Ezine.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Ракия от Джанки
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ракия от джанкиНапример към 250 кг джанки се слага 30 кг или ако захарното съдържание на джанките е 5-6%, следва да се добави 12 кг захар за 100 кг плодова каша....
2
Супа с джанки и чушки
Джанките се варят в 1 л вода, докато омекнат, след което се изваждат и бульонът се оставя да изстине....
Домашно сладко от джанки с индрише
Ще ви трябват твърди джанки, защото не се разпадат при варене, а костилките им се чистят много лесно. А и домашното сладко става страхотно....
Летен компот от джанки и кайсии с индрише
Измиват се плодовете, кайсиите се почистват от костилката и заедно с джанките се заливат със студена вода по ваш избор, при мен литър и половина или...
Компот от джанки
Измийте джанките и по желание има отстранете костилките. Може и да ги оставите цели....
Пестил от джанки
Изчистените и измити джанки се смачкват в дълбок съд и се варят на тих огън до превръщането им в каша, като непрекъснато се разбъркват....
Дюлева ракияГотовата ракия съхранявайте 6 месеца в дъбово буре за максимално добър вкус.
Виж също как се прави вино от дюли....
4
Греяна ракия
Връща се отново на огъня, пускат се целите карамфилчета и се оставя греяната ракия да заври.
Когато ракията се обърне, е готова....
Ракия АнасонлийкаВ получената ракия се слагат 200 г натрошени семена от анасон и отново престоява за 28 дни. Филтрира се и се разрежда до желание градус....
2
Крушова ракияСлед това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява....
6
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: