Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Великите дизайнери: Оскар де ла Рента
Пуска в производство също мъжко облекло и различни видове парфюми, аксесоари и мебели. 1973 година е приета за начална за компанията “Оскар де ла Рента”....
Палачинката на краля (Галет де роа)
Печете Палачинката на краля (Галет де Роа) в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20-25 минут до кафяво-златист цвят....
Ла Пикада
Пикадата (La Picada) е част от привичките и модели на подреждане и комбиниране на различни любими на испанците мезета - топли или студени, но винаги акомпанирани със препечени филийки от франзела, настърган домат и Айоли....
Шангри Ла
Много автори вярват, че Хималаите, извън географските си граници, са мистично място и дом на създания, принадлежащи на други измерения. Тези същества живеят в друг свят, скрит от нас и ние нямаме достъп до него.
Някои...
Пащел де НатаФормата се поставя в загрята фурна на 200 градуса и се пече за около 18-20 мин. или докато се получат хубави запечени петна върху кошничките.
Пащел де Ната е страхотен десерт!...
2
Tуту де фейжао
Накиснете боба в студена вода за една нощ. Отцедете и го сложете в тенджера, покрийте с вода и варете около 1 час.
Щом бобът поомекне, го овкусете със сол.
Загрейте олиото в тенджера и запържете лука и чесъна за 5...
Галет де Роа
Печете Галет де Роа в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20-25 минут до кафяво-златист цвят.
Охладете галета върху решетка за около 30 минути преди да разрежете френския сладкиш....
Орчата де чуфа
Почистваме и измиваме зърната чуфа и ги потапяме в студена вода, докато водата се избистри.
След това изцеждаме течността и я поставяме във блендер.
Трябва да получим смес като мека паста. Добавяме водата към кашата...
Незабравими мисли на Оскар Уайлд
Оскар Уайлд е популярен писател, поет и драматург, роден в Дъблин, Ирландия през 1854 година....
Кавърма а ла Бенка
Подготовка на продуктите:
За тази любима селска гозба нарязвате пилешкото месо на кубчета - колкото кибрит, лука - на жулиени, но първо разполовен на две, чушките - на кубчета колкото нокът, гъбите - напречно, за да се...
Сладкиш А ла КристинаПече се на леко загрята фурна на 180 градуса около 50 минути.
Сладкиша се поръсва още топъл с пудра захар!...
1
Тиквички а ла калабрезе
Загрейте зехтина в голяма тиган. Добавете нарязаните лук и чесъна и задушете за 5 минути.
Добавете нарязаните тиквичките и ги задушете за още 4 минути.
Сипете бульона, добавете ригана и овкусете със сол и черен пипер...
Дроб а ла Строганов
Дробът се реже на малки тънки парченца. Посоляват се, запържват се в маслото и се смесват със запеченото на сух тиган брашно.
Лукът се реже на ситно и се запържва, добавя се към дроба....
Сьомга а ла аликантина
Извадете сьомгата 20 минути преди поднасяне, посолете и я изпечете на грил. Поднесете с резенчета лимон....
Спагети а ла путанеска
Добавя се чилито на прах, след 3 мин., каперсите и маслините. Оставя се соса да къкри на тих огън.
Прибавя се чесънът, босилекът, магданозът, солта и черният пипер....
Спагети а ла боскайола
Сварете спагетите. Междувременно загрейте зехтина в тиган, добавете нарязаните гъби и ги запържете за 5 минути.
Добавете чесъна и задушете за още 2 минути. Добавете сметаната, кипнете и след една минута добавете синьото...
Паста а ла путанеска
Загрейте зехтина и запържете чесъна за 2 минути. Добавете аншоата, обезкостените маслини, каперсите и обелените и ситно нарязани домати.
Овкусете с кайенски пипер и задушете за 25 минути. Междувременно сварете спагетите...
Ньоки а ла дженовезе
Поръсете с оставащия пармезан и изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 30-35 минути. Сервирайте веднага с доматения сос....
Фокача а ла Капри
Доматчетата се режат на тънки филийки и се оставят в гевгир да се отцеждат 10 мин.
Фурната предварително се загрява до 220 градуса....