Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Важни стъпки при дегустацията на вино
При дегустацията на вино има някои тънкости, на които трябва да се обърне внимание. Дегустацията става с помощта на три сензорни органа – очи, нос и небце....
Заешко на фурна с вино
Покриваме с алуминиево фолио и печем на 220°С за около 2 часа.
15 мин преди да е готово, махаме фолиото да се запече леко....
Паламуд на фурна с бяло вино
Залейте с вино до половината на рибата (количеството е в зависимост от големината на тавата Ви).
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
Октопод в червено вино на тиган
Почистваме и нарязваме октопода на по-едри парчета, защото доста се свива.
Слагаме го в сух тиган и включваме котлона на слаба степен (моя е с 6 степени, използвам 2-ра или 3-та степен)....
Кексът с червено вино на прабабаКексът се пече се в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, не трябва да полепва тесто.
След изпичане кексът с червено вино се оставя да се охлади и се нарязва на парчета....
2
Каракуда на фурна с бяло вино
Поднесете каракудата на фурна с омекналите и поели вкуса на бялото вино тиквички и сгъстеното сосче, останало на дъното на стъклената тава....
Пържоли с бяло вино на фурнаОставят се за 3 часа на студено, след което се посоляват, заливат се с виното, покриват се с алуминиево фолио и се запичат в загрята фурна....
1
Бяла риба с вино на фурна
Около нея се нареждат доматите и лукът, нарязани на кръгчета.
Добавят се маслото, дафиновите листа, чубрицата, черният пипер и солта. Залива се с виното и се запича в умерена фурна. Сервира се топла....
Сочни пържоли на тиган с вино
Забъркайте каша от 1 с.л. масло, горчица, оцет черен пипер, червен пипер и сол. С тази марината намажете месото и го оставете да почине 3-4 часа.
С нож остържете излишната марината. Запържете пържолите в незалепващ тиган...
Пъстърва на фурна с бяло вино
Загрейте фурната на 200°C.
Направете марината от виното, лимоновия сок, морската сол, магданоза и зехтина.
Измийте лимона и го нарежете на шайби....
Пъстърва с бяло вино на фурна
Сипете виното на дъното на тавичката - трябва да покрива не повече от половин пръст.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на умерена фурна около 25-30 минути под фолио и 15 открити, за да се запече кожата....
Хек с бяло вино на фурна
Печем я в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути от двете страни. Поднасяме с гарнитура по желание....
Свински пържоли на фурна с вино
На дъното на тавичка сипете олио и подредете свинските пържоли, без да ги застъпвате. Полейте с маринатата, в която са престояли, и долейте още малко течност при нужда - вода или още вино....
Шаран с бяло вино на фурна
Поднесете на трапезата печения шаран цял, като го украсите с маслинки, чери домати, зелени подправки и резенчета лимон.
Шаранът с бяло вино на фурна е много вкусен....
Фестивала на сливата в Троян кани ракиджии и гастрономи на дегустация
Наслада за небцето и сетивата ви очаква на Българския фестивал на сливата, който се провежда в момента в Троян. Празникът с богата програма започна на 19-ти септември и ще трае до 22-ри септември, като през всички фестивални...
Свински стек на фурна с червено вино
Завих тавата с фолио и пекох на 220 градуса за 40 мин., след като махнах фолиото, увеличих на 250° за 5-10 минути.
Станаха невероятно сочни и крехки пържоли....
Свински пържоли с червено вино на фурна
Покриваме тавичката с маринованите пържоли с фолио поставяме във фурната и печем на силна фурна.
След около 40 минути ги обръщаме и оставяме да се изпекат и от другата страна....
Бекон с вино и лимон на тиган
Резените се скъсяват до 15-16 см, а остатъкът се нарязва на парчета. Запържват се в добре загрятата мазнина до зачервяване....
Свинско със зеленчуци и вино на тиган
Когато месото омекне, добавете нарязаните зеленчуци - чушката на ивички, морковите на колелца, а лука на по-големи полумесеци.
Овкусете с подправките - черен и червен пипер, чубрица и сол....
Пилешки пържоли с бяло вино на фурна
В същата мазнина сложете лука, нарязан на полумесеци, чушката - на големи парчета, и картофите на колелца.
Пържете до леко омекване на продуктите. Налейте бялото вино и след няколко минути изключете....