Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеи за домашни доматени сосове
Универсален доматен сос се приготвя от три супени лъжици зехтин или олио, една голяма глава лук, пет скилидки чесън, една супена лъжица риган, шестстотин грама нарязани домати, две супени лъжици доматено пюре, една...
Домашен Щрудел
Пресяваме брашното в купа. Добавяме солта и захарта и разбъркваме. Сипваме водата, маслото и чукваме яйцето. Разбъркваме и след това омесваме тесто, като натискаме силно с ръце, за да стане еластично. Оформяме тестото на...
Домашен Гирос
Сервираме домашен Гирос в чиния по избор с лист маруля отстрани или друг зеленчук по избор....
Домашен ПелинБилките за пелин 1 л трябва да са 4 кг. Ако желаем пелинът да е по-слаб, слагаме по малко количество билки, 25%
Пелинът се прави от бяло вино, което е здраво и качествено. Ползва се както дюли, ябълки, круши, така и билки...
3
Домашен щолен
В купа се смесват брашното заедно с бакпулвера.
В отделна купа се разбиват яйцата и захарта. Прибавете рикотата и след това мекото краве масло. Разбъркайте на крем.
Прибавете лимоновата есенция, ванилията, цитрусовите...
Домашен лучникРазмиваме маята в хладката вода, прибавяме солта и захарта и разбъркваме. Прибавяме останалите продукти и замесваме средно меко тесто, което оставяме да втаса.
През това време приготвяме плънката: Нарязваме лука на ситно...
1
Домашен козунакРазмийте маята в малко топла вода, щипка захар и няколко капки оцет. Прибавете малко брашно, разбъркайте на каша и оставете да втаса на топло.
Щом шупне добавете към тази смес всички останали продукти и замесете добре...
4
Домашен кашкавалСложете прясното мляко в съд на котлона да кипне и сложете солта.
Разбъркайте и оставете да се вари 5 минути.
След това добавете 15 капки мая за сирене, разбъркайте и оставете да ври още 10 минути.
Накрая добавете...
27
Домашен Ром
В тенджера изсипваме водата. Слагаме 80 мл меласа, която може да намерите в биомагазините. След това изсипваме захарта и маята.
Пресипваме го в бутилка и вместо да сложим капачка, трябва да сложите балон и оставяме да...
Домашен хотдог
Пресяваме брашната, заедно със солта, захарта и сухата мая. Правим кладенче, в което поставяме яйце, хладко прясно мляко и зехтин.
Замесваме меко тесто, което оставяме да втасва за около час. Разделяме го на четири части...
Домашен коняк
Всеки иска през зимата да пийне малко коняк, но домашен е по-хубав.
В стъклен съд буркан или бутилка се сипват шипката, глогът, карамфилът, черния чай, жълтият кантарион и захарта....
Домашен тиквеник
Обелваме и настъргваме тиквата. Настърганата тиква се слага в по-дълбок съд и се запържва с олио.
След като омекне тиквата се добавят захарта, канелата и орехите, всичко се разбърква добре, запържва се още 2-3 мин и се...
Домашен лахмаджун
Днес с Вас ще споделя една моя любима рецепта за лахмаджун.
Първо започваме с правенето на тестото. В една голяма тава пресяваме брашното. Правим по средата кладенче и слагаме малко вода, мая, сол и захар. Започваме малко...
Домашен локум
В широка тенджера се смесват водата и захарта. Слагат се на котлона и се бърка докато захарта се разтопи.
Добавя се лимонтузу, орехи, малинов сироп и котлонът се намалява. Изсипва се нишестето и с дървена лъжица се разбърква...
Домашен сладкишДопичаме разкошния домашен сладкиш само на горен реотан.
Готовият плодов сладкиш оставяме да се охлади.
Поръсваме домашния сладкиш с пудра захар и поднасяме на близки и гости....
1
Домашен пай
Месим меко тесто от указаните продукти.
Разделяме на 2 части, като едното парче тесто трябва да е малко, тъй като от него ще направим лентички. Другото разполагаме в тава или форма за пай.
Ябълките ги варим, пасираме...
Домашен салеп
Разбъркваме много добре оризовото брашно, пшеничното и картофено нишесте, както и прясното мляко.
Слагаме в дълбок съд върху котлона на средна степен салепът да заври при непрекъснато бъркане.
Накрая прибавяме захарта...
Домашен млечникВ купа пресяваме брашното, правим кладенче в което сипваме киселото мляко със содата, яйцата, натрошеното сирене, солта и половината от олиото.
Омесваме тесто, което печем в обилно намазан с олио съд на умерена фурна....
1
Домашен ФъчВ малка тенджера на котлона се стопяват маслото със захарта.
Към тях се прибавя прясното мляко при непрекъснато бъркане докато сместа заври.
От сместа се отделя ½ ч.ч. Отделно се разбиват 4 жълтъка с брашното и бакпулвера...
2
Домашен бахурСвинския дроб накълцваме на ситно със сатъра. Към него прибавяме месото, също нарязано на ситно.
Измиваме и почистваме ориза и праза, режем на ситно и добавяме към месата.
Прибавяме чубрицата, солта и лютите чушки....
6
Домашен бейлисАко имате блендер, сложете в него всички съставки и ги разбийте за 3-4 минути. Ако не разполагате с блендер използвайте миксер.
Готовият ликьор се слага в стъклена бутилка и се съхранява във хладилника.
Преди употреба...
3
Домашен суджукМесото и сланината се омесват с месомелачка, като се редуват. Вече смляното месо се обърква.
Прибавят се счуканият чесън и подправките, след което се омесва много добре до хомогенна смес. Каймата се прехвърля съд като...
2
Домашен бабекМесото накълцваме на ситни парченца, поставяме го в дълбок съд и объркваме заедно със солта.
Поставяме го в голяма тава и я накланяме, да може да се стича водата за около 24 часа.
Добавяме останалите сухи подправки...
1