме и добавяме вода /около 400 мл/, като целта е да се получи не прекалено рядка каша. От добитата смес се загребва с дълбок...

Добруджански катми

Добруджански катми

1

дебела палачинка. Катмите се пекат от двете страни. Сервирайте с мед или плънка по желание....

Медена торта с катми

Медена торта с катми

За катмите пресейте брашното със солта и захарта. Размийте маята във водата с малко захар и след 10 минути прибавете към брашняната смес...

Катми по ямболски

Катми по ямболски

. Сипвайте по малко от тестото и печете катмите и от двете страни. Редете ги в намаслена съд, като всяка готова катма се поръсва с вода и се...

Катми с мляко

Катми с мляко

разбития жълтък. Изпечете катмите и от двете страни до порозовяване. Наредете готовите катми в дълбока намаслена тава, като всяка една ръсите с...

Пухкави родопски катми

Пухкави родопски катми

. Катмите се пекат от двете страни и се отстраняват от огъня. Поднасят се според личния вкус на всеки....

Катми на сач

Катми на сач

пече около 1 минута. Така до изчерпване на количеството тесто. Всяка готова катма се маже веднага с масло. Катмите на сач се поднасят със сладко, шоколад, мед, сирене, кашкавал......

Катми с мая

Катми с мая

леко намазнен горещ тиган и сипете с черпак част от тестото. Трябва да се получи дебела около 8 мм катма. Катмите се запържват от двете страни, а всяка готова се намазва обилно с масло....