Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вино от дюлиСлед 10 дни посредством специален сифон от гумен маркуч отделям утайката от виното. Наливам виното в други добре почистени дамаджани....
1
Вино от глухарчетаСлед като домашното вино е готово, съхранявайте бутилките плътно затворени.
С течение на времето цветът ще се избистри и ще стане леко прозрачен.
Аз съхранявам виното от глухарчета в стъклена дамаджана....
2
Вино от смокини
Смокините се режат на много ситни парченца и се изсипват в голям съд с обем 8 литра, за предпочитане дамаджана.
Захарта и водата се варят до пълното разтваряне на кристалчетата и след това се оставят на котлона още 15...
Вино от малини
След завършването на ферментацията (около 2-3 седмици при температура между 20-28 градуса) виното от малини се избистря и се бутилира.
Бутилките се държат в хоризонтално положение в хладно и сухо помещение....
Вино от ябълкиНарежете ябълките на парчета без да ги белите и ги залейте с водата. Пресовайте ги, за да изтече сокът, и ги оставете да престоят 4 дни.
Течността отново се прецежда и се премерва. Прибавете захарта, маята и лимоновия...
3
Вино от аронияСлед ферментацията виното от арония се избистря. Разлива се в бутилки, затварят се и се съхранява на тъмно и хладно....
3
Вино от тинтява
Накиснете корените тинтява във виното в продължение на 15 дни.
Пийте по ½ винена чаша 30 мин. преди ядене от приготвеното домашно вино....
Вино от мед
Когато виното изстине, го налейте в чиста бутилка, оставете го да ферментира 15 дни и го пресипете в друго шише....
Домашно вино от шипки
Рецептата за домашни вино от шипки е от книгата Домашно консервиране на плодове и зеленчуци от Люба Бозукова и Захари Захариев. Издадена е през 1959 г....
Домашно Вино от ДжанкиВиното се сулфитира, заквасва с активни дрожди и се оставя да ферментира.
След ферментация се отделя виното.
Избистрено домашното вино се бутилира....
1
Домашно Вино от Къпини
Когато ферментацията е привършила, прецедете домашното вино, затворете в стъклени бутилки и го приберете на хладно място.
Домашното Вино от Къпини е готово....
Сухо вино от ябълки
Рецептата е за сухо вино, но добавям малко мед, за да не е кисело виното. Може да се сложи и до 500 грама от него или да се изключи - въпрос на предпочитание е....
Вино от орехови ядки
Заливат се с виното и водката, съдът се затваря добре с капак и се оставя за 40 дни в на хладно и тъмно място.
След това течността се прецежда през два слоя влажна марля....
Как ни вреди чаша вино преди лягане?
Резултати от предишни проучвания посочват, че алкохолът вреди на циркадния ритъм на човек (вътрешния 24-часов часовник)....
Виното не било вредно по време на бременност
Стига да не се злоупотребява и са не се консумира алкохол прекалено често и най-вече по-различен от виното, няма повод за притеснение за здравето на бебето....
Шаран с вино от рози
Залива се с чаша червено вино от рози. Залива се с още чаша вода.
Покрива се с фолио или капак. Пече се около 3 часа.
Мм.. шаранът с вино от рози за цялата фамилия е готов....
Сладко домашно вино от къпини
След седмица домашно вино от къпини се прелива в стъклени бутилки и се запечатва с парафин....
Руско домашно вино от касис
След това виното става по-светло, разлива се в бутилки и се затваря добре. Съхранява се на тъмно и хладно място....
Телешко с вино по флорентински
Добавя се солта и виното. Съдът се похлупва с капак и се готви 3 часа на 160 градуса. Сервира се с препечен хляб....
Отлежаване на вино и как старее виното
Тези процеси променят виното, ароматът му вече е по-сложен и се образува букетът на виното. Променени са и на цвят. При червеното вино той е вече виолетов или керемиден....
Вреди от целулозата
Потенциални вреди за здравето от целулозата
Един от най-често срещаните последици за здравето от увреждането на целулозата са храносмилателните проблеми....