Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сос с босилек и винен оцет
Разбъркайте всички съставки много добре и ги изсипете в буркан. Преди употреба ги оставете да престоят за няколко часа в хладилник. Това е чудесен сос за салати от зеленчуци....
Ябълков или винен оцет за туршия?
Тези, които обичат по-натрапчивия вкус на оцет, спокойно използват винен оцет при приготвянето на туршия....
Как се прави винен оцет в домашни условия
За да приготвите винен оцет, са ви необходими три литра червено или бяло вино, осем литра преварена вода, осемстотин грама захар, десет милилитра винена киселина.
В голям съд смесете водата и виното....
Малинов оцет
Намачкайте малините и ги сложете в стъклен буркан.
Залейте ги с оцета.
Завържете гърлото на буркана с плат и го дръжте 14 дни на слънце.
След това прецедете оцета през тензух, налейте го в бутилки и ги затворете...
Ябълков оцетНастържете ябълките, след което прибавете към тях водата, захарта, бирената мая и хляба. Разбъркайте сместа и я оставете в отворен съд на тъмно място.
Сместа трябва да престои така 10 дни при температура 20 градуса, като...
2
Противогрипен оцет
Обелете и смелете 1 глава чесън. Смесете с останалите билки и подправки и залейте с 250 милилитра вода. Варете 10 минути на водна баня. След изстиване прецедете и смесете с оцета.
Приема се по 1 чаена лъжичка, разтворена...
Малинов оцет
Сипете малините в буркан. Отгоре насипете захарта и след това залейте с оцета.
Затворете добре буркана и сложете в хладилника.
Малиновият оцет трябва да е готов след 3 седмици.
Трайността му е до 6 месеца, съхраняван...
Оцет
За направата на зимнина използвайте по-добре винен оцет, който е по-добър избор при консервиране....
Винен кебапМесото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови.
Когато омекнат месото и зеленчукът, се прибавят...
5
Винен крем
Разсипете винения крем в десертни чашки и сложете в хладилник. Направете украса по желание....
Чесън в оцетС кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне.
Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус.
Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
5
Сливи в оцет
Добре узрели, но твърди сини сливи се измиват и набождат с игла. Сложете ги в подходящ съд и ги залейте със студен сироп, направен от оцета, захарта, карамфила и канелата, като при варенето постоянно трябва да се отпенва....
Натурален ябълков оцетНарежете ябълките на парчета и ги сложете в трилитрови буркани - не ги препълвайте.
Разтворете захарта в гореща вода и залейте ябълките с нея, като е хубаво течността да бъде над ябълките.
Разбърквайте ги с дървена...
1
Домашен ябълков оцетСега има изобилие от ябълки, пригответе си домашен ябълков оцет. В трилитров буркан се пълни 3/4 от обема с измити и нарязани на парчета ябълки.
В купичка с вода се разбърква захар и мед и сипваме в буркана. Налива се...
5
Оцет от джанки
Киселите джанки се слагат в телена кошница и се потопяват 2-3 пъти във вряща вода.
След това се изваждат и нареждат върху табли, да се изсушат на слънце или пък се изсушават в слаба фурна, а като станат готови, се запазват...
Домашен гроздов оцет
В голяма тенджера налейте един литър вода. Изсипете захарта и разбъркайте.
Оставете разтвора да къкри на огъня двадесетина минути и отдръпнете.
Щом течността изстине до четиридесет градуса, пуснете в нея филията хляб...
Оцет с бъз
Накиснете цветчетата от бъза в силно подсолена вода за 4 минути. Извадете, измийте и ги разстилете върху няколко пласта кухненска хартия, за да изсъхнат.
Затоплете оцета, виното и захарта в голяма тенджера. Сипете цветчетата...
Мекици с оцетСодата се гаси в оцета. Всички съставки се омесват на меко и еластично тесто.
Оставя се да почине около 15 мин и се реже на около 15 топки с големина, колкото яйце.
Разтеглят се мекиците с ръце и се пържат в нагорещено...
1
Истински ябълков оцет
За направата на този домашен оцет изберете наранени ябълки. Старателно ги измйте и почистете от загнилите участъци, но без да премахвате семките.
Нарежете ябълките на малки парченца и ги прехвърлете в подходящ съд с широко...
Червен ароматизиран оцет
Сипете в бутилката с оцета вишновката и дафиновите листа.
Оставете оцета да престои на топло място за около 2 седмици, след което го прецедете и налейте в чиста бутилка.
Полученият ароматизиран оцет е изключително...
Чесън в оцетС кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне.
Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус.
Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
5
Винени сосове
Опитайте още: Заек с винен сос, Свински пържоли във винен сос, Винен сос с пушено сирене, Доматен сос с вино, Пържоли с вино....
Винена красота
Винена баня за мазна кожа
Трябват ви: една четвърт чаша бяло вино, сухи цветя от лайка - 10-15 грама, 3 супени лъжици червено вино....
Балсамов оцетИзползва се винен оцет за ферментация.
Всяка година течността се прелива в от по-голямата в по-малка бъчва, което придава на оцета характерния наситен аромат....
1
Ябълков ОцетДоста маринати се приготвят с добавка на ябълков и винен оцет. Разликата му с винения оцет е в това, че ябълковият има по-сладникав вкус....
2