Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защита на овощната градина от гризачи през есента
В този случай гризачите обикновено не им вредят....
Гризини
Сухите съставки - брашното, грис и сол, се смесват. Маята се разтваря във водата и след като се активира, се добавя зехтинът към нея.
В средата на пресятото брашно се сипва маята, солта и нарязани ситно листенца розмарин...
Нов вид гризач се оказа слон
Въпреки че Macroscelides micus е близък на гризачите, той всъщност има по-голяма връзка с по-едрите бозайници....
Кето гризини
Готовите гризини оваляйте в сусама и маковото семе, като натискате повечко, защото иначе после ще паднат семената.
Печете кето гризините за 5-10 минути до пълна готовност върху хартия за печене....
Царевични гризини
Царевичните гризини се шприцоват върху хартия за печене в тавата в която ще се пекат.
Пекат се на 200 градуса за максимум 10 минути. След като изстинат, гризините са готови за консумация....
Пикантни гризини
Обичам хрупкавите и бързо приготвящи се гризини, като тези, които се замесват за нула време и нямат нужда от втасване на тестото....
Пица Гризини
Режете го на правоъгълници и ги усуквате бъдещите вкусни гризини.
Намазвате ги с разтопено краве масло.
Печете 30 мин на 180°C в предварително загрята фурна.
Бон Апети с тези пица гризини!...
Кашкавалени гризини
Настържете сиренето и кашкавала на ренде, добавете яйцето и разбъркайте.
Прибавете смесените кисело мляко със содата и мекото масло, замесете меко. Поставете тестото в хладилник за 2-3 часа да стегне.
След което разточете...
Безглутенови гризини
Печете до получаване на златисти хрупкави гризини. Проверявайте ги, за да не прегорят....
Бананови гризини
Смесете намачканите банани и останалите продукти. Добавете малко вода, така че да се получи гладка смес, по-гъста от паланчинкова, и прехвърлете в предварително намаслена тавичка.
Печете за около 60 минути в предварително...
Ябълкови гризини
Оформените гризини се редят върху хартия за печене и се мажат с жълтък. Пекат се на 180 градуса за 15 минути или до златисто.
Ябълковите гризини са готови....
Италиански гризини
След като втаса, разделяме тестото на около 25-30 парчета и преминаваме към оформянето на гризини (формата, дължината и дебелината зависят от вас)....
Любопитно за мечката гризлиМечката гризли, известна още като сребриста мечка, принадлежи към подвидовете на кафявата мечка. Мечката гризли се смята за един от най-големите северноамерикански бозайници....
2
Гризини с мак
Разтворете маята и захарта в леко затопленото прясно мляко. Оставете да шупне за 10 минути.
В купа смесете двата вида брашно, маковото семе и солта. Направете кладенче, в което сипете млякото с маята и зехтина.
Замесете...
Хрупкави царевични гризини
Дебелината на царевичните гризини трябва да е около пръст, но може и да са по-тънки. Оставете ги още 40 мин.
Изпечете хрупкавите царевични гризини за 20 мин. на 180 градуса или до златисто....
Гризини с ким
И при двете рецепти за домашни гризини технологията е една и съща.
В купа сложете продуктите и замесете тесто....
Гризини с лешници
Първо, запичаме лешниковите ядки за кратко във фурната. Още топли, ги поставяме в памучна кърпа, като ги покриваме с част от нея. Потривайки ги с длани между плата, много лесно се отстранява люспата им. След като се охладят...
Гризини за деца
Може да продадете и различни забавни форми на вашите гризини. Подреждайте ги на малко разстояние в тавичка покрита с хартия за печене....
Гризини с маслини
Почистете маслините от костилките. С помощта на блендер смесете маслото и киселото мляко. Добавете сиренето и кашкавала и пак включете блендера.
Прибавете брашното и отново използвайте блендера до образуване на тесто....
Гризини от качамак
Този вид гризини могат да се сервират както самостоятелно, така със сос и с дипове....