Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Великите дизайнери: Оскар де ла РентаВеликите дизайнери: Оскар де ла Рента
Пуска в производство също мъжко облекло и различни видове парфюми, аксесоари и мебели. 1973 година е приета за начална за компанията “Оскар де ла Рента”....
Тарта де ла каса (Tarta de la casa)Тарта де ла каса (Tarta de la casa)
Сервирайте Тарта де ла каса в чинийка с топинг карамел....
Палачинката на краля (Галет де роа)Палачинката на краля (Галет де роа)
Печете Палачинката на краля (Галет де Роа) в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20-25 минут до кафяво-златист цвят....
Ла ПикадаЛа Пикада
Пикадата (La Picada) е част от привичките и модели на подреждане и комбиниране на различни любими на испанците мезета - топли или студени, но винаги акомпанирани със препечени филийки от франзела, настърган домат и Айоли....
Шангри ЛаШангри Ла
Много автори вярват, че Хималаите, извън географските си граници, са мистично място и дом на създания, принадлежащи на други измерения. Тези същества живеят в друг свят, скрит от нас и ние нямаме достъп до него. Някои...
Пащел де НатаПащел де Ната
2
Формата се поставя в загрята фурна на 200 градуса и се пече за около 18-20 мин. или докато се получат хубави запечени петна върху кошничките. Пащел де Ната е страхотен десерт!...
Пастейш де НатаПастейш де Ната
1
Леко разточете бутертестото, навийте го на руло и нарежете на 12 равни части....
Tуту де фейжаоTуту де фейжао
Накиснете боба в студена вода за една нощ. Отцедете и го сложете в тенджера, покрийте с вода и варете около 1 час. Щом бобът поомекне, го овкусете със сол. Загрейте олиото в тенджера и запържете лука и чесъна за 5...
Галет де РоаГалет де Роа
Печете Галет де Роа в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20-25 минут до кафяво-златист цвят. Охладете галета върху решетка за около 30 минути преди да разрежете френския сладкиш....
Орчата де чуфаОрчата де чуфа
Почистваме и измиваме зърната чуфа и ги потапяме в студена вода, докато водата се избистри. След това изцеждаме течността и я поставяме във блендер. Трябва да получим смес като мека паста. Добавяме водата към кашата...
Незабравими мисли на Оскар УайлдНезабравими мисли на Оскар Уайлд
Оскар Уайлд е популярен писател, поет и драматург, роден в Дъблин, Ирландия през 1854 година....
Спагети а ла МатричанаСпагети а ла Матричана
Поднесете веднага спагети а ла Матричана! Да ви е сладко!...
Кавърма а ла БенкаКавърма а ла Бенка
Подготовка на продуктите: За тази любима селска гозба нарязвате пилешкото месо на кубчета - колкото кибрит, лука - на жулиени, но първо разполовен на две, чушките - на кубчета колкото нокът, гъбите - напречно, за да се...
Ориз А ла КубанаОриз А ла Кубана
Да ви е сладко с този Ориз А ла Кубана...
Пене а Ла ФормаджиПене а Ла Формаджи
Пенето а Ла Формаджи е много вкусно....
Сладкиш А ла КристинаСладкиш А ла Кристина
1
Пече се на леко загрята фурна на 180 градуса около 50 минути. Сладкиша се поръсва още топъл с пудра захар!...
Тиквички а ла калабрезеТиквички а ла калабрезе
Загрейте зехтина в голяма тиган. Добавете нарязаните лук и чесъна и задушете за 5 минути. Добавете нарязаните тиквичките и ги задушете за още 4 минути. Сипете бульона, добавете ригана и овкусете със сол и черен пипер...
Дроб а ла СтрогановДроб а ла Строганов
Дробът се реже на малки тънки парченца. Посоляват се, запържват се в маслото и се смесват със запеченото на сух тиган брашно. Лукът се реже на ситно и се запържва, добавя се към дроба....
Бьоф а ла модБьоф а ла мод
След като месото се поохлади, го нарежете на филии и го полейте със соса....
Сьомга а ла аликантинаСьомга а ла аликантина
Извадете сьомгата 20 минути преди поднасяне, посолете и я изпечете на грил. Поднесете с резенчета лимон....
Спагети а ла путанескаСпагети а ла путанеска
Добавя се чилито на прах, след 3 мин., каперсите и маслините. Оставя се соса да къкри на тих огън. Прибавя се чесънът, босилекът, магданозът, солта и черният пипер....
Спагети а ла боскайолаСпагети а ла боскайола
Сварете спагетите. Междувременно загрейте зехтина в тиган, добавете нарязаните гъби и ги запържете за 5 минути. Добавете чесъна и задушете за още 2 минути. Добавете сметаната, кипнете и след една минута добавете синьото...
Паста а ла путанескаПаста а ла путанеска
Загрейте зехтина и запържете чесъна за 2 минути. Добавете аншоата, обезкостените маслини, каперсите и обелените и ситно нарязани домати. Овкусете с кайенски пипер и задушете за 25 минути. Междувременно сварете спагетите...
Ньоки а ла дженовезеНьоки а ла дженовезе
Поръсете с оставащия пармезан и изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 30-35 минути. Сервирайте веднага с доматения сос....
Фокача а ла КаприФокача а ла Капри
Доматчетата се режат на тънки филийки и се оставят в гевгир да се отцеждат 10 мин. Фурната предварително се загрява до 220 градуса....