Кои народни рецепти помагат при псориазис?

Кристина Черниковаот Кристина ЧерниковаДарт Вейдър / Автор
Кои народни рецепти помагат при псориазис?
Снимка: ezine.bg
21.03.2017

Псориазисът е заболяване, което протича с формиране на червеникави участъци по кожата, покрити с белезникави люспички. То може да засегне различни части от тялото на пациента и да протече както с остри оплаквания, така и с не-толкова изявени. При всички случаи обаче може сериозно да навреди на неговото самочувствие и душевен покой.

В опитите си да се избавят от състоянието, болните се подлагат на различни процедури, но те невинаги имат ефект. Тогава пациентите прибягват и до народна медицина, а интересното е, че понякога това дава резултат.

Смята се, че вземането на вана с добавена във водата английска сол, спомага за възстановяването на кожата. За целта напълнете ваната и сипете вътре около чаша и половина с английска сол. Останете във водата не повече от 15 минути.

Изпитан метод в борбата с псориазисът е прилагането на куркума. Набавете си четвърт лъжичка от сухата подправка и към прашеца капнете малко вода, за да получите каша. След това намажете с нея проблемния участък. Покрийте мястото с бинт и оставете субстанцията да действа цяла нощ. На сутринта изплакнете с топличка вода.

Вариант е също така да направите смес от равни количества зехтин и бадемово масло. Намажете с нея тревожните места и ги превържете с марля. Оставете компреса да действа цяла нощ.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари