Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Дете-чудо от София само научило английски езикДете-чудо от София само научило английски език
5
Малкият Тони споделя, че с удоволствие учи английски език, но най-любимият му предмет е математиката....
Какво не знаем за английския език при децата?Какво не знаем за английския език при децата?
Това всъщност са лагери на английски. Те са международни, а комуникацията в тях е само на английски език....
Волски езикВолски език
Волският език /Phyllitis scolopendrium/ представлява многогодишна папрат с късо коренище, от което излизат едри, кожести и дълги листа с къса дръжка. Коренището е плътно и в горната си част е покрито с люспи. Билката има...
Паниран езикПаниран език
2
В подсолена вода слагаме да се свари езикът. Може да ползвате телешки или свински, както ви хареса. След като се свари, изцеждаме от водата и го белим. Нарязваме го на кръгчета. В купа разбиваме яйцата. Взимаме парче...
Печен езикПечен език
Езикът се сварява, обелва се и се нарязва на парчета. Кашкавалът се настъргва. Лукът се задушава в олиото. Филията от хляба се накисва в мляко. Към задушения лук се прибавят яйцата, изцедената добре от млякото филия и...
Език панеЕзик пане
1
Свинският език се сварява много добре в тенджера под налягане за около 2 часа. След като е сварен, се потапя в студена вода за секунди и се обелва. Нарязва се на парчета, посолява се и се панира последователно в брашно...
Желиран езикЖелиран език
2
Свинските езици се сваряват заедно с целите моркови, магданозените корени, дафиновия лист, зърна черен пипер, бахар и солта в тенджера под налягане 40 минути. Морковите се изваждат и нарязват на кръгчета. Езиците се...
Пържен езикПържен език
Добре изчистения и измит език сварете с нарязаните едро морков, целина, корени магданоз, дафиновите листа. Ако обичате, може да добавите и малко бахар. След като езикът омекне, извадете го, обелете го. Изчакайте да изстине...
Шпикован езикШпикован език
Сварете в подсолена вода приготвения телешки език, потопете го в студена вода и го обелете. Направете в готовия език отвори с нож и пъхнете в тях скилидки чесън и ивички от бекона (пушени гърди). Сложете шпикования...
Паниран езикПаниран език
Езикът се измива и се вари със сол, морков, керевиз, дафинов лист, черен пипер и бахар. След като уври още топъл се бели. Нарязва се на порции и се посолява. Панира се като първо се топи в брашното, след това в бирата...
Дешифрираха бебешкия езикДешифрираха бебешкия език
Лесно ли е да разбере майката защо бебето плаче, какво изразяват крясъците му? Невъзможността да се ориентират околните за желанията и нуждите на бебето идва от това, че не разбираме бебешкия език. А бебетата изразяват...
Морски език (Палтус)Морски език (Палтус)
Природата ни изненадва с различни странни създания, но истинските чудновати същества са в дълбините на моретата и океаните. Видът и начинът на живот на тези морски обитатели изненадват и ни карат да се замислим за възможностите...
Салата Тъщин ЕзикСалата Тъщин Език
Тиквичките и чушките се нарязват на кубчета. Чесънът се накълцва. Продуктите се размесват и се задушават в зехтин и вода 30 минути. 5 минути преди края се сипват оцетът и подправките. Салатата се насипва в буркани...
Език със зеленчуциЕзик със зеленчуци
Езикът заедно с 2-3 дафинови листа, няколко зърна бахар, няколко зърна черен пипер и 1/2 глава лук се сварява в тенджера под налягане за около 1 час на 2-3 степен на котлона. Готовият език се обелва и се нарязва на филийки...
Пържен свински езикПържен свински език
Почистете добре свинските езици и ги сложете да се варят с корените за супа, нарязани дребно, дафиновия лист, зърна черен пипер и бахар. Към края добавете виното и доварете. Сварените езици обелете. Нарежете ги на...
Език в гювечеЕзик в гювече
2
Телешките езици се почистват и измиват. Поставят се заедно с подправките в тенджера и се заливат с вода, която трябва да покрие месото. Всичко се вари 30-35 минути и след това езикът се вади и се нарязва на колелца. Подрежда...
Език в гърнеЕзик в гърне
Добре почистените езици се осоляват и леко се фаршироват (разрязват) на поне 5-6 места. Във всеки прорез се слага по малко сланина, 1-2 зърна черен пипер, отчупено парченце дафинов лист. Половината от доматите се изсипват...
Маринован телешки езикМаринован телешки език
1
Телешкият език се накисва в студена вода за около 12 часа, която е добре да се смени няколко пъти. Изкиснатият език се слага в дълбока тенджера, залива се със студена вода, добавят се подправките и ч.л. сол и се кипва. Котлонът...
Пастет от езикПастет от език
1
Измиваме езика, сваряваме и го белим. Смиламе с месомелачка. Подправяме с почистения и настърган хрян. Посоляваме на вкус и подправяме с олио. Бъркаме интензивно, докато се получи гладка смес. Почистваме лука и чушките...
Желиран телешки езикЖелиран телешки език
Измиваме хубаво телешкия език и сваряваме в подсолена вода. Изваждаме от водата (запазваме бульона от варенето) и като се охлади, обелваме ципата под течаща вода и нарязваме на ивички. Белим морковите и заедно с киселите...
Задушен телешки езикЗадушен телешки език
Подваряваме телешкия език в подсолена вода, обелваме го и го режем на парчета. В тенджера загряваме олиото и в него задушаваме нарязаните лук, моркови, чесън и целина, прибавяме доматеното пюре, пипера, солта, захарта...
Телешки език панеТелешки език пане
Езикът се сварява /за около 1 час/ в подсолена вода, която е овкусена с посочените подправки. След това се измива със студена вода и се нарязва на късове. В един съд се слага брашното, в друг - галетата, а в трети...
Свински език панеСвински език пане
Измийте и почистете свинския език, след което го сложете да се вари в подсолена вода с подправки - карамфил, зърна черен пипер, бахар и др. По желание може да добавите и кубче бульон. След като свареният език изстине,...
Печен морски езикПечен морски език
Почистете и измийте добре рибата морски език. На мястото, където сте извадили вътрешностите, сложете сол, зехтин и цели скилидки чесън със стрък розмарин. Намажете рибата със зехтин, поставете върху хартия за печене...
Коктейл Усукан ЕзикКоктейл Усукан Език
Светлият или златният ром имат едва доловим вкус, за разлика от тъмния ром, така че те не прикриват вкусовете от другите ликьори. Слагаме в шейкър с лед светлия ром, кокосовия ликьор, портокаловото кюрасо и лимоновия сок...