Смилянски боб яхния

Смилянски боб яхния

2

Залейте измития смилянски боб с вода и сложете да заври. Щом кипне сменете водата, като количеството течност:боб е 3:1. Щом бобът заври...

1

Смилянски боб Яхния

Прегледай всички 12 избрани предложения относно смилянски боб яхния в Езине.бг.
Боб яхния

Боб яхния

14

Бобът се накисва от вечерта в студена вода. На другия ден се слага в обикновена тенджера с 1 ч.л. сода бикарбонат да заври. След като поври 5...

Агнешка яхния с боб

Агнешка яхния с боб

мощ, обърнете и гответе още 1-2 минути. Добавете лука и олиото, отцедения боб, накиснатите в хладка вода кайсии, наситнения домат...

Боб яхния магданозлия

Боб яхния магданозлия

Фасулът се изчиства, измива и накисва за една нощ в подсолена вода. Преди варенето водата се сменя с нова. Вари се, докато омекне. Мазнината...

Боб яхния с бекон

Боб яхния с бекон

1

и червен пипер, разбъркайте и я изсипете към врящия боб. Поръсете с джоджена и чубрицата и доварете боба за още 5 минути....

Зеленчукова яхния с боб

Зеленчукова яхния с боб

Бобът се кисне за 12 часа в студена вода. Доматите се бланшират за 30 секунди, белят се и се режат на едро. Лукът и целината се запържват...

Зелен боб яхния

Зелен боб яхния

по желание сгъстете зеления боб яхния с размитото в малко вода брашно. Свалете от котлона и разбъркайте с накълцания пресен копър....

Леща яхния

Леща яхния

Нарежете на ситни парченца зеленчуците. Загрейте олио в тенджера и запържете зеленчуците, докато леко омекнат. Долейте гореща вода и сипете...

Телешка яхния

Телешка яхния

Нарязаното на едро телешко месо се запържва в мазнина. В същата мазнина се запържват лукът, моркова, целината, добавят се брашното и...

Рибна яхния

Рибна яхния

нарязва на кубчета и се добавя към останалите продукти. Слагат се и мидите. Яхнията се оставя да къкри на тих огън около 15 минути. Преди...

Агнешка яхния

Агнешка яхния

към яхнията. Ястието се бърка непрекъснато докато се сгъсти. Поръсва се по желание с преден джоджен и се поднася....

Есенна яхния

Есенна яхния

Нарежете месото на хапки и го задушете в мазнината с малко топла вода. Щом омекне, добавете ситно скълцания лук и чушка, а след малко и...