Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Свински Език по ЛовджийскиСвински Език по Ловджийски
В тенджера в леко подсолена вода сложете 1 бр. дафинов лист и няколко зрънца черен пипер, сварете свинския език до готовност /60-90 минути/. Изчакайте да изстине и нарежете свински език на филийки....
Желиран език по мексиканскиЖелиран език по мексикански
Езикът се сварява до готовност, като към средата на варенето се добавят лукът и морковите, нарязани на кубчета. Когато са готови, се отцеждат, а в бульона се сипва желатинът....
Телешки език по карибскиТелешки език по карибски
Езикът се сварява до омекване. В това време тиквата се настъргва, ананасът се нарязва на ситно. Езикът се пуска в ледено студена вода и се обелва....
Телешки език и шкембе по манастирскиТелешки език и шкембе по манастирски
2
Телешкият език и шкембе по манастирски са мнгоо вкусни....
Свински език и сърца по селскиСвински език и сърца по селски
Свински език и сърца по селски сервираме, докато гозбата с карантия е още топло....
Език в маслоЕзик в масло
7
Поднесете езика в масло с настърган хрян, дижонска горчица и препечен хляб. Ако не желаете да запържвате, просто наредете езика в платото, полейте с разтопено краве масло и овкусете....
Език в гювечеЕзик в гювече
2
След това с полученото се покрива езикът. По желание може да се капне и малко вино. Гювечетата се затварят с капачета и се пекат 20-30 минути на умерена фурна....
Език в сачеЕзик в саче
1
Сложете езика и го запечете равномерно от двете страни, като добавяте по още малко масло. Поръсете със сол, млян черен пипер и нарязаните на гръгчета лук и чушки....
Език в гърнеЕзик в гърне
Във всеки прорез се слага по малко сланина, 1-2 зърна черен пипер, отчупено парченце дафинов лист. Половината от доматите се изсипват на дъното на гърнето....
Език на фурнаЕзик на фурна
Езикът се подрежда в подмазнена тава и се залива със смес от ситно нарязаните домати, доматеното пюре, малко от прецедения бульон, червеното вино, като се овкусява със сол и черен пипер....
Език с гъбиЕзик с гъби
Добавяме нарязания телешки език и задушаваме около 15 минути на тих огън. По желание може да обогатите ястието с чаша течна готварска сметана. Поднасяме ястието с гарнитура задушен ориз....
Език в маслоЕзик в масло
7
Поднесете езика в масло с настърган хрян, дижонска горчица и препечен хляб. Ако не желаете да запържвате, просто наредете езика в платото, полейте с разтопено краве масло и овкусете....
Мезе от варен телешки език по селскиМезе от варен телешки език по селски
Осолете и намажете със селитрата суровия телешки език, оставете го в хладилника за 13-15 дни и след това го измийте и го сварете, така месото става по-крехко....
Диагностициране на болести по ръцетеДиагностициране на болести по ръцете
От ръцете на всеки човек може да се прочете всевъзможна информация, пише на страниците си руският вестник Версия. Може да се разбере какво е миналото на човека, какво го очаква, дори може да бъде видяна и информация за...
Свински език с картофиСвински език с картофи
В йенска тенджерка слагаме задушения лук, след него добавяме картофите, топеното сирене, накрая езика и червения пипер. Заливаме с бульона, в които се е варил езикът и червеното вино....
Телешки език с хрянТелешки език с хрян
Измиваме телешкия език, заливаме с вода, прибавяме 1 кубче зеленчуков бульон и сваряваме до готовност. Сварения език белим и нарязваме на тънки филийки. Белим морковите и картофите и нарязваме....
Свински език в гювечеСвински език в гювече
Когато яйчицата побелеят, но са рохки в средата, свинският език в гювече е готов....
Телешки език на скараТелешки език на скара
1
Започваме да нареждаме филиите телешки език и оставяме да се запичат за кратко от двете страни. Телешки език на скара е разкошно и вкусно предястие - особено с горчичен сос....
Свински език на скараСвински език на скара
Вадим езика, обелваме и шпиковаме с ивици от сланината. Езика нарязваме на по-дебели филии, намазваме с горчицата, потапяме в олиото и поставяме на средно умерено загрята скара....
Свински език на фурнаСвински език на фурна
За да си почистим езика по лесно, накисваме го за един час в студена вода, като добавяме сок от един лимон, така премахването на цялото замърсяване става по-лесно. След това остъргваме с нож....
Телешки език в маслоТелешки език в масло
2
Прибавете нарязания на ивици език. Овкусете с черен пипер....
Език a la provencaleЕзик a la provencale
Залейте езика с лимонов сок преди поднасяне....
Агнешки език в сметанаАгнешки език в сметана
Почистете хубаво езика и го осолете. Покрийте го със студена вода и го кипнете. Към врящия език добавете морковите и лука, нарязани на средно големи парчета, както и черния пипер на зърна....
Телешки език с кашкавалТелешки език с кашкавал
Езикът се сварява, обелва се и се оставя да изстине. Нарязва се на тънки парчета и се задушава в разтопеното масло. Поръсва се със солта и черния пипер....
Език с ремуладов сосЕзик с ремуладов сос
Залейте езика със соса и поднесете....