Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пене в пикантен сос
Първо, започваме със соса.
В подходящ съд - тенджера, касерола, каквото имате, сложете олиото да се сгорещи. След това добавете чесъна да се запържи леко. Внимавайте да не го загорите! Добавете доматите, дафиновия лист...
Пене с наденички
Изсипваме внимателно виното, което да поври около 3 минути, добавяме пармезана, както и пене, като овкусяваме с чер пипер, ако е необходимо, и със сол и сваляме от котлона. Поръсваме с пресния магданоз....
Пене с лук
Пенето се разпределя в подходящи купи, като всяка порция се залива с полученият сос. По желание може да поръсите с настърган кашкавал или любимото си сирене....
Пене с броколи
Броколите се варят на пара няколко минути. Чесънът се запържва, добавят се броколите за 3 мин. Прибавя се сиренето Моцарела, Пармезанът, маслото, виното и бульонът, като се разбърква добре.
Овкусява се със солта и черния...
Пене с гъби
Лукът, чесънът и беконът се запържват до пълно омекване. Добавя се тиквичката и гъбите.
Овкусява се със солта, черният пипер, натрошава се бульонът и се прибавят доматите.
Пастата се готви според указанията на опаковката...
Пене в сос с кюфтета
Сварете пенето в гореща вода и прецедете.
Добавете пяната към соса, гответе още минута, добавете сол и черен пипер и сервирайте в чиния.
Приятно хапване на пене в сос с кюфтета!...
Паста Пене с гъби
Сварете пастата според указанията на опаковката в обилно количество подсолена вода.
Успоредно с това загрейте в широк и дълбок съд маслото с олиото и задушете нарязаните гъби чесън.
Когато омекнат и водата се изпари...
Пене с млечен сос
Сварете макароните за рецептата в леко подсолена вода и след това ги отцедете с помощта на голям гевгир.
Почистете чушката от семките и я нарежете на парченца.
Сложете я в тиган с малко зехтин и топла вода. Овкусете...
Пене с моцарела на фурна
Сварява се пастата по указание и се отцежда добре. Сипва се половината на дъното на малка тавичка намазана с мазнина. Отгоре се поръсва с натрошено сирене.
Върху сиренето нареждаме кръгчета моцарела. Загрява се олио и...
Пене с прошуто и гъби
Разбъркайте хубаво пенето и сипете в чинии.
Поръсете с пармезан и подредете парчетата прошуто отгоре.
Пенето с прошуто и гъби е готово....
Пене с пикантен телешки гулаш
Сварете пене пастата, изцедете я и я сервирайте пене с пикантен телешки гулаш....
Пене с песто от рукола
Това количество е достатъчно за 2 бурканчета, а за 2 порции пене, ще ви е необходимо половин бурканче.
Сварете пенето, процедете го и го смесете с пестото. Сервирайте ястието Пене с песто от рукола, докато е топло....
Пене с пресни чери домати
Рецептата за пене с пресни домати е предназначена за тези, които обичат прости и вкусни ястия или имат малко време за готвене....
Пене с чоризо и яйца
Сложете 4 л вода в тенджера на котлона и оставете да заври. Сложете пастата с щипка сол в нея да се свари до готовност според указанието на опаковката. Нарежете лука на дребно.
Чоризото и беконът нарежете на дребни парчета...
Златисто Пене с козе сирене
Шафрана стриваме в купа. Загряваме виното и с него заливаме шафрана. Оставяме настрана да кисне.
Сваряваме макароните и ги отцеждаме.
В тиган загряване зехтина и запържваме в него резенето за около 5 минути.
Добавяме...
Пене с лук и тиквичка
Пастата сваряваме в подсолена вода за 13-15 минути. Сваляме от котлона и отцеждаме.
В зехтина задушаваме нарязания на дребно лук и тиквички, който режем на полукръгчета.
След като поомекнат добавяме пастата и оставяме...
Пене с Бри и сметана
Отцеждате хубаво пенето, прибавяте го в тигана със сметаната и разбърквате хубаво.
Накрая настъргвате кашкавала....
Пене с аспержи и броколи
Сварете пастата в гореща вода според указанията на опаковката. Отцедете и оставете да се охлади. В отделен тиган загрейте зехтина и запържете чесъна.
Нарежете месото на кубчета и го прибавете в тигана. Запържете. Добавете...
Салата с пене и чушки
Когато заври, добавете щипка сол, 1 чаена лъжичка олио и пенето. Варим, докато пенето се свари до степен ал денте.
Почистете чушките и ги нарежете на парчета, които са по-малки от пенето....
Пене с магданоз и домати
Сварете пенето в подсолена вода според инструкциите на опаковката. След това отцедете и измийте със студена вода.
Смесете магданоза с доматите и зехтина. Разбъркайте добре. Добавете чесъна и посолете....