Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пълнени червени чушки с ориз и червен боб
Чушките почистваме и измиваме. Ориза измиваме добре и изцеждаме.
Запържваме ситно нарязания лук в тиган с мазнина и добавяме измития ориз. Добавяме и 1/2 ч.ч. гореща вода и оставеме ориза да набъбне.
След, като попие...
Компот от червено и бяло грозде
Изчистваме гроздето от дръжките, надупчваме всяко грозде на 1-2 места и поставяме в буркани.
Във всеки буркан поставяме по 5-6 лъжици захар или по желание колкото мислите, че е необходимо, за да стане сладък компотът....
Червено и бяло зеле с хрян
Червеното и бялото зеле се нарязват на ивички (жулиен) поотделно в два съда и към тях се прибавя по ½ от нарязания на филийки лук, ситно настъргания хрян и дресинг от оцета, растителното масло, ябълковия сок и сол....
Винено пиле с картофи
С ръце се натрива с маслото и червен пипер.
Поставя се в голяма тава. Добавя се виното и водата. Печем в загрята фурна 180 градуса около 1 час....
Винено свинско в гювечНадребняваме измитото и почистено свинско, след което го осоляваме и запържваме в тиган с половината мазнина. Когато се зачерви, наливаме виното и задушаваме за пет минути.
След това го прехвърляме в гювеч с капак. В...
1
Винено желе с киви
Желатинът се накисва в 200 мл студена преварена вода. След като набъбне, се прецежда през сито. Виното, сока от трите лимона и захарта се кипват на бавен огън и се оставят на котлона няколко минути до пълното разтваряне на...
Холандска салата от червено и бяло зеле
Зелето се нарязва на ситно и се залива с вряла вода. Оставя се за половин час и се отцежда.
Слага се в купа за салата, поръсва се със сол и захар, полива се с олио и оцет и се разбърква.
Оставя се да престои 20 минути...
Конфитюр от червено и бяло френско грозде
Оронете гроздето, сложете зърната в дълбока тава, в която сте сипали вода (по 200 мл на кг плод) и ги оставете на огъня за около 15 мин., но без да завират, след което ги прецедете през сито.
Прибавете към получения сок...
Червен боб с наденица
Боба накиснете във вода за една нощ. На другия ден го отцедете, налейте нова и го сварете за около час и половина. Времето е ориентировъчно, защото зависи от това колко е стар.
Най-добре си го пробвайте и когато е достатъчно...
Телешко с червен боб
След него добавяме месо и последен слагаме измития червен боб.
Разбъркваме 2-3 пъти и доливаме виното, бульона, доматения сок и подправки на вкус.
Оставяме на котлона, докато сосчето се сгъсти....
Пхали от червен боб
Пхалите от червен боб са много по-вкусни, отколкото изглеждат.
Накиснете червения боб за една нощ в студена вода....
Брауни с червен боб
Печете браунито с червен боб в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност....
Карфиол с червен сос
В тиган настържете домата и чесъна, прибавете магданоза, кима, червения пипер и олио.
Запържете докато всичко не се сгъсти добре.
Прибавете карфиола и гответе още 20 минути.
Карфиолът с червен сос е готов....
Червен боб по пуерторикански
Прибавя се изцеденият червен боб, картофите, доматеното пюре и 2 ч.ч. вода. Оставя се да заври.
Когато това стане, се прибавя кубчета бульон и сол на вкус....
Скариди в червен сос
Варим скаридите, докато поруменеят, а след това ги изстудяваме. Почистваме ги от ненужните части, като запазваме черупките.
Тях поставяме в блендер и ги смиламе с малко вода. Запържваме в мазнината надребнените лук и...
Кремсупа от червен боб
Почистете добре боба и го залейте с 3 литра студена вода. Оставете го да заври. Когато кипне, намалете котлона и варете на слаб огън като от време на време отпенвате.
Когато бобът се свари и омекне се претрива през гевгир...
Паста от червен боб
Смелете боба, лука, морковите, чесъна в блендер, добавете подправките и винения оцет и разбъркайте апетитната разядка.
Приберете в хладилника за около 60 минути и сервирайте паста от червен боб като вкусно предястие....
Супа от червен лук и червено цвекло
Чесънът и лукът се задушават, добавят се и останалите съставки, пастата и оцета.
Поръсва се със солта и черния пипер.
Сервира се гореща....
Череши във винено-сметаново желе
Измиваме и почистваме черешите от костилките. Поръсваме ги със захарта и лимоновия сок, заливаме ги с виното и ги оставяме за 30 минути да престоят.
Накисваме желатина.
Слагаме черешите на котлона и загряваме, като...
Пълнени гъби за винено мезеПреди сервиране поръсваме пълнени гъби за винено мезе с пресен магданоз....
1