Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сирене БриБри е френско сирене с благородна плесен, спадащо към групата на меките сирена. Наричано често „кралицата на сирената”, Бри е навярно най-популярното, познато и обичано по цял свят френско сирене. Неговото симпатично...
1
Круша със сирене БриСиренето Бри нарязваме по същия начин като крушите - трябва да бъдат с еднаква дебелина.
Редим последователно кръгче круша, посоляваме със солта и белия пипер, добавяме зехтин и капки мед....
1
Сирене Бри в бутертесто
Върху единият кръг сложете сиренето Бри в центъра, като предварително сте изрязали благородната плесен от едната страна.
Застелете другия кръг отгоре. Наредете парченцата шунка, нарежете на ветрило и завийте....
Разлика между обикновено Бри и Корниш Бри
Сиренето Бри е вид меко сирене, което е широко популярно. Има различни видове с наименованието Бри. Два популярни вида са обикновеното Бри и Корниш Бри.
Ето кратък преглед на разликите между тези два вида Бри:...
Tуту де фейжао
Накиснете боба в студена вода за една нощ. Отцедете и го сложете в тенджера, покрийте с вода и варете около 1 час.
Щом бобът поомекне, го овкусете със сол.
Загрейте олиото в тенджера и запържете лука и чесъна за 5...
Галет де Роа
Печете Галет де Роа в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 20-25 минут до кафяво-златист цвят.
Охладете галета върху решетка за около 30 минути преди да разрежете френския сладкиш....
Орчата де чуфа
Почистваме и измиваме зърната чуфа и ги потапяме в студена вода, докато водата се избистри.
След това изцеждаме течността и я поставяме във блендер.
Трябва да получим смес като мека паста. Добавяме водата към кашата...
Пастейш де НатаВ касерола поставяме захарта, водата, кората на лимона и варим за около 10-15 мин, докато стане на мехурчета.
За яйчения крем, смесете нишестето с малко мляко и разбъркайте. Кипнете останалото мляко в тенджера на слаб...
1
Бри със зеленчуци на фурна
Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Лукът се запържва, докато омекне. Добавят се тиквичките, морковите, аспержите, баклата за около 5 мин. и се осолява.
Две форми за печене се мажат със сол, където се слагат...
Гъбена кремсупа със сирене Бри
След като сте я пасирали, я върнете за последно на котлона, добавете останалото масло и гответе гъбената кремсупа със сирене Бри още за 2-3 минути....
Пене с Бри и сметана
През това време на тиган слагате маслото, топеното пушено сирене, Бри сиренето и ги разбърквате. След това прибавяте сметаната и черния пипер.
Оставяте за около 5 минути на котлона....
Пилешко филе със сирене Бри
Сирене Бри е кремообразно сирене и освен за мазане върху багета е много вкусно като добавка за сосове.
Комбинацията от сирене Бри и бадеми е чудесна....
Фурми с бри и бекон
Сиренето се разрязва на 40 малки парченца, слага се в съд и се оставя за 20 минути във фризера.
Беконът се реже на тънки ленти. Ако фурмите са с костилки, те се отстраняват.
Във всяка фурма се слага парченце сирене...
Салата Пене със сирене Бри
Извадете Бри-то, нарежете го с остър нож на парченца и добавете към салатата заедно с копъра....
Хляб Пан де сал
Млякото се слага да кипне, дръпва се от огъня и се разбърква с маслото и захарта. Сместа се оставя да поизстине.
Добавя се маята и се бърка, докато се разтвори. Слагат се солта, содата, бакпулверът и 4 чаени чаши брашно...
Дулсе де лече (кахета)Така приготвено дулсе де лечето съхраняваме в хладилник до 1 месец, като можем да го използваме за направата на различни сладкиши, или просто да си го хапнем с лъжичка....
2
Флан Дулсе де лече
Ако вашето дулсе де лече е по- гъстичко и ви е трудно да хомогенизирате сместа, ви препоръчвам да я разбиете в кухненски робот или блендер - на ниска до средна скорост за няколко секунди....
Къпкейк дулсе де лече
За калпачетата от крем на тези къпкейкс дулсе де лече разбийте сметаната заедно със 3 пълни лъжици дулсе де лече....
Къпкейк дулсе де лече
Напълнете дупките с крема от дулсе де лече и украсете къпкейковете с белия крем.
Невероятно вкусните къпкейкове дулсе де лече са готови.
По-добре ги приберете в хладилника за един час....
Кафе Дулсе де Лече
След това оставете още толкова във водата, за да се охлади и едва тогава отворете Дулсе де Лече.
За кафето ще са ви нужни 2 пълни с.л. Сварете кафето и го разбъркайте още горещо със захарта и Дулсе де лече....
Бри с карамелизирани ядки и круши
Върху всяко кръгче сирене се поставят карамелизирани ядки и парчета круши.
В тиган се карамелизира захарта и се добавя водата.
С получения течен карамел се залива предястието....