Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим домашен ароматизатор
Ето няколко рецепти за естествен, домашен ароматизатор за дома:
Домашен ароматизатор с цитрусов аромат
Съставки:
- 25 капки етерично масло от сладък портокал (или див портокал)
- 25 капки етерично масло от лимон...
Да си направим ароматизатор
Така че, не се колебайте, а си направете разкошен домашен ароматизатор освежител за въздуха в дома!...
Ароматизаторите влошават астмата
Опитахте ли новия ароматизатор с мирис на свежи пролетни цветя, който гарантирано ще освежи дома ви за три, четири или пет месеца и ще в накара да танцувате без основателна причина? По–добре недейте!...
Идеи за домашни доматени сосове
Необходими са ви два килограма меки домати, които се нарязват на ситно и се варят, докато не остане половината от първоначалния им обем....
Натурални ароматизатори за дома
За да имате домашен ароматизатор и ако искате да ви мирише на пролет, може да използвате портокал, роза, канела, жасмин....
Направете си натурални ароматизатори с есенно ухание
Отново разбъркайте и изсипете готовия ароматизатор с красив съд....
С какво да заменим химическите ароматизатори за въздух
Независимо дали става дума за аерозолен или електрически ароматизатори, и двата варианта могат да се окажат изключително вредни за цялото ви семейство....
За хитри домакини: 9 домашни приложения на солта
Ето 9 от домашните приложения на солта:
Освежаване на плетени мебели
Който има мебели от ракита знае, че с времето те пожълтяват....
Домашни крекери
В голям съд мискирайте всички сухи съставки. Разбъркайте и започнете малко по малко да добавете от течните, като бъркате непрекъснато.
Омесете маслено тесто (при необходимост коригирайте с още мляко или брашно).
Готовото...
Домашни бонбони
Начупете бисквитите и към тях добавете омекналото масло. Разбъркайте всичко много добре с лъжица.
Прибавете към сместа смлените орехи, какаото, ванилията и настърганата лимонова кора. Разбъркайте до получаване на хомогенна...
Домашни ликьориПлодовете се заливат със силна ракия, престояват около 2 месеца.
Сварява захарен сироп, който се приготвя от захарта с много малко вода колкото само да заври.
Изстуденият сироп се прибавя към прецедения сок....
2
Домашни толумбичкиНаливаме водата в тенджера и добавяме захарта и олиото. Като заври започваме да слагаме брашно, колкото може да попие и бъркаме докато се отлепи от съда.
Сваля се от огъня и се оставя да изстине, след което към тестото...
1
Домашни гевреци
Маята се разтваря във водата и се оставя на топличко за около половин час.
От брашното маята и солта омесваме тесто. След като е готово, завиваме го с кърпа и го оставяме на топло за 30-тина минути.
Тестото се разделя...
Домашни суджуциТелешкото и свинското месо се смилат два пъти, а сланината се нарязва на кубчета. Смесете ги и добавете виното и солта.
Оставете сместа да престои 24 часа, след което прибавете към нея всички подправки и се размесва още...
3
Домашни палмиОт изброените продукти се замесва тесто, което да е средно меко. От него се оформя фитил и леко се сплесква.
Режат се палми с дължина 10 см. Нареждат се в предварително намазнена правоъгълна тава. Пекат се в умерана фурна...
5
Домашни меденкиОт всички продукти без белтъка се омесва меко тесто и оформят топчета.
Може да се разточи и да се изрежат форми.
Овалват се първо в белтък, после в смлени орехи.
По средата им също се поставя орехче.
Пекат...
1
Домашни прасковкиИзброените продукти се разбъркват добре до получаване на средно меко тесто.
След това от тестото се правят малки топчета и се нареждат в предварително намазнена тава.
Пече се в умерена фурна, докато порозовеят. След...
5
Домашни масленки
Маслото се оставя в тава при стайна температура, малко да омекне. Постепенно се добавя брашното към маслото и се омесва тесто, докато маслото поеме брашното.
Получава се меко тесто. След това от тестото се отделят топки...
Домашни хлебчетаПресейте брашното, направете кладенче и счупете яйцата, добавете солта, олиото и шупналата мая.
Маята се слага в купа с хладка вода заедно със захарта и се оставя да шупне предварително.
Меси се меко тесто. Накъсват...
2
Домашни рогчета
Маята и захарта се разтварят във водата. Брашното и солта се разбъркват. Поставят се в тава и се оформя кладенче.
Олиото и яйцата се разбиват и се сипват в кладенчето.
Добавя се сместа с маята и се разбърква до получаване...
Домашни кантучиниПродуктите са на око. Захарта е по-малко от брашното. Всичко се разбърква с ръка. Тестото се разделя на 2 еднакви части.
Поръсете плота с брашно и разточете тестото на 2 продълговати франзели. Пекат се на 160 градуса...
1
Домашни тулумбички
Домашните тулумби се пържат до златисто и се вадят върху кухненска хартия. Подредете ги в чиния една до друга, но в никакъв случай не ги слагайте една върху друга, защото са кухи и ще се сплескат....
Домашни форнети
Разстелете бутер тестото на гладка повърхност. Нарежете го на ленти с дължина 1 педя и ширина половин педя. Направете разрези от едната страна, но така че да не стигат до края на тестото.
Поставете в средата на отрязаните...
Домашни скалички
В купа размесваме добре натрошените бисквити, пудрата захар, размекнатото масло, орехите и какаото.
Накрая се прибавя свареното мляко и се омесва докато се получи гъсто, но меко тесто.
С ръка се оформят топчета, които...
Домашни фалафели
Залейте зърната с нахут със студената вода и оставете да се накисват цяла нощ. На следващия ден отцедете добри и пасирайте в блендер.
Прехвърлете ги в купа, добавете смлените зърна нахут, булгур, ситно нарязания лук, пресования...