Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Сос с босилек и винен оцетСос с босилек и винен оцет
Разбъркайте всички съставки много добре и ги изсипете в буркан. Преди употреба ги оставете да престоят за няколко часа в хладилник. Това е чудесен сос за салати от зеленчуци....
Ябълков или винен оцет за туршия?Ябълков или винен оцет за туршия?
Тези, които обичат по-натрапчивия вкус на оцет, спокойно използват винен оцет при приготвянето на туршия....
Как се прави винен оцет в домашни условияКак се прави винен оцет в домашни условия
За да приготвите винен оцет, са ви необходими три литра червено или бяло вино, осем литра преварена вода, осемстотин грама захар, десет милилитра винена киселина. В голям съд смесете водата и виното....
Малинов оцетМалинов оцет
Намачкайте малините и ги сложете в стъклен буркан. Залейте ги с оцета. Завържете гърлото на буркана с плат и го дръжте 14 дни на слънце. След това прецедете оцета през тензух, налейте го в бутилки и ги затворете...
Ябълков оцетЯбълков оцет
2
Настържете ябълките, след което прибавете към тях водата, захарта, бирената мая и хляба. Разбъркайте сместа и я оставете в отворен съд на тъмно място. Сместа трябва да престои така 10 дни при температура 20 градуса, като...
Противогрипен оцетПротивогрипен оцет
Обелете и смелете 1 глава чесън. Смесете с останалите билки и подправки и залейте с 250 милилитра вода. Варете 10 минути на водна баня. След изстиване прецедете и смесете с оцета. Приема се по 1 чаена лъжичка, разтворена...
Малинов оцетМалинов оцет
Сипете малините в буркан. Отгоре насипете захарта и след това залейте с оцета. Затворете добре буркана и сложете в хладилника. Малиновият оцет трябва да е готов след 3 седмици. Трайността му е до 6 месеца, съхраняван...
ОцетОцет
За направата на зимнина използвайте по-добре винен оцет, който е по-добър избор при консервиране....
Винен кебапВинен кебап
5
Месото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови. Когато омекнат месото и зеленчукът, се прибавят...
Винен кремВинен крем
Разсипете винения крем в десертни чашки и сложете в хладилник. Направете украса по желание....
Чесън в оцетЧесън в оцет
5
С кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне. Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус. Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
Сливи в оцетСливи в оцет
Добре узрели, но твърди сини сливи се измиват и набождат с игла. Сложете ги в подходящ съд и ги залейте със студен сироп, направен от оцета, захарта, карамфила и канелата, като при варенето постоянно трябва да се отпенва....
Натурален ябълков оцетНатурален ябълков оцет
1
Нарежете ябълките на парчета и ги сложете в трилитрови буркани - не ги препълвайте. Разтворете захарта в гореща вода и залейте ябълките с нея, като е хубаво течността да бъде над ябълките. Разбърквайте ги с дървена...
Домашен ябълков оцетДомашен ябълков оцет
5
Сега има изобилие от ябълки, пригответе си домашен ябълков оцет. В трилитров буркан се пълни 3/4 от обема с измити и нарязани на парчета ябълки. В купичка с вода се разбърква захар и мед и сипваме в буркана. Налива се...
Оцет от джанкиОцет от джанки
Киселите джанки се слагат в телена кошница и се потопяват 2-3 пъти във вряща вода. След това се изваждат и нареждат върху табли, да се изсушат на слънце или пък се изсушават в слаба фурна, а като станат готови, се запазват...
Домашен гроздов оцетДомашен гроздов оцет
В голяма тенджера налейте един литър вода. Изсипете захарта и разбъркайте. Оставете разтвора да къкри на огъня двадесетина минути и отдръпнете. Щом течността изстине до четиридесет градуса, пуснете в нея филията хляб...
Оцет с бъзОцет с бъз
Накиснете цветчетата от бъза в силно подсолена вода за 4 минути. Извадете, измийте и ги разстилете върху няколко пласта кухненска хартия, за да изсъхнат. Затоплете оцета, виното и захарта в голяма тенджера. Сипете цветчетата...
Мекици с оцетМекици с оцет
1
Содата се гаси в оцета. Всички съставки се омесват на меко и еластично тесто. Оставя се да почине около 15 мин и се реже на около 15 топки с големина, колкото яйце. Разтеглят се мекиците с ръце и се пържат в нагорещено...
Истински ябълков оцетИстински ябълков оцет
За направата на този домашен оцет изберете наранени ябълки. Старателно ги измйте и почистете от загнилите участъци, но без да премахвате семките. Нарежете ябълките на малки парченца и ги прехвърлете в подходящ съд с широко...
Червен ароматизиран оцетЧервен ароматизиран оцет
Сипете в бутилката с оцета вишновката и дафиновите листа. Оставете оцета да престои на топло място за около 2 седмици, след което го прецедете и налейте в чиста бутилка. Полученият ароматизиран оцет е изключително...
Чесън в оцетЧесън в оцет
5
С кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне. Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус. Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
Винени сосовеВинени сосове
Опитайте още: Заек с винен сос, Свински пържоли във винен сос, Винен сос с пушено сирене, Доматен сос с вино, Пържоли с вино....
Винена красотаВинена красота
Винена баня за мазна кожа Трябват ви: една четвърт чаша бяло вино, сухи цветя от лайка - 10-15 грама, 3 супени лъжици червено вино....
Балсамов оцетБалсамов оцет
1
Използва се винен оцет за ферментация. Всяка година течността се прелива в от по-голямата в по-малка бъчва, което придава на оцета характерния наситен аромат....
Ябълков ОцетЯбълков Оцет
2
Доста маринати се приготвят с добавка на ябълков и винен оцет. Разликата му с винения оцет е в това, че ябълковият има по-сладникав вкус....