Царска туршия

Царска туршия

4

Всички зеленчуци се измиват, почистват и се нарязват, поръсват се със солта и захарта и се оставят да престоят 24 часа. Отцедилият се сок се...

1

Царска Туршия без Стерилизация

Разгледай всички 48 кулинарни идеи относно царска туршия без стерилизация в Езине.бг.
Царска туршия с камби

Царска туршия с камби

Поръсете нарязаните и почистени зеленчуци със солта и захарта. Оставете зарзавата да престои така около 7 часа. Изцедете получения сок и го...

Царска туршия с люти чушки

Царска туршия с люти чушки

. Залейте с кипналата саламура. Ако туршията се приготвя за бързо консумиране се залива с топла саламура. Ако е за консумация през зимата - със студена....

Кисели краставици без стерилизация

Кисели краставици без стерилизация

2

Измийте добре предварително краставичките. Във всеки буркан напълнете краставичките, чесъна, стръкчета копър, сложете по щипка синап и 1 с.л...

Царска салата

Царска салата

1

Нарежете всички продукти без кашкавала и яйцата и ги смесете. Яйцата разрежете на две половини и украсете с тях салатата. Накрая поръсете...

Царски крем

Царски крем

17

Разбиваме три жълтъка с шест лъжици захар, брашното, ванилията и 250 мл. мляко. Карамелизираме 7 с.л. захар, прибавяме 100 мл. мляко и към...

Царски омлет

Царски омлет

Смесете жълтъците с млякото, брашното, сметаната и захарта, след което разбийте с миксер. Внимавателно прибавете разбитите на сняг белтъци...

Спанак по царски

Спанак по царски

спанак и разбивайте. Разредете с малко бульон и бъркайте сместа на котлона до завирането ѝ. Овкусете със сол, пипери и прясно изцеден лимонов сок. Поднесете спанака по царски към кюфтета, пържоли или котлети....

Руска царска супа с телешко и бекон

Руска царска супа с телешко и бекон

Телешкото месо се реже на големи парчета. Пилешкото филе се слага, без да се реже. Лукът се реже на две и се запича на котлона за по 1 минута...

Арпаджик туршия

Арпаджик туршия

Почистваме арпаджика от люспите и го пускаме в студена вода за да не потъмнее, докато приготвяме останалите продукти. Кипваме голяма тенджера...

Сурова туршия

Сурова туршия

7

посоченото количество оцет и сол и оставете саламурата да изстине. На всеки литър вода добавете около 30-50 г сол. Водата се долива догоре и отгоре зеленчуците се затискат. След 10 дена суровата туршия е готова за консумация....

Чесън туршия

Чесън туршия

3

Подбира се напълно узрял чесън с оформени глави, обелва се и се отрязва стеблото на 3 - 4 см от главата. Изчистеният чесън се пуска за 2 - 3...