Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Български качамакБългарски качамак
12
Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно. Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин. Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
Традиционен Български ГювечТрадиционен Български Гювеч
21
Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
Традиционен български сладкишТрадиционен български сладкиш
3
Замесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа. След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
1
Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце. След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
Тортия по българскиТортия по български
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Тирамису по българскиТирамису по български
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Вкусен български козунакВкусен български козунак
Млякото се загрява заедно с олиото и захарта. Отстранява се да се поохлади. Към пресятото брашно се прибавят останалите продукти и шупналата мая. Замесва се меко тесто което се измесва с разтопената мас, докато на места...
Шакшука по българскиШакшука по български
Патладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва. В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква...
Български ябълков пайБългарски ябълков пай
Пресява се в купа брашното, смесваме с бакпулвера, разтопеното масло, захарта и яйцето. Разбърква се добре с вилица, докато се разтопи захарта. Добавя се по малко от брашното и се замесва меко тесто, което да не лепне....
Шот Български флагШот Български флаг
Алкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали). За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред.. Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Класически Български ТараторКласически Български Таратор
7
Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
Лазаня по българскиЛазаня по български
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Традиционен Български КачамакТрадиционен Български Качамак
Сложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси. Поръсете го с червен пипер. Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
Класически български шницелиКласически български шницели
Класическите български шницели са много вкусни....
Тирамису по българскиТирамису по български
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Тортия по българскиТортия по български
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
1
Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце. След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
Български традиционни картофени кюфтетаБългарски традиционни картофени кюфтета
Картофите се обелват, нарязват на две и се слагат в тенджера с вода да заврат. След като се сварят до пълна готовност, се отцеждат от водата и се намачкват. Към намачканите картофи се добавя маслото, солта чубриката...
Талиатели Карбонара по българскиТалиатели Карбонара по български
Талиатели Карбонара по български се сервират, като се поръси с пермезан или кашкавал. Приятен Апетит :)...
Български питки за бургериБългарски питки за бургери
Маята се разтваря в ½ ч.ч. топла вода със захарта и се изчаква да шупне. Сиренето се натрошава, а кашкавалът се настъргва на едро ренде. Замесва се полутвърдо тесто с брашното, яйцето, сиренето, 1 с.л. мазнина, шупналата...
Традиционен Български Домашен ЛокумТрадиционен Български Домашен Локум
Традиционният Български Домашен Локум се реже на кубчета и се овалва в пудра захар, кокосови стърготини или разтопен шоколад....
Класически български пържени кюфтетаКласически български пържени кюфтета
2
Класическите български пържени кюфтета са много вкусни....
Сос Ремулад по българскиСос Ремулад по български
Разбийте жълтъците с олиото, което в началото се добавя на капки, а след това на тънка струйка. Добавете цеденото кисело мляко, но лъжица по лъжица, като бъркате постоянно. Посолете сместа и поръсете със ситно нарязаните...
Български банички с четири сиренаБългарски банички с четири сирена
Изпечете българските банички с четири сирена в предварително зягрята фурна на 180 градуса за около 40 мин....
Гръцка мусака с български привкусГръцка мусака с български привкус
Поднасяме гръцка мусака с български привкус топла и с кисело мляко. Приятен апетит!...