Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Говежда тения (Тениаринхоза)Говежда тения (Тениаринхоза)
Причини за Говежда тения Причинителят на тениаринхоза е говежда тения - Taenia saginata. Това е доста голям хелминт, дължината на възрастния индивид е от 4 до 10 м....
Говежда пастърмаГовежда пастърма
Говеждото месо почистваме от ципите. Част от солта разстиламе в съд и поставяме говеждото месо, като покриваме добре месото с още сол. Солта трябва да покрие навсякъде. Оставяме на студено за едно денонощие или за 24 часа...
ТенияТения
Човек се заразява най-често с консумацията на месо – свинско, риба, говеждо, заразени с цисти на тения. При кучешката тения човекът е междинен гостоприемник....
Чай от чесън против глисти и тенияЧай от чесън против глисти и тения
Паразитите са бич за човечеството от хилядолетия насам. Затова има и десетки рецепти за премахването им. Едно от най-използваните средства за борба с тениите при деца е чаят от чесън. Приготвя се много лесно и е много...
Говежда зимна яхнияГовежда зимна яхния
Говеждото месо се смила 2 пъти, за да е по-фино. Слага се в подходящ съд и се обърква с ориза, яйцата, половин връзка ситно нарязан магданоз и сол. Каймата се омесва добре и с намазнени ръце се оформят еднакви по големина...
Говежда попска яхнияГовежда попска яхния
За попска яхния се взима по-тлъсто говеждо - от гърдите или от опашката. Нарязва се на малки парчета и се пържи до зачервяване....
Говежда пастърма с фасулГовежда пастърма с фасул
Говеждата пастърма с фасул е готова....
Говежда пържола на скараГовежда пържола на скара
2
Говеждата пържола на скара е много вкусна, опитайте!...
Боботи с говежда каймаБоботи с говежда кайма
Смесваме каймата много добре с филията хляб, която предварително е накисната във вода и изстискана. Лука нарязваме на ситно и го запържваме в олиото. След това и него добавяме към каймата. Слагаме и бадемите, захарта,...
Супа от говежда опашкаСупа от говежда опашка
1
Нарежете говеждата опашка на средноголеми парчета, залейте със студена вода и варете до готовност. Извадете сварената опашка да се изцеди....
Говежда мусака с патладжаниГовежда мусака с патладжани
Измиваме патладжаните, нарязваме ги на кубчета без да ги белим, посоляваме и оставяме за 30 минути да се отцедят от горчилката в сито. След това изплакваме, подсушаваме и пържим в зехтин до омекване. В маслото запържваме...
Говеждо месоГовеждо месо
А ето и още задължителни и вкусни предложения с говеждо месо: - говеждо варено; - яхния с говеждо; - говеждо шкембе....
Многолистни банички с говежда каймаМноголистни банички с говежда кайма
Многолистното тесто оставете да се отпусне на стайна температура около половин час. През това време можете да приготвите плънката. Задушете зеления лук в зехтина, прибавете нарязания и обелен домат. Задушавайте...
Говежда пастърма с ароматни подправкиГовежда пастърма с ароматни подправки
Подреждаме парчетата говеждо върху солта и покриваме добре месото с още сол от всички страни. Оставяме в хладилник за 24 часа....
Бабината супа от говежда опашкаБабината супа от говежда опашка
Взимаме прясна говежда опашка, измиваме я хубаво и нарязваме на дребни парчета. Овкусяваме месото със сол и черен пипер, овалваме в брашно и пържим до зачервяване от всички страни в масло или олио....
Печена говежда пържола с костПечена говежда пържола с кост
Печената говежда пържола с кост е много вкусна. Добър апетит!...
Ехинококоза (Кучешка тения)Ехинококоза (Кучешка тения)
Зрелите индивиди на тази тения достигат 7 мм дължина и глава, върху която са разположени 4 смукатели, както и двойна корона, състояща се от 35-40 куки, шия и от 2 до 6 сегмента (членчета)....
Дифилоботриоза (Рибна тения)Дифилоботриоза (Рибна тения)
Най-разпространеният и известен паразитен вид тения при хора е широката тения, известна на науката от XVII век. Той е най-дългият от цестодите - в някои случаи може да достигне 25 метра....
Свинска тения (Тениоза)Свинска тения (Тениоза)
Те трябва да бъдат разграничени от сегменти от говежди тения. Яйцата са изключително редки....
Кюфтета с говежда и свинска каймаКюфтета с говежда и свинска кайма
После слагаме вътре и говеждата кайма и също я намачкваме добре. Объркваме с ръка, като трябва да се смесят двата вида кайма идеално....
Говежда пастърма с кимион и пиперГовежда пастърма с кимион и пипер
Оваляйте парчето говеждо и направете прорез в края му. Завържете с конец. Закачате на прохладно и проветриво място и оставете пастърмата да се суши. Говеждата пастърма с кимион и пипер е много сполучливо мезе....
Говежда супа с праз и оризГовежда супа с праз и ориз
Нарежете на кубчета месото. Посолете и го поставете във вода да се вари. Нарежете праза и го задушете в маслото. Към края добавете ориза. Настържете чушките и ги прибавете към праза и ориза. Изсипете задушената смес...
Симптоми при свинска тенияСимптоми при свинска тения
Хората са домакин на Taenia solium и те могат да носят тения в червата си (таениаза), често без симптоми. Яйцата на тенията периодично се отделят в изпражненията....
Говежда пастърма със зрял фасул в гърнеГовежда пастърма със зрял фасул в гърне
Заливаме пастърмата и боба с вода и ги оставяме да престоят за една нощ. След това ги слагаме в гърне, заедно с всички подправки, нарязаните на парчета гърди и едро нарязаните зеленчуци. Добавяме брашното и доматеното...
Зимна супа с говежда опашка и леблебияЗимна супа с говежда опашка и леблебия
Първо, загрявате зехтина в голям тиган и приготвяте опашките. докато станат леко кафяви. Извадете ги и в същия тиган запържете морковите, праз-лука и целината, докато праз-лукът омекне. След това върнете опашките заедно...