Царска туршия

Царска туршия

4

Всички зеленчуци се измиват, почистват и се нарязват, поръсват се със солта и захарта и се оставят да престоят 24 часа. Отцедилият се сок се...

1

Царска Туршия без Стерилизация

Разгледай всички 67 кулинарни идеи относно царска туршия без стерилизация в Езине.бг.
Царска туршия с камби

Царска туршия с камби

 

Поръсете нарязаните и почистени зеленчуци със солта и захарта. Оставете зарзавата да престои така около 7 часа. Изцедете получения сок и го...

Царска туршия с люти чушки

Царска туршия с люти чушки

 

. Залейте с кипналата саламура. Ако туршията се приготвя за бързо консумиране се залива с топла саламура. Ако е за консумация през зимата - със студена....

Кисели краставици без стерилизация

Кисели краставици без стерилизация

2 

Измийте добре предварително краставичките. Във всеки буркан напълнете краставичките, чесъна, стръкчета копър, сложете по щипка синап и 1 с.л...

Царска салата

Царска салата

1 

Нарежете всички продукти без кашкавала и яйцата и ги смесете. Яйцата разрежете на две половини и украсете с тях салатата. Накрая поръсете...

Царски крем

Царски крем

17 

Разбиваме три жълтъка с шест лъжици захар, брашното, ванилията и 250 мл. мляко. Карамелизираме 7 с.л. захар, прибавяме 100 мл. мляко и към...

Царски омлет

Царски омлет

 

Смесете жълтъците с млякото, брашното, сметаната и захарта, след което разбийте с миксер. Внимавателно прибавете разбитите на сняг белтъци...

Спанак по царски

Спанак по царски

 

спанак и разбивайте. Разредете с малко бульон и бъркайте сместа на котлона до завирането ѝ. Овкусете със сол, пипери и прясно изцеден лимонов сок. Поднесете спанака по царски към кюфтета, пържоли или котлети....

Деликатесна туршия

Деликатесна туршия

 

и ги завържете с пергаментова хартия. Вдигнете ги на студено. Тази туршия се претака 2-3 пъти през 1-2 дни, докато процесът на ферментация приключи....

Дипломатическа туршия

Дипломатическа туршия

 

Потопете измитите, почистени и нарязани зеленчуци във врящата марината, която е приготвена от захарта, солта, оцета и олиото. Дръжте ги...

Козирог туршия

Козирог туршия

 

Отрежете дръжките на чушките козирог и ги запечете леко от всички страни върху гореща ламарина или в съд на котлона. Успоредно с това сварете...

Сурова туршия

Сурова туршия

7 

посоченото количество оцет и сол и оставете саламурата да изстине. На всеки литър вода добавете около 30-50 г сол. Водата се долива догоре и отгоре зеленчуците се затискат. След 10 дена суровата туршия е готова за консумация....