Как да почистим ръцете от орехи?

Marianaот MarianaДжедай / Автор
Как да почистим ръцете от орехи?
Снимка: ezine.bg
21.04.2016

Орехите са един от есенните дарове на природата. Както всички знаят, те са изключително богати на калий и магнезий. Освен това ореховите ядки са безценен източник на омега-3 мастни киселини. Противно на широко разпространеното вярване в орехите има само незначително количество йод.

Тогава откъде идват тези упорити тъмно-кафяви петна, които оцветяват ръцете и съсипват дрехите на всички онези, които са решили да си наберат пресни орехи. Оцветяващите вещества, на които е богата обвивката на ореха, са всъщност феноли, които не само боядисват ръцете, но и могат да причинят възпаления по кожата.

Ето защо се препоръчва ако решите да събирате орехи, задължително да си сложите ръкавици. В противен случай задължително ще се обзаведете в тъмно-кафяво даже черни пръсти и ръце, които няма да можете да изчистите в продължение на седмици.

Какво да направим все пак, ако сме се изцапали и искаме да почистим ръцете си от орехи? Не се опитвайте да премахнете оцветяването с прекалено силни почистващи препарати, защото рискувате да се отървете не само от оцветяването, но и от част от кожата на пръстите си.

Всъщност единственият начин да се отървете поне от част от тъмните петна, които подозрително приличат на петна от йод и са също толкова упорити, е да натъркате ръцете си с разрязан на две зелен домат, силен оцет или лимонена киселина.

Но за да има тази мярка ефект, трябва да го направите веднага след изцапването. След това ще бъде твърде късно, защото пигментите ще са оцветили доста надълбоко кожата.

Рейтинг

2.5
Общо 8 гласували
5 2
4 1
3 0
2 1
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари