Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Погача ЛятоПогача Лято
1
Погачата Лято е готова....
Сладкиш плодово лятоСладкиш плодово лято
Сладкиш плодово лято е готов. Насладете му се!...
Плодова торта ЛятоПлодова торта Лято
За блата разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Този блат няма набухвател и е много важно да разбиете яйцата добре, в противен случай няма да бухне. Пресейте брашното и добавете на части при яйчената смес, като разбърквате...
Зеленчуково Плато ЛятоЗеленчуково Плато Лято
1
Тиквичката се нарязва на колеца, потапя се брашно и се изпържва до златисто. Патладжана се нарязва надлъжно и се посолява, оставя се 30 минути и после се изплаква от образувалият се горчив сок. Овалва се в брашно и се...
Салата Зелено лятоСалата Зелено лято
Всички продукти се измиват и се подсушават. В голяма купа се накъсват марулите, руколата, магданозът и се добавят ситно нарязаните лук и чесън, както и по-едро нарязаните домати. Леко се разбърква. Съставките за дресинга...
Коктейл Зелено лятоКоктейл Зелено лято
В шейкър миксирайте сиропа и соковете. След това долейте и енергийната напитка. Сипете сместа в коктейлна чаша и направете украса от портокал и коктейлна черешка....
Бански КукуриниБански Кукурини
Разбиваме яйцето с водата, олиото и солта. На етапи добавяме и брашното и омесваме меко тесто, което връщаме в купата. Покриваме го с кърпа и го оставяме на страна за половин час на стайна температура. След това от него...
Бански зелникБански зелник
Приготвяме нашия бански зелник с една от следните плънки за баници: 1. Разбъркваме 300 г сирене с 2 яйца. 2....
Бански суджукБански суджук
2
Свинското месо трябва да е със сланинка по него, в противен случай суджуците ще са много сухи. Ако ползвате чисто свинско месо, вземете и 1 кг сланина към него. Черният дроб е по избор, може и без него. Месото се нарязва...
Бански старецБански старец
6
Месото се нарязва на тънки филийки и към него се прибавят тънко нарязаната сланина, солта и едро смлените черен пипер и кимион. Сместа се разбърква добре, след което с нея се напълва плътно, почистеното шкембе. Напълненото...
Бански чомлекБански чомлек
4
Нарежете телешкия джолан на едри парчета и го накиснете за 1 час във вода с малко оцет. В гърне започнете да редите нарязаните на едри парчета или кръгчета картофи, телешките късове, едро нарязания лук, обелените скилидки...
Бански суджукБански суджук
Месото и карантията се нарязват и смилат. Поръсват се с подправките и се омесва кайма. Тя се разстила на тънък пласт и се оставя на хладно за 12 часа. С полученото се пълнят здрави свински черва, които преди това са били...
Бански старецБански старец
6
Месото се нарязва на тънки филийки и към него се прибавят тънко нарязаната сланина, солта и едро смлените черен пипер и кимион. Сместа се разбърква добре, след което с нея се напълва плътно, почистеното шкембе. Напълненото...
Плодова салата Циганско лятоПлодова салата Циганско лято
Вземете парчетата диня и ги разрежете през половината, т.е. на 4 парчета. Сложете ги в чиния във форма на кръг. С помощта на лъжичка изрежете няколко колелца пъпеш и ги поставете отгоре върху резените диня. Поръсете...
Чомлек по банскиЧомлек по бански
Нарежете телешкия джолан и го накиснете за 2 часа във вода. Измийте зеленчуците и ги поставете (без картофите) заедно с джолана и подправките в пръстен гювеч. Залейте отгоре с виното и вода, запечатайте капака с тесто...
Кървавица по банскиКървавица по бански
Кървавиците по бански се поднасят варени, пържени или сурови, след като са добре изсъхнали....
Сирене по банскиСирене по бански
Поставете сиренето цяло (може и натрошено) и наситнените люти чушки в глинен съд. Покрийте го с нарязаните на тънки филии домати и маслото. Задушете продуктите под похлупак на умерен огън за около 10-15 минути. Отстранете...
Капама по банскиКапама по бански
6
Ястието се приготвя в голяма пръстена тенджера. Нарежете лука на ситно и го запържете в 1 к. чашка мас. Прибавете смляното месо и също го запържете. Прибавете ориза, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте сместа и я залейте...
Попарник по банскиПопарник по бански
Пресейте брашното и направете кладенче в него. Маята се разтваря в хладка вода и се сипва в кладенчето. Прибавете солта и яйцето. Замесете меко тесто. Оставете го да втаса за около час, след което го разделете на 10-тина...
Бабек по банскиБабек по бански
След май месец дръжте бабека по бански в дървена пепел....
Старец по банскиСтарец по бански
Щом настъпи май месец, преместете стареца по бански в сандъче и го зарийте с дървена пепел....
Сарми по банскиСарми по бански
3
Банските сарми се поднасят в тава, като в средата се слагат кокошката и кървавицата, а наоколо сармите....
Капама по банскиКапама по бански
6
Ястието се приготвя в голяма пръстена тенджера. Нарежете лука на ситно и го запържете в 1 к. чашка мас. Прибавете смляното месо и също го запържете. Прибавете ориза, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте сместа и я залейте...
Десерт с дъх на лятоДесерт с дъх на лято
Десертът с дъх на лято е готов....
Традиционно сирене по банскиТрадиционно сирене по бански
Сиренето по бански се поръсва се с черен пипер и се поднася....