Какво да правя при сърбеж по краката?

Marianaот MarianaДжедай / Автор
Какво да правя при сърбеж по краката?
Снимка: ezine.bg
12.10.2015

Сърбежът на краката е изключително неприятен проблем, с който почти всички са се сблъсквали в един или друг момент от живота си. Неприятното усещане за сърбеж по краката може да се дължи на много причини.

Главните заподозрени за сърбежа по краката са заболявания като екзема, сенилен пруритус, атопичен дерматит, контактен дерматит, инфестации, инфекции, обструкция на жлъчните пътища, хронична бъбречна недостатъчност, невродермит, захарен диабет, увреждане на периферни нерви, холестаза през бременността, обрив, краста, ухапвания от насекоми и други.

Първото, което можете да направите, за да облекците неприятното усещане, е да поставите на стъпалата си хладен копрес или да ги потопите в леген с хладка вода. Може да наложите засегнатите участъци с найлонови торбички с лед.

Струва си да опитате и вана със сода, която се прави изключително лесно. Разтварят се три супени лъжици сода за хляб, една супена лъжица етерично масло от мента и една супена лъжица сол в топла вода. В получения разтвор се потапят стъпалата поне за 20 минути.

Може да облекчите неприятни сърбеж с кремове, в които се съдържат камфор, ментол, фенол, бензокаин, дифенхидрамин и др. Срещу сърбеж действат отлично и компресите с кисело мляко.

3.5
Общо 4 гласували
5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати