Царска туршия

Царска туршия

4

Всички зеленчуци се измиват, почистват и се нарязват, поръсват се със солта и захарта и се оставят да престоят 24 часа. Отцедилият се сок се...

1

Царска Баклава

Разгледай всички 12 кулинарни идеи относно царска баклава в Езине.бг.
Баклава

Баклава

5 

, ванилията и лимоновия сок. Варите на бавен огън до сгъстяване на сиропа. Канелената пръчица се отстранява. След като баклавата изстине се залива....

Царска салата

Царска салата

1 

Нарежете всички продукти без кашкавала и яйцата и ги смесете. Яйцата разрежете на две половини и украсете с тях салатата. Накрая поръсете...

Царска туршия с камби

Царска туршия с камби

 

Поръсете нарязаните и почистени зеленчуци със солта и захарта. Оставете зарзавата да престои така около 7 часа. Изцедете получения сок и го...

Царски крем

Царски крем

17 

Разбиваме три жълтъка с шест лъжици захар, брашното, ванилията и 250 мл. мляко. Карамелизираме 7 с.л. захар, прибавяме 100 мл. мляко и към...

Индийска баклава

Индийска баклава

 

, също намазан с 1 с. л. олио. Нарежете баклавата, като използвате остър нож и притискате с ръце, за да не се начупи най-горният лист тесто...

Баклава Слънце

Баклава Слънце

 

оставяме на огъня да ври за 5-7 минути, махаме и прибавяме ванилията. Заливаме или горещата баклава със студен сироп или студената баклава със топъл сироп. Покриваме и оставяме да попие за 12 часа....

Лесна баклава

Лесна баклава

2 

1 час на 180 градуса загряна фурна. След това оставете да се охлади и изстиналата баклава залейте с горещия сироп. Направете сироп от...

Домашна баклава

Домашна баклава

 

върху друга и между тях обилно поръсвайте с масло. Върху първия пласт поръсете орехи. Наложената баклава нарежете на парчета. Полейте с още врящо...

Царска туршия с люти чушки

Царска туршия с люти чушки

 

Почистете камбите и ги нарежете на четири или повече според големината им. Накъсайте карфиола на розички. Почистете чесъна на скилидки...

Спанак по царски

Спанак по царски

 

спанак и разбивайте. Разредете с малко бульон и бъркайте сместа на котлона до завирането ѝ. Овкусете със сол, пипери и прясно изцеден лимонов сок. Поднесете спанака по царски към кюфтета, пържоли или котлети....

Френска Баклава

Френска Баклава

4 

Млякото, маргаринът и брашното се смесват и се приготвя меко тесто, което оставяме за 20-30 мин. в хладилника. За плънката се смесват...