Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салата Българка
Обелваме пипера и го нарязваме на лентички (не много тънки ). Измиваме доматите и ги нарязваме също на лентички (както е показано на снимката).
С краставицата процедираме по същия начин. Ако желаете, можете да я обелите...
Българска пицаНай-напред пригответе съставките за пълнежа, като вместо шунка или салам може да използвате 10-12 филета аншоа или друг вид консервирана в масло риба.
Махнете костилките на маслините. Разбийте доматеното пюре с маслото...
1
Българска шунка
Залейте свинското филе със зелевия сок.
Сложете го да се вари с подправките до готовност.
След като уври, се отцежда, нарязва се и се поднася с горчица.
Може да се поднесе и студено.
Рецептата е от книгата Деветстотинъ...
Българска мусакаВ маслото се задушават нарязаните на ситно морков, чушка и лук. Слага се месото и се разтрива с вилица, докато стане на трохи.
Добавят се обелените и нарязани на кубчета картофи, червен пипер, чубрица и сол.
Слага...
2
Българска лазаняЛукът и морковът се режат много на ситно. Най-добре ако имате чопър, да го използвате за тази работа.
Зеленчуците се слагат в тиган с малко мазнина и се запържват до омекване. След това добавяме каймата и изчакаме хубаво...
1
Българска салатаКраставиците се обелват на ивички и нареждат по средата на чинията за сервиране.
От едната им страна се слагат доматите, нарязани на половинки резенчета, а от другата страна - печените червени чушки, нарязани на ивички...
1
Класическа българска мусакаОбелваме и нарязвам картофите на дребни кубчета. В дълбок тиган загряваме олиото.
Добавяме в него ситно нарязаните лук и пиперка.
Като поомекнат, добавяме каймата и хубаво запържваме.
След това добавяме картофите...
2
Сочна българска пица
Активира се маята, като се разтваря в топла вода със захарта.
С останалите продукти и бухналата мая се замесва средно меко тесто.
Покрива се с кърпа, оставяме да втаса, докато удвои обема си.
Разделя се на 4 равни...
Българска медена питка
Слагаме маята в 25 мл топла вода заедно със захарта, щипка сол и 2 лъжици брашно. Разбъркваме хубаво , покриваме с кърпа и оставяме да шупне.
След като закваската шупне, я сипваме в брашното, добавяме разтопеното масло...
Българска Добуш тортаЗадължително я оставете да престои до следващия ден, преди да разрежете българска Добуш торта....
3
Кюфтета Българска плескавица
Мляното месо се омесва с подправките и настъргания кашкавал и се оставя да престои няколко часа в хладилника.
Оформят се кюфтета и се пекат на скара от двете страни.
Излизат около 8-10 кюфтета....
Пържола Българска планинаИзмиваме месото, подсушаваме, разрязваме го на пържоли, след това ги начукваме. Овкусяваме ги със черен, червен пипер и сол.
Слагаме ги на намазнен грил тиган или скара. Печем до готовност, след това ги задушаваме, за...
5
Традиционна българска закускаВ киселото мляко се разбърква содата за хляб, солта и захарта да шупне.
Сипва се с средата на брашното и замесваме меко нелепнещо тесто. Покрива се с кърпа и оставяме да се отпусне 30 минути.
С намаслени ръце късаме...
3
Традиционна българска мусакаМусаката е може би най-популярното ястие у нас, което се смята за традиционно във всеки български дом....
29
Българска тиквена супа
Отнемаме от котлона българска тиквена супа, добавяме бучка масло и нарязания на ситно зелен лук....
Българска лучена супа
Българска лучена супа доказва, че не е нужно едно ястие да съдържа много продукти, за да е вкусно.
Лукът се нарязва на тънки полумесеци. Задушава се в олиото и малко вода, докато омекне....
Българска традиционна млечна салата
Краставицата се обелва и нарязва на равномерни кубчета.
Цеденото мляко се разбира добре, за да няма бучки в нашата салата Снежанка и към него се добавя солта, копърът, чесънът и краставицата.
Всичко за апетитната млечна...
Българска пица с кайма
Разбърква се сухата мая в топло прясно мляко, изсипва се в кладенчето на брашното, направено в средата. Добавя се сол, зехтин, яйцето и се разбърква всичко с вилица, като се загребва от брашното, да стане топка тесто, се...
Най-вкусната българска мусака
Най-вкусната българска мусака се сервира с лъжица-две хубаво кисело мляко.
Ако обичате мусака, вижте и тази рецепта за традиционна българска мусака....
Българско ВиноПодберете винен сорт грозде. Обикновено от 100 кг грозде излиза около 40 л вино. Гроздето се намачква със специална машина за тази цел. Според старите винари, ако намачкате гроздето с чепките, ще получите по-добро вино....
1