Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Пандишпан ВикторияПандишпан Виктория
Пригответе си две тави или форми за печене с диаметър 18 см Намажете ги с олио, поръсете ги с пудра захар и брашно и изтупайте излишното. В дълбок съд смесете захарта и маслото и разбийте на пухкава, еднородна смес. Постепенно...
Торта ВикторияТорта Виктория
Този класически британски сладкиш носи името на кралица Виктория - единственияt монарх, управлявал Англия по-дълго от настоящата кралица....
Десерт ВикторияДесерт Виктория
Намажете филийката със заквасената сметана, добавете плодовете. След това поръсете с пчелния прашец и годжи бери. Накрая добавете мед и по желание поръсете с канела....
Моята Торта ВикторияМоята Торта Виктория
1
За блата разделяме яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците разбиваме с половината захар до твърди връхчета, а жълтъците разбиваме с останалата захар и ванилията. След това прибавяме млякото и олиото към жълтъците и захарта...
Торта Кралица ВикторияТорта Кралица Виктория
2
Съставките за блата се смесват в купа и се разбъркват много добре до получаването на еднородна смес. Сместа се разделя на две и се приготвят два блата, които се изпичат във форма, покрита с хартия, в загрята на 180 градуса...
Класически кекс ВикторияКласически кекс Виктория
1
Пресейте брашното и бакпулвера в голяма купа. Добавете маслото ванилията и захарта. Разбийте всички продукти, докато са напълно смесени заедно. Разделете сместа по равно в 2 кръгли тави за печене и подравнете. Запечете...
Класически английски сладкиш ВикторияКласически английски сладкиш Виктория
Когато сме готови, поръсваме приготвения пандишпан с пудра захар, Разкошен класически английски сладкиш Виктория! Източник: Mediha Winlo - Кулинарна мрежа...
Торта Дъгата на ВикторияТорта Дъгата на Виктория
За целувките: Приготвянето на тортата започва с направата на целувките, за да има време да се изсушат, преди да ги използваме за декорация. Белтъкът се разбива с лимонов сок за 3-4, добавя се затоплена във фурната захар...
Македонска мусакаМакедонска мусака
Приятно похапване на македонската мусака!...
Македонска салатаМакедонска салата
Изпичам чушките, обелвам ги и ги накъсвам на ивици с вилица. Опичам доматите на плоча от всички страни и ги обелвам. Отстранявам твърдата им част и ги намачквам. Прибавям чушките и солта . Чесъна го намачквам в дървено...
Македонска ПлескавицаМакедонска Плескавица
2
В каймата се смесват ситно нарязаните лук и чесън. Добавя се горчицата и черният пипер, може да добавите и 1 ч.л. чили според вкуса ви. Сместа се омесва хубаво и поне след два часа престояла в хладилник е готова...
Македонска наденицаМакедонска наденица
Накълцайте праза и го запържете в маста. Добавете ситно нарязаните люти чушки, накълцано ситно свинско месо, сол и черен пипер. Добре омесете сместа и я оставете да престои 1 нощ. След това напълнете в червата, превивайте...
Македонска плетеницаМакедонска плетеница
Когато македонската плетеница е готова, поръсете я с кашкавал и малко кетчуп за украса. Поднесете македонската плетеница със салата от зеле, маруля, домати и краставици и по желание с пържени картофи....
Македонска ПастърмалияМакедонска Пастърмалия
2
От вечерта месото се нарязва на кубчета, осолява се, намазва се със червен пипер, черен пипер и нарязаните на дълго люти чушки. Обърква се добре и се оставя във хладилника. На другия ден се подготвя тестото. В купичка...
Македонска капамаМакедонска капама
Пилето се почиства и се пълни с предварително приготвената плънка от ориза, гъбите, морковите, запържени и овкусени. В голям глинен съд се слага върху 2-3 зелеви листа напълненото пиле по гръб. Около него се разполагат...
Македонска туршияМакедонска туршия
1
Пиперките от македонската туршия са идеални за пълнене като мезе....
Македонска лютеницаМакедонска лютеница
Изпечете и обелете чушките. Обелете доматите. Нарежете чушките и доматите на парчета. Изсипете ги в подходящ съд и сложете на огъня. След като сместа заври, добавете солта, оцета, захарта и олиото. След 10-тина минути...
Македонска баницаМакедонска баница
В купа слагаме водата, яйцето, олиото, оцета, солта и постепенно добавяме от брашнотo. Замесваме средно твърдо тесто, което разделяме на 30-36 топчета. Всяко едно топче разточваме на малка питка и ги нареждаме една върху...
Македонска бутер погачаМакедонска бутер погача
Македонската бутер погача е готова....
Македонска празнична погачаМакедонска празнична погача
Македонската празнична погача е много сполучлива....
Македонска телешка чорбаМакедонска телешка чорба
Топлата македонска телешка чорба се сервира със прясно накълцан магданоз, счукан чесън и оцет. Люто чушле също би било чудесно допълнение към тази гозба. Добър апетит!...
Македонска люта супаМакедонска люта супа
Оризът се сварява в съотношение ориз към вода 1:3. Докато се вари, или след като е готов, му се добавя малко олио и после се оставя настрана. Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Целината и пиперките се нарязват на кубчета...
Празнична македонска питаПразнична македонска пита
Сухата мая се разбърква в хладка вода с лъжичка захар и оставяме да шупне. Сипва се в средата на брашното, добавяме останалата захар, сол, олио, яйцата и ванилията. Замесва се средно меко тесто и оставяме покрито с прозрачно...
Люта македонска туршияЛюта македонска туршия
Обелените домати пасираме, измитите краставички настъргваме. При непрекъснато бъркане сгъстяваме на огъня доматения сос и прибавяме към него настърганите краставици и захарта, оцета, лютите чушлета, подправките и посоляваме...
Домашна македонска наденицаДомашна македонска наденица
Накълцваме месото с остър сатър на по-едро и го разбъркваме със ситно нарязания праз, предварително запържен в олиото. Добавяме нарязаните на дребно люти чушки, солта и черния пипер, отново разбъркваме. Пълним сместа...