Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Телешко по арабски с подправкиТелешко по арабски с подправки
2
Всичките подправки се смилат. Смесват се с бирата и малко масло. Месото се натрива със сместа - поставя се в глинен съд и се задушава за 3 часа при 130 градуса....
Телешко по арабски с подправкиТелешко по арабски с подправки
2
Всичките подправки се смилат. Смесват се с бирата и малко масло. Месото се натрива със сместа - поставя се в глинен съд и се задушава за 3 часа при 130 градуса....
Популярните арабски подправкиПопулярните арабски подправки
Обикновено се сервира с висококачествен зехтин и плосък арабски хляб - така популярна закуска в целия Близък изток....
Известни арабски салатиИзвестни арабски салати
Салатите в арабския свят са много разпространени, но това, по което се отличават от европейските, са подправките....
Древният арабски хороскопДревният арабски хороскоп
Поради множеството култури, повлияли за създаването на арабската астрологията, съществуват няколко вида арабски хороскопи....
Арабски кюфтетаАрабски кюфтета
Сервирайте тези арабски агнешки кюфтета с хариса и като предястие и се насладете!...
Арабски хлебчетаАрабски хлебчета
Разтваряме маята и захарта в леко затоплената вода. Слагаме малко брашно, за да се получи рядка кашичка и оставяме на топло за 8-10 минути. Дирекно в същата купа с втасалата вече мая пресяваме брашното, като заделяме...
Арабски кексАрабски кекс
24
Яйцето и захарта се разбиват докато побелеят. Добават се олиото, брашното, киселото мляко с добавената в него сода. Разбива се до получаване на хомогенна смес. Конфитюрът и орехите прибавяме на края. Получената смес изсипваме...
Арабски хлябАрабски хляб
3
По време на печенето не ги дупчете с вилица, а готовите арабски питки може да съхранявате в съд или купа с капак. Арабският хляб е готов....
Арабски пилафАрабски пилаф
2
Нарязваме лука на ситно и задушаваме в олиото. Добавяме ориза и доливаме с вода. След като заври водата, добавяме подправките и стафидите. Варим до готовност. Сервираме в чиния и поръсваме с орехи. Поднасяме...
Арабски топчетаАрабски топчета
Първо се намачква жълтъкът. След това се добавят маслото, пудрата захар и ванилията, и се разбъркват с миксер. Брашното се добавя постепенно, за да се получи меко тесто. От тестото се правят малки топчета, с големината...
Арабски щруделАрабски щрудел
2
Ябълките се измиват, обелват и настъргват. Смесват се в купа с 200 грама от захарта и канелата. Разбъркват се добре и след това се отварят корите. По дължината на късата страна се слага 1-2 с.л. от сместа и се хващат две...
Арабски сладоледАрабски сладолед
Ядките се запичат в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 10 минути или докато станат златисти. Изваждат се и се оставят да изстинат. Малка правоъгълна форма за кекс се намазнява и застила с готварска хартия...
Арабски сандвичАрабски сандвич
5
Лукът и чушката се почистват и измиват, нарязват се на тънки ивици и се запържват за няколко минути с две лъжици зехтин със сол и пипер на вкус. Измийте марулята и домата, марулята също се реже на тънки ленти и към нея...
Арабски кебапАрабски кебап
Нарежете месото на парчета по 2.5 см и го смесете с всички съставки без ментата. Разбъркайте, покрийте съда с фолио и оставете да се маринова за през нощта. След това нанижете месото на шишове и ги изпечете на загрят...
Арабски дюнерАрабски дюнер
5
Завийте арабския дюнер и го сложете в хартиена салфетка....
Арабски питкиАрабски питки
Маята се разтваря в топлата вода и се прибавя захарта. Оставя се да шупне маята около 5 - 10 минути. Брашното се пресява на етапи и се омесва еластично тесто, като накрая се добавя солта и олиото. Тестото се меси най...
Арабски кексАрабски кекс
24
Яйцето и захарта се разбиват докато побелеят. Добават се олиото, брашното, киселото мляко с добавената в него сода. Разбива се до получаване на хомогенна смес. Конфитюрът и орехите прибавяме на края. Получената смес изсипваме...
Арабски дюнерАрабски дюнер
5
Завийте арабския дюнер и го сложете в хартиена салфетка....
Арабски питкиАрабски питки
Маята се разтваря в топлата вода и се прибавя захарта. Оставя се да шупне маята около 5 - 10 минути. Брашното се пресява на етапи и се омесва еластично тесто, като накрая се добавя солта и олиото. Тестото се меси най...
АрабисАрабис
Видове и сортове арабис - Алпийски арабис (Arabis alpina, Arabis flaviflora) - Груб арабис (Arabis bryoides) - Кавказки арабис (Arabis caucasica) - Arabis caucasica ‘Schneehaube’ - Арабис беглец (Arabis procurrens...
Арабски специалитети с рибаАрабски специалитети с риба
Именно това ястие се нарича Самак би тахан и ако искате да внесете малко арабски привкус в ежедневното си меню, можете да се научите да си приготвяте сами този арабски специалитет с риба....
Перфектният арабски шиш кебапПерфектният арабски шиш кебап
Особено впечатляващ с вкуса си е традиционният шиш-кебап от агнешко месо, който можете да видите във всяко арабско улично заведение....
Най-важните арабски учениНай-важните арабски учени
1
Голямо значение за развитието на психологията имат трудовете на прочутия арабски мислител Ибн Сина, известен като Авицена....
Лесни арабски питкиЛесни арабски питки
Лесните арабски питки са готови....