Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Честваме Европейския ден на езицитеЧестваме Европейския ден на езиците
2
26-ти септември е обявен от Съвета на Европа за Европейски ден на езиците. Идеята на празника е да се стимулира изучаването на непознати езици в Европа....
Овчи езици по френскиОвчи езици по френски
В загрятото масло, запържете нарязаната на парченца пушена сланина и когато порозовее, прибавете отцедените и обелени езици и леко ги задушете....
Свински езици с празСвински езици с праз
Сварете предварително свинските езици. Най-добре в херметическа тенджера. Нарежете на колелца. Запържете леко в олиото. Добавете и нарязания праз. Поръсете с червен, черен пипер и сол. Долейте с чаша от бульона....
Патешки езици с джинджифилПатешки езици с джинджифил
Ястието се оставя да къкри 2 минути на огъня и се добавя настърганият джинджифил. Разбърква се и се оттегля от котлона....
Свински езици с винен сосСвински езици с винен сос
Пускаме няколко скилидки чесън и оставяме соса да се вари на тих огън около 20 минути. Добавяме нарязаните на филийки езици, варим още 10 минути....
Питка за имен ден на ХристоПитка за имен ден на Христо
Питката за имен ден на Христо става пухкава и мека, вкусна и привлекателна! Да ви е сладко!...
Предястие от свински езици и зеленчуциПредястие от свински езици и зеленчуци
Измиваме езиците и сваряваме. Отделно сваряваме и почистените и белени зеленчуци , за да не се оцветяват по време на варене. В купа смесваме сварените, обелени от ципата езици, картофите и сварените яйца....
Свински езици в сос с хвойнаСвински езици в сос с хвойна
Докато са топли, сварените езици се обелват и се нарязват на филийки. Поставят се в тавичка. Езиците се заливат с готовия сос. Ястието се пече около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна....
Свински езици в сос с хвойнаСвински езици в сос с хвойна
Докато са топли, сварените езици се обелват и се нарязват на филийки. Поставят се в тавичка. Езиците се заливат с готовия сос. Ястието се пече около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна....
Меденки за рожден денМеденки за рожден ден
Декорират се с фондан, шоколад, шоко криспита или както на вас ви харесва. Меденките за рожден ден са готови....
Погача за рожден денПогача за рожден ден
Получи се 2.360 кг погача за рожден ден - нека да има и да сме здрави :)...
Меденки Ден и НощМеденки Ден и Нощ
Оставете меденките Ден и Нощ да престоят един ден и тогава ги поднесете на своите гости....
Сладкиш Ден и НощСладкиш Ден и Нощ
Рецептата за сладкиш Ден и Нощ зная от доста години, но скоро не бях го приготвяла. Единственото, което промених е, че полях отгоре с черен шоколад и сметана на водна баня. Получи се вкусно....
Кекс Ден и нощКекс Ден и нощ
1
Печем на 180 градуса до готовност....
Гофрети ден и нощГофрети ден и нощ
С помощта на черпак отмервайте малко смес, която да изсипете в гофретника. Печете докато гофретите добият златист загар. Още топли намажете половината гофрети с бял и другата половина с кафяв шоколад....
Питка за Бабин денПитка за Бабин ден
Когато сте готови, оставете тестото да втаса до удвояване на обема си (около 1 час), след което го премесете отново и го разделете на толкова топчета, колкото желаете....
Kрем ден и нощKрем ден и нощ
4
Във всяка сипвайте едновременно от двете страни от двата крема, така че да се оцветят на половина чашките. Сложете млечните кремчета ден и нощ да се стегнат в хладилника за няколко часа....
Къпкейкс за рожден денКъпкейкс за рожден ден
Чудесни за почерпка за рожден ден и други поводи! Да ви е сладко с тези къпкейкс за рожден ден!...
Блини за всеки денБлини за всеки ден
Прибавя се лъжица по лъжица от брашното, като се разбърква на гъста кашичка. Разрежда се с вода до нужната гъстота като боза. Загрява се тефлонов тиган, намазан с малко олио, и сипваме по един черпак от кашата....
Kрем ден и нощKрем ден и нощ
4
Във всяка сипвайте едновременно от двете страни от двата крема, така че да се оцветят на половина чашките. Сложете млечните кремчета ден и нощ да се стегнат в хладилника за няколко часа....
Питка за рожден денПитка за рожден ден
Тестото разделяме на 6 топки. Четири от топките разточваме с размер на тавата и намазняваме. Подреждаме ги една върху друга без четвъртата. Срязваме ги на 8, като започваме от центъра, но не до края....
Торта Ден и НощТорта Ден и Нощ
1
По желание може да разрежете всеки блат на 2 отделни и да се получат общо 4 блата....
Кифлички Ден и НощКифлички Ден и Нощ
Готовите кифлички правим на светли и тъмни ивици чрез пръскане с вилица, с предварително отделения и разтопен на водна баня бял и тъмен шоколад....
Питка за всеки денПитка за всеки ден
От тестото се отделя малко топче за средата на питката. Останалото се разделя на 2 части. Първата се разточва на правоъгълник и намазваме с масло, навива се на руло....
Торта за Рожден денТорта за Рожден ден
3
Сложете тортата за Рожден ден в хладилника за поне 12 часа преди да разрежете....