Как да сушим косата си?

Marianaот MarianaДжедай / Автор
Как да сушим косата си?
Снимка: ezine.bg
19.05.2017

Всяка дама иска да се радва на лъскава, здрава и обемна грива, но грижата за косата не свършва само до избора на качествен шампоан или балсам. Правилното миене и най-вече правилното сушене на косата са също толкова важни за нейното здраве и красота.

Затова не се чудете, а прочетете нашите съвети как да сушим косата си така, че да впечатлим всички с нея.

Специалистите препоръчват при възможност да оставяме винаги косата ни да изсъхне естествено, защото това се отразява благотворно на здравината и външния вид на косъма.

Но как да сушим косата си правилно, когато естественото изсушаване по една или друга причина не е възможно?

Пригответе косата за сушене още преди самото миене. Задължително използвайте шампоан с хидратираща формула, който ще повиши количеството на влага в косъма, осигурявайки му допълнителна защита срещу горещия въздух от сешоара. Нанасянето на балсам в никакъв случай не бива да се пропуска.

След миене косата трябва да се подсуши с кърпа. За целта препоръчваме да я увиете за 10-15 минути не прекалено стегнато. Отнемете влагата чрез потупване, без енергично или агресивно търкане на косата, за да не увредите структурата на косъма.

Преди да включите сешоара в контакта, нанесете върху леко подсушената коса термозащита продукт. След това нагласете температурата на уреда, като внимаване струята върху опакото на ръката да бъде приятно топла, но в никакъв случай изгаряща.

Правилното сушене на косата започва от долната страна, като обърнем главата надолу. В рамките на минута сушете, като с другата ръка внимателно разресвайте кичурите. Така не само ще изсушите корените, но ще придадете и обем на косата.

Следва същинското сушене, което може да е придружено със стилизиране или не. Косата се разделя на секции и се започва сушене от най-долната. Сешоара трябва да се държи на около 20 см от косата и да се движи постоянно, а не да се държи в една съща зона.

Кичурите следва да се сушат един по един от корена до върха с помощта на четка. По желание в процеса на сушене косата може да се изправи или обратното - да се навие, в зависимост от желаната прическа.

Правилно е да оставите косата една идея влажна, като внимавате да не я пресушавате. Може да придадете фантастичен блясък с едно финално студено облъхвани и нанасяне на хидратиращ и заглаждащ краищата продукт.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари