Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Толстолоб с девесил на пара
Този толстолоб с девесил на пара е уникална вкусотия!
Наздраве!
Източник: Rumen Hristov от Кулинарна мрежа...
Скумрия на фурна с девесил и лимон
Сервирайте тази вкусна и бърза за приготвяне печена риба с девесил и лимон с подходяща гарнитура.
Скумрията на фурна с девесил и лимон е готова....
Ципура на фурна с девесил и лимон
Бърза, лесна и много вкусна ципура на фурна с девесил и лимон.
Добър апетит!...
Пълнено агне с девесил
Агнето се почиства, измива се и се посолява отвън и отвътре. Оставя се така 2 часа. В това време се сварява за 30 минути белият и черният дроб, сърцето и измитите неколкократно черва, както и почистеното и остъргано шкембе...
Джуркана коприва с девесил
Девесилът се нарязва на ситно и с него се поръсва ястието с коприва.
Джуркана коприва с девесил - селска манджа от рецептите на баба....
Миди с вино и девесилНакъсваме си на девесила, аз не го режа. Слагаме в тенджерата и маслото, девесила и малко солчица. Тенджерата се захлупва и задушава.
Следим си кога ще се отворят мидите....
3
Традиционна рибена чорба с девесил
Готовата рибена чорба се подправя със сол, лимонов сок и допълнително наситнен пресен девесил на вкус, тъй като подправката е доста силна.
Да ви е сладко!
Традиционната рибена чорба с девесил е готова....
Скумрия с девесил под фолио
Поднесете печената скумрия с девесил с подходяща гарнитура и чаша бяло вино.
Добър апетит с тази скумрия с девесил под фолио!...
Рибена супа със сом и девесил
Сложете сома да ври в тенджера и добавете една глава лука, едронорязан стрък целина, девесил и дръжките на магданоза. Нарежете на кубчета моркова, картофите, глава лук, стрък целина и листата магданоз....
За добро храносмилане - корен от девесил
Рецептата за запарка с корен от девесил е от книгата на Надя Пери - "Билките и подправките - храната чудо в кулинарията и медицината", 2010...
Отглеждане на девесил в саксия
вида девесил имат различен вкус;
- както знаем, девесилът е една много добра подправка за рибени супи, фасул, супи и месни ястия, най-вече за агнешко печено;
- замразените листа девесил са много по-ароматни от...
Отглеждане на девесил в градината
Приготвяне на отвара от корените на девесил: 1 супена лъжица сух девесил се залива с 1 литър вода....
Агнешко печено със зелен лук и девесил
Дръжките на девесила се нарязват на ситно и се добавят към агнешкото месо.
Агнешкото се овкусява с подправките....
Шаран на фурна с бахар и девесил
Изчистваме рибата и я нарязваме на едри парчета. Нарязваме трите вида лук на кръгчета.
Смесваме с доматите и посочените подправки без дафиновия лист, задушаваме в малко мазнина до омекване.
Изсипваме в дълбока тава...
За засилване на кръвообращението - корен от девесил
Рецептата за отвара от корен на девесил за засилване на кръвообращението е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
При алкохолизъм - тинктура от корен от девесил
Поставете в стъклен съд 100 грама смлян корен от девесил и 10 грама дафинови листа и залейте с 1 литър качествена водка (или ракия). Оставете на тъмно за 7 до 14 дни и прецедете....
Няколко причини да използвате подправката девесил
Девесил - това е растение, познато на човечеството от дълбока древност. В миналото хората са лекували ревматизъм и настинка с отвара от девесил....
Девесил - лечебни свойства, приложение и противопоказания
Разбира се най-голямо приложение девесилът намира в кухнята. Девесил върви на печени и задушени зеленчуци, на рибни ястия, агнешко, ориз. С него се овкусяват салати, пюрета, яхнии и супи....
Как да изсушим девесил?
Сушеният девесил се стрива само при използване в ястие, за да запазим аромата от сушенето....
Косата се превръща в грива с отвара от девесил
Оказва се също така, че девесилът има и разкрасяващи свойства. От него може да се приготви отвара, която действа чудотворно на косата. За да я приготвите, ще са ви необходими две супени лъжици сушен девесил....