Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Вино от дюлиВино от дюли
1
След 10 дни посредством специален сифон от гумен маркуч отделям утайката от виното. Наливам виното в други добре почистени дамаджани....
Вино от дренкиВино от дренки
5
Това вино е много подходящо за различни коктейли, които включват и вино....
Вино от глухарчетаВино от глухарчета
2
След като домашното вино е готово, съхранявайте бутилките плътно затворени. С течение на времето цветът ще се избистри и ще стане леко прозрачен. Аз съхранявам виното от глухарчета в стъклена дамаджана....
Вино от смокиниВино от смокини
Смокините се режат на много ситни парченца и се изсипват в голям съд с обем 8 литра, за предпочитане дамаджана. Захарта и водата се варят до пълното разтваряне на кристалчетата и след това се оставят на котлона още 15...
Вино от малиниВино от малини
След завършването на ферментацията (около 2-3 седмици при температура между 20-28 градуса) виното от малини се избистря и се бутилира. Бутилките се държат в хоризонтално положение в хладно и сухо помещение....
Вино от ябълкиВино от ябълки
3
Нарежете ябълките на парчета без да ги белите и ги залейте с водата. Пресовайте ги, за да изтече сокът, и ги оставете да престоят 4 дни. Течността отново се прецежда и се премерва. Прибавете захарта, маята и лимоновия...
Вино от аронияВино от арония
3
След ферментацията виното от арония се избистря. Разлива се в бутилки, затварят се и се съхранява на тъмно и хладно....
Вино от тинтяваВино от тинтява
Накиснете корените тинтява във виното в продължение на 15 дни. Пийте по ½ винена чаша 30 мин. преди ядене от приготвеното домашно вино....
Вино от медВино от мед
Когато виното изстине, го налейте в чиста бутилка, оставете го да ферментира 15 дни и го пресипете в друго шише....
Домашно вино от шипкиДомашно вино от шипки
Рецептата за домашни вино от шипки е от книгата Домашно консервиране на плодове и зеленчуци от Люба Бозукова и Захари Захариев. Издадена е през 1959 г....
Домашно Вино от ДжанкиДомашно Вино от Джанки
1
Виното се сулфитира, заквасва с активни дрожди и се оставя да ферментира. След ферментация се отделя виното. Избистрено домашното вино се бутилира....
Домашно вино от черешиДомашно вино от череши
2
Домашното вино е готово за употреба....
Домашно Вино от КъпиниДомашно Вино от Къпини
Когато ферментацията е привършила, прецедете домашното вино, затворете в стъклени бутилки и го приберете на хладно място. Домашното Вино от Къпини е готово....
Сухо вино от ябълкиСухо вино от ябълки
Рецептата е за сухо вино, но добавям малко мед, за да не е кисело виното. Може да се сложи и до 500 грама от него или да се изключи - въпрос на предпочитание е....
Вино от орехови ядкиВино от орехови ядки
Заливат се с виното и водката, съдът се затваря добре с капак и се оставя за 40 дни в на хладно и тъмно място. След това течността се прецежда през два слоя влажна марля....
Домашно вино от прасковиДомашно вино от праскови
Виното се разпределя в бутилки и е готово за консумация след 2 месеца....
Как ни вреди чаша вино преди лягане?Как ни вреди чаша вино преди лягане?
Резултати от предишни проучвания посочват, че алкохолът вреди на циркадния ритъм на човек (вътрешния 24-часов часовник)....
Виното не било вредно по време на бременностВиното не било вредно по време на бременност
Стига да не се злоупотребява и са не се консумира алкохол прекалено често и най-вече по-различен от виното, няма повод за притеснение за здравето на бебето....
Шаран с вино от розиШаран с вино от рози
Залива се с чаша червено вино от рози. Залива се с още чаша вода. Покрива се с фолио или капак. Пече се около 3 часа. Мм.. шаранът с вино от рози за цялата фамилия е готов....
Сладко домашно вино от къпиниСладко домашно вино от къпини
След седмица домашно вино от къпини се прелива в стъклени бутилки и се запечатва с парафин....
Руско домашно вино от касисРуско домашно вино от касис
След това виното става по-светло, разлива се в бутилки и се затваря добре. Съхранява се на тъмно и хладно място....
Телешко с вино по флорентинскиТелешко с вино по флорентински
Добавя се солта и виното. Съдът се похлупва с капак и се готви 3 часа на 160 градуса. Сервира се с препечен хляб....
Отлежаване на вино и как старее винотоОтлежаване на вино и как старее виното
Тези процеси променят виното, ароматът му вече е по-сложен и се образува букетът на виното. Променени са и на цвят. При червеното вино той е вече виолетов или керемиден....
Вреди от целулозатаВреди от целулозата
Потенциални вреди за здравето от целулозата Един от най-често срещаните последици за здравето от увреждането на целулозата са храносмилателните проблеми....
Селско греяно вино по специална рецептаСелско греяно вино по специална рецепта
1
Пие се греяното вино, докато е топло. Наздраве!...