Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Бисквитена торта за начинаещи готвачиБисквитена торта за начинаещи готвачи
Бисквитената торта за начинаещи готвачи е страхотна....
Специалитет на готвачаСпециалитет на готвача
1
Специалитетът на готвача е готов....
Любимите кюфтета на готвачаЛюбимите кюфтета на готвача
Поднесете любимите кюфтета на готвача с гарнитура по избор. Източник: Блогът на Сия Рибагина....
Бърз и ефикасен кекс за начинаещи готвачиБърз и ефикасен кекс за начинаещи готвачи
12
Бързият и ефикасен кекс за начинаещи готвачи е готов....
Готвени зеленчуциГотвени зеленчуци
В олио и малко вода задушаваме нарязаните тиквички, лук, зелен фасул, магданоз, джоджен и чубрица. Добавяме черен пипер и сол. Като останат на мазнина, слагаме червен пипер и брашно. Прибавяме настърганите домати и наливаме...
Готвени зеленчуциГотвени зеленчуци
Измиваме патладжаните (2 бр.), белим от кората и нарязваме на парчета. Посоляваме и заливаме с вода. Оставяме така няколко минути, да се отдели горчивият им сок. През това време, измиваме и белим доматите (3 бр.). Нарязваме...
Агнешки чревца готвениАгнешки чревца готвени
Почистваме агнешките чревца много добре, изплакваме ги със студена вода и ги варим около 30 минути в подсолена вода на умерен огън. В отделен съд загряваме маслото и запържваме до златисто брашното. Прибавяме варени черва...
Готвени домати с пилеГотвени домати с пиле
Измиваме пилето и слагаме да се вари в посолена вода. Когато се свари, изваждаме от бульона, който запазваме. Лука почистваме и нарязваме на ситно. Доматите белим и нарязваме на едро. В олиото задушаваме нарязаните лук...
Готвени маслини с целинаГотвени маслини с целина
Почистваме лука и нарязваме. Слагаме да се запържи в олиото и прибавяме доматеното пюре. Разбъркваме и подправяме със сол и червен пипер на вкус. Наливаме вода, докато се получи гъст сос. Главите целина измиваме,...
Бавно готвени барбекю ребърцаБавно готвени барбекю ребърца
1
Смесих в купичка сухите подправки, като количеството трябва да е достатъчно да се натрият ребрата и от двете страни. Овкусените ребра наредих в основния съд на уреда, поръсих отгоре със сол и прибрах в хладилника за поне...
Готвени зеленчуци с наденицаГотвени зеленчуци с наденица
Наливаме олио в тенджера - 3-4 с. л. . В него изпържваме нарязаната на кръгчета наденица. Изпържената наденица изваждаме от мазнината и в същата мазнина изпържваме почистените и нарязани ситно лук, целина, чушки, зеле....
Готвени гъби със спанакГотвени гъби със спанак
1
Нарязваме на ситно лука и задушаваме в олио и малко водичка. Като остане почти на мазнина, прибавяме измития ориз. Запържваме и тогава прибавяме почистените, измити и нарязани на филийки гъби, измития и нарязан спанак...
Бавно готвени телешки ребраБавно готвени телешки ребра
Сервирайте това разкошно ястие бавно готвени телешки ребра със соса останал на дъното на тавата и по желание си пригответе вкусни картофки или салата. Добър апетит!...
Великите готвачи: Чарли ТротърВеликите готвачи: Чарли Тротър
Огромният талант на американския кулинар го превърна в един от малкото Велики готвачи на съвременната кухня....
Великите готвачи: Томас КелерВеликите готвачи: Томас Келер
Отделно от това Келер е награждаван с титлата Най-добър готвач в света за 1996 година. Това отличие е присъждано от фондация Джеймс Биърд. През 1997 година кулинарят печели отличието Най-добър готвач на Америка....
Великите готвачи: Мартин ЙенВеликите готвачи: Мартин Йен
Йен, въоръжен само със своя тиган и сатър, успява по най-невинен начин да изкопчи добре пазените тайни на десетки готвачи....
Великите готвачи: Джулия ЧайлдВеликите готвачи: Джулия Чайлд
След това стартира и други предавания съвместно с популярни готвачи – едно от най-успешните остава Мисис Чайлд и мосю Пепен, кулинарна класика за всеки ден....
Великите готвачи: Фернан ПоанВеликите готвачи: Фернан Поан
Според него никой готвач не може да разчита на вече открити рецепти, които са създадени в миналото....
Великите готвачи: Ален ДюкасВеликите готвачи: Ален Дюкас
Роден в Западна Франция, Дюкас мечтае от малък да бъде готвач. Научава се на тънкостите на френската кулинария от различни шеф-готвачи – Мишел Герар, Ален Шапел, Гастон Ленотр....
Великите готвачи: Сара МолтънВеликите готвачи: Сара Молтън
Сара Молтън е родена през 1952 в Ню Йорк и успешно се изявява като професионален готвач, автор на кулинарни книги и водеща на редица телевизионни програми....
Великите готвачи: Пол БокюзВеликите готвачи: Пол Бокюз
Несъмнено обаче Пол Бокюз е най-известният и успял готвач сред своите прадеди....
Великите готвачи: Дейвид РокоВеликите готвачи: Дейвид Роко
Неведнъж Дейвид Роко е заявявал, че той всъщност не е готвач, а обикновен италианец....
Великите готвачи: Майкъл КиарелоВеликите готвачи: Майкъл Киарело
С кариера, дълга повече от 30 години, Майкъл Киарело е един от най-обичаните готвачи в САЩ....
Великите готвачи: Феран АдриаВеликите готвачи: Феран Адриа
Когато през 1987 година главният готвач Жан-Пол Вине напуска, Адриа застава начело на заведението....
Великите готвачи: Нобу МацухисаВеликите готвачи: Нобу Мацухиса
Още същата година Нобу гордо се нарежда сред десетте най-добри готвачи в света според списанието Food&Wine....