Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Пикантен черен дробПикантен черен дроб
Лукът се нарязва на ситно и се задушава във олиото. Като порозовее, се добавя червеният пипер и дробът, нарязан на парчета. Разбърква се, за да се задуши, след което се добавят печените и нарязани чушки и нарязаните домати...
Паниран черен дробПаниран черен дроб
1
Поръсва се с черен пипер и се панира в силно загрята мазнина, като последователно се потапя в брашно и яйце. Преди консумация се поръсва със сол....
Пуешки черен дробПуешки черен дроб
Пуешкият черен дроб е супер мезе за всяка вечеря....
Задушен черен дробЗадушен черен дроб
2
В същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз. Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
Пържен черен дробПържен черен дроб
Нарежете черния дроб на парчета. Посолете и го залейте с млякото. Оставете го да престои минимум 1 час. Извадете го от млякото, оваляйте всяко едно парче в брашно и го изпържете в сгорещено олио до зачервяване и от двете...
Печен черен дробПечен черен дроб
Нарежете черния дроб на филийки и го залейте с виното и дафиновия лист. След 2 часа изсипете в тавичка, обилно намазана с олио. Печете дроба в предварително загрята фурна до готовност....
Задушен черен дробЗадушен черен дроб
2
В същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз. Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос....
Супа от Черен ДробСупа от Черен Дроб
След това се вари 30 минути във вода заедно с няколко зърна черен пипер и дафинов лист. Изважда се и се нарязва на парчета....
Черен дроб по селскиЧерен дроб по селски
Лукът и гъбите се нарязват на полумесеци, морковът - на колелца, чушките - на едро. Първо запържете лука и морковите. После добавете свинския дроб (предварително накиснат в малко прясно мляко и отцеден), нарязан на парчета...
Черен дроб с картофиЧерен дроб с картофи
Добре измития и подсушен дроб се нарязва на кубчета - не много малки. Слагаме го в тава и овалваме в царевично брашно, сол и червен пипер (като панировка). Загряваме олиото и пържим дроба на по-малки порции, за да не...
Черен дроб по бургундскиЧерен дроб по бургундски
Овалваме парчетата черен дроб в брашното и го изпържваме в 4 лъжици масло от двете страни. След като се изпържи, го посоляваме и подправяме с черен пипер. Поставяме го в слабо загрята фурна да стои топъл....
Кървавица с черен дробКървавица с черен дроб
Слагат се в подходящ съд и се заливат с около 4-5 литра подсолена вода, добавят се дафиновите листа, зърната черен пипер и се сваряват на много бавен огън. От време на време се разбъркват, за да не залепнат....
Черен дроб с оризЧерен дроб с ориз
2
Поръсете с черен пипер и добавете маслините. Покрийте ястието с фолио и сложете в силна фурна. След 15-тина минути махнете фолиото и печете, докато се свари оризът....
Пастет от черен дробПастет от черен дроб
Дробът се измива и нарязва на парчета. Прибавят се сланината, също нарязана на парчета, морков, целина и лук. Залива се с 1/3 чаша вода и се слага да ври. След като омекнат продуктите се добавят 1-2 дафинови листа и се...
Ризото с черен дробРизото с черен дроб
1
Осолете със сол и черен пипер. Оставете да заври и добавете зеления грах, черния дроб и нарязаните гъби. Оставете за около 20-25 минути да ври и когато бульона е изврял добре добавете и магданоза....
Кавърма с черен дробКавърма с черен дроб
Добавете зърна черен пипер и зърна бахар към ориза. Преди да е напълно готов, поръсете с куркума, ако е необходимо - още малко сол, и разбъркайте добре....
Пържен свински черен дробПържен свински черен дроб
Пърженият свински черен дроб е готов....
Черен Дроб на СкараЧерен Дроб на Скара
3
Измиваме добре свинския дроб и го нарязваме на филийки, около 1 см дебели. В купа поставяме всички продукти и добавяме черния пипер, разбъркваме и покриваме с капак. Оставяме така за около 4 часа. Отцеждаме като...
Черен дроб по касапскиЧерен дроб по касапски
1
Рецептата за Черен дроб по касапски е изпълнена!...
Черен дроб в панировкаЧерен дроб в панировка
После всяко едно поръсваме и с черен пипер и със сол. В три отделни чинии слагаме брашно, галета и 2 разбити с тел яйца. Парчетата дроб овалваме последователно всяко едно в брашно....
Черен дроб в гювечЧерен дроб в гювеч
2
Дробът се реже на парчета с дебелина около 1 см или по-малко. Измива се и се слага в глинен гювеч. Върху него редите нарязания на шайби или ленти лук и гъбите (ако са по-малки може и цели, или пък ако са големи ги нарежете...
Кавърма с черен дробКавърма с черен дроб
Черният дроб се измива и се нарязва на парчета, които се овалват в брашното и се изпържват в мазнината. След това се заливат със зелевия сок и вода, поръсват се с червения и черния пипер и се варят на тих огън до готовност...
Черен дроб на фурнаЧерен дроб на фурна
Сипете дроба върху лука, подправете с малко черен пипер, чубрица и сложете да се пече в умерено загрята фурна за около 35 минути или до готовност....
Черен дроб по албанскиЧерен дроб по албански
Силно препоръчвам този албански черен дроб....
Задушен телешки черен дробЗадушен телешки черен дроб
Сервирайте задушения телешки черен дроб, докато е топъл. Да ви е вкусно!...