Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Голи пилешки бутчета за диети
Махаме кожата на пилешките бутчета и ги сваряваме в малко вода за 30 минути.
Слагаме ги в тиган с мазнина, с малко от бульона и посоляваме.
Запечатваме от двете страни до приятен загар.
Овкусяваме по избор с каквито...
Диета с рибаАко след три дни рибна диета се чувствате добре, можете да я продължите още четири или дори още седем дни. За десет дни диета с риба ще свалите около шест килограма....
3
Лека диета с риба
На всички е известно, че рибата е лека, здравословна и питателна храна и поради това е добре да присъства във всякакви видове диети, включително в такива за отслабване....
Диета за отслабване с риба
Тънкият момент в рибната диета е, че губейки това тегло, се прощавате с него завинаги без деморализиращия йо-йо ефект при диетите, отказал милиони хора от опитите за по-тънка талия....
Перфектната диета е с вино, риба и боб
Перфектната диета за ума съдържа вино, риба и боб, твърдят американски учени. Хранителният режим е създаден с цел да намали стареенето на мозъка....
Риба Мойва
Съвременните представи за здравословно балансирано хранене са невъзможни без присъствието на морски дарове, към които принадлежат и някои видове дребна риба като мойвата. Самото название е с много древни корени, които ни...
Риба меч
Риба меч /Xiphias gladius/ представлява хищна риба от разред Бодлоперки /Perciformes/, която е особено популярно заради специфичния си външен вид. Риба меч притежава доста издължена горна челюст, която напомня меч. Точно...
Риба Фагри
Морето ни поднася в дар невероятно разнообразие от вкусна и полезна храна. Най-голям дял от нея се пада на рибите. Сред тях има една, която носи цвета на страстта и вкус, който съблазнява. Това е рибата фагри. Тя е една...
Риба Платика
Платиката е риба от семейство Шаранови, която се намира и в нашите водни басейни и е обичаен обект на спортния риболов. Това не е едра риба, тъй като стига от 30 до 55 сантиметра дължина, а теглото на екземплярите се движи...
Риба ТонМакар рибата тон да е по-често използвана консервирана, тя не може да се сравни с невероятната твърда, наситена и месеста текстура и вкус на прясната риба тон. И консервираната, и прясната риба могат да бъдат намерени целогодишно...
1
Риба ТрескаПо време на цялата диета пийте до 2 л минерална вода ежедневно.
Разгледайте и нашите рецепти за риба Треска....
1
Осоляване на риба
Когато се осолява риба, целта е да стане тя вкусна, и в същото време да не загуби вкусовите си качества, да е със запазена структура, леко мазна и еластична.
Осоляването на рибата е традиционен и лесен начин за нейното...
Непознатата риба дорадо
Знаете ли какво е дорадо? Научното название е Coryphaena hippurus. Гръцкото название пък е кинегос, което значи ловец. Зад тези странни определения се крие риба, която живее в тропическите и субтропическите райони на света...
Консервиране на рибаАко по някаква причина имате излишък от риба, не е задължително да я сушите или да я осолявате. Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й.
За консервиране са подходящи всички видове риби – морски...
3
Риба срещу възпаления
С помощта на специална диета обаче можете да контролирате възпалителните процеси във вашия организъм....
Хитра риба
Първо си оставих цацата да се размрази и я почистих добре от вътрешностите, като и отстраних и главите, а накрая я измих добре.
Поръсих със солта, черния пипер и разбърках добреи оставих в гевгир да се отцеди.
След...
Маринована рибаПочистената и измита под студена течаща вода риба се отцежда, нарязва на парчета, които се посоляват.
От водата, оцета олиото/зехтина и подправките пригответе марината, която трябва да варите 5 минути.
Рибата подредете...
8
Опушена риба
По принцип пушената риба става със всякакъв вид, но скумрията е класика. Пробвал съм и с пъстърва, резултатът също е добър.
Изчистете скумриите, махнете главите и измийте много добре. В стомашната кухина поставете по 1...
Риба кавърма
Почистете рибата от главата, люспите (ако има) перките, кожата и костите. Нарежете на парченца и запържете в сгорещеното олио. Изваждаме готовата риба и я поставяме в дълбока тенджера. Добавяме клонките чубрица.
В загрятата...
Риба магданозлия
Рибата се почиства, измива, нарязва и се поръсва с черния пипер. Оставя се за един час на студено. В половината мазнина и малко вода се задушава нарязаният магданоз.
Добавя се рибата, нарязаният чесън и малко вода. Посолява...
Пържена риба
Изчистете и измийте рибата, отцедете я и попийте останалата вода с хартия. Посолете и поръсете с лимонов сок всяко парче.
Постепенно и като бъркате непрекъснато, смесете брашното с бирата, яйцето и малко сол. Разбъркайте...
Пълнена риба
Изчистете рибата, като я оставите с главата и опашката. Натъркайте я със сол обилно и оставете да престои за 30 минути.
През това време загрейте маслото и запържете накълцания лук, чесън, а щом омекнат добавете накълцаните...
Подлучена рибаПочистете рибата, натъркайте я със сол и черен пипер. Загрейте мазнина в тиган, оваляйте рибата в брашно и я изпържете от двете страни. В същата мазнина се запържват накълцаните лук и чесън.
Киселото мляко се смесва със...
1
Риба маринована
Лукът се нарязва на дълго и тънко и се пържи. Прибавят се морковите, счукания в оцет чесън, брашното и се пържи. Добавя се доматеното пюре, дафиновия лист, черния пипер и солта.
Пускат се рибените парчета, като върху...