Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Сирене БриСирене Бри
1
Бри е френско сирене с благородна плесен, спадащо към групата на меките сирена. Наричано често „кралицата на сирената”, Бри е навярно най-популярното, познато и обичано по цял свят френско сирене. Неговото симпатично...
Круша със сирене БриКруша със сирене Бри
1
Сиренето Бри нарязваме по същия начин като крушите - трябва да бъдат с еднаква дебелина. Редим последователно кръгче круша, посоляваме със солта и белия пипер, добавяме зехтин и капки мед....
Тапас със сирене БриТапас със сирене Бри
Сервирайте веднага вашите тапас със сирене Бри....
Сирене Бри в бутертестоСирене Бри в бутертесто
Върху единият кръг сложете сиренето Бри в центъра, като предварително сте изрязали благородната плесен от едната страна. Застелете другия кръг отгоре. Наредете парченцата шунка, нарежете на ветрило и завийте....
Разлика между обикновено Бри и Корниш БриРазлика между обикновено Бри и Корниш Бри
Сиренето Бри е вид меко сирене, което е широко популярно. Има различни видове с наименованието Бри. Два популярни вида са обикновеното Бри и Корниш Бри. Ето кратък преглед на разликите между тези два вида Бри:...
Tуту де фейжаоTуту де фейжао
Накиснете боба в студена вода за една нощ. Отцедете и го сложете в тенджера, покрийте с вода и варете около 1 час. Щом бобът поомекне, го овкусете със сол. Загрейте олиото в тенджера и запържете лука и чесъна за 5...
Галет де РоаГалет де Роа
Печете Галет де Роа в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20-25 минут до кафяво-златист цвят. Охладете галета върху решетка за около 30 минути преди да разрежете френския сладкиш....
Пащел де НатаПащел де Ната
2
Пащел де Ната е страхотен десерт!...
Орчата де чуфаОрчата де чуфа
Почистваме и измиваме зърната чуфа и ги потапяме в студена вода, докато водата се избистри. След това изцеждаме течността и я поставяме във блендер. Трябва да получим смес като мека паста. Добавяме водата към кашата...
Пастейш де НатаПастейш де Ната
1
В касерола поставяме захарта, водата, кората на лимона и варим за около 10-15 мин, докато стане на мехурчета. За яйчения крем, смесете нишестето с малко мляко и разбъркайте. Кипнете останалото мляко в тенджера на слаб...
Бри със зеленчуци на фурнаБри със зеленчуци на фурна
Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Лукът се запържва, докато омекне. Добавят се тиквичките, морковите, аспержите, баклата за около 5 мин. и се осолява. Две форми за печене се мажат със сол, където се слагат...
Питка венец със сирене БриПитка венец със сирене Бри
Сервираме питка венец със сирене Бри топла....
Гъбена кремсупа със сирене БриГъбена кремсупа със сирене Бри
След като сте я пасирали, я върнете за последно на котлона, добавете останалото масло и гответе гъбената кремсупа със сирене Бри още за 2-3 минути....
Пълнени круши със сирене БриПълнени круши със сирене Бри
Пълнените круши със сирене Бри са готови....
Пене с Бри и сметанаПене с Бри и сметана
През това време на тиган слагате маслото, топеното пушено сирене, Бри сиренето и ги разбърквате. След това прибавяте сметаната и черния пипер. Оставяте за около 5 минути на котлона....
Пилешко филе със сирене БриПилешко филе със сирене Бри
Сирене Бри е кремообразно сирене и освен за мазане върху багета е много вкусно като добавка за сосове. Комбинацията от сирене Бри и бадеми е чудесна....
Фурми с бри и беконФурми с бри и бекон
Сиренето се разрязва на 40 малки парченца, слага се в съд и се оставя за 20 минути във фризера. Беконът се реже на тънки ленти. Ако фурмите са с костилки, те се отстраняват. Във всяка фурма се слага парченце сирене...
Салата Пене със сирене БриСалата Пене със сирене Бри
Извадете Бри-то, нарежете го с остър нож на парченца и добавете към салатата заедно с копъра....
Хляб Пан де салХляб Пан де сал
Млякото се слага да кипне, дръпва се от огъня и се разбърква с маслото и захарта. Сместа се оставя да поизстине. Добавя се маята и се бърка, докато се разтвори. Слагат се солта, содата, бакпулверът и 4 чаени чаши брашно...
Дулсе де лече (кахета)Дулсе де лече (кахета)
2
Така приготвено дулсе де лечето съхраняваме в хладилник до 1 месец, като можем да го използваме за направата на различни сладкиши, или просто да си го хапнем с лъжичка....
Флан Дулсе де лечеФлан Дулсе де лече
Ако вашето дулсе де лече е по- гъстичко и ви е трудно да хомогенизирате сместа, ви препоръчвам да я разбиете в кухненски робот или блендер - на ниска до средна скорост за няколко секунди....
Къпкейк дулсе де лечеКъпкейк дулсе де лече
За калпачетата от крем на тези къпкейкс дулсе де лече разбийте сметаната заедно със 3 пълни лъжици дулсе де лече....
Къпкейк дулсе де лечеКъпкейк дулсе де лече
Напълнете дупките с крема от дулсе де лече и украсете къпкейковете с белия крем. Невероятно вкусните къпкейкове дулсе де лече са готови. По-добре ги приберете в хладилника за един час....
Кафе Дулсе де ЛечеКафе Дулсе де Лече
След това оставете още толкова във водата, за да се охлади и едва тогава отворете Дулсе де Лече. За кафето ще са ви нужни 2 пълни с.л. Сварете кафето и го разбъркайте още горещо със захарта и Дулсе де лече....
Бри с карамелизирани ядки и крушиБри с карамелизирани ядки и круши
Върху всяко кръгче сирене се поставят карамелизирани ядки и парчета круши. В тиган се карамелизира захарта и се добавя водата. С получения течен карамел се залива предястието....