Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Как да си направим домашен ароматизаторКак да си направим домашен ароматизатор
Ето няколко рецепти за естествен, домашен ароматизатор за дома: Домашен ароматизатор с цитрусов аромат Съставки: - 25 капки етерично масло от сладък портокал (или див портокал) - 25 капки етерично масло от лимон...
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
Така че, не се колебайте, а си направете разкошен домашен ароматизатор освежител за въздуха в дома!...
Ароматизаторите влошават астматаАроматизаторите влошават астмата
Опитахте ли новия ароматизатор с мирис на свежи пролетни цветя, който гарантирано ще освежи дома ви за три, четири или пет месеца и ще в накара да танцувате без основателна причина? По–добре недейте!...
Идеи за домашни доматени сосовеИдеи за домашни доматени сосове
Необходими са ви два килограма меки домати, които се нарязват на ситно и се варят, докато не остане половината от първоначалния им обем....
Натурални ароматизатори за домаНатурални ароматизатори за дома
За да имате домашен ароматизатор и ако искате да ви мирише на пролет, може да използвате портокал, роза, канела, жасмин....
Направете си натурални ароматизатори с есенно уханиеНаправете си натурални ароматизатори с есенно ухание
Отново разбъркайте и изсипете готовия ароматизатор с красив съд....
С какво да заменим химическите ароматизатори за въздухС какво да заменим химическите ароматизатори за въздух
Независимо дали става дума за аерозолен или електрически ароматизатори, и двата варианта могат да се окажат изключително вредни за цялото ви семейство....
За хитри домакини: 9 домашни приложения на солтаЗа хитри домакини: 9 домашни приложения на солта
Ето 9 от домашните приложения на солта: Освежаване на плетени мебели Който има мебели от ракита знае, че с времето те пожълтяват....
Домашни крекериДомашни крекери
В голям съд мискирайте всички сухи съставки. Разбъркайте и започнете малко по малко да добавете от течните, като бъркате непрекъснато. Омесете маслено тесто (при необходимост коригирайте с още мляко или брашно). Готовото...
Домашни бонбониДомашни бонбони
Начупете бисквитите и към тях добавете омекналото масло. Разбъркайте всичко много добре с лъжица. Прибавете към сместа смлените орехи, какаото, ванилията и настърганата лимонова кора. Разбъркайте до получаване на хомогенна...
Домашни ликьориДомашни ликьори
2
Плодовете се заливат със силна ракия, престояват около 2 месеца. Сварява захарен сироп, който се приготвя от захарта с много малко вода колкото само да заври. Изстуденият сироп се прибавя към прецедения сок....
Домашни толумбичкиДомашни толумбички
1
Наливаме водата в тенджера и добавяме захарта и олиото. Като заври започваме да слагаме брашно, колкото може да попие и бъркаме докато се отлепи от съда. Сваля се от огъня и се оставя да изстине, след което към тестото...
Домашни геврециДомашни гевреци
Маята се разтваря във водата и се оставя на топличко за около половин час. От брашното маята и солта омесваме тесто. След като е готово, завиваме го с кърпа и го оставяме на топло за 30-тина минути. Тестото се разделя...
Домашни суджуциДомашни суджуци
3
Телешкото и свинското месо се смилат два пъти, а сланината се нарязва на кубчета. Смесете ги и добавете виното и солта. Оставете сместа да престои 24 часа, след което прибавете към нея всички подправки и се размесва още...
Домашни палмиДомашни палми
5
От изброените продукти се замесва тесто, което да е средно меко. От него се оформя фитил и леко се сплесква. Режат се палми с дължина 10 см. Нареждат се в предварително намазнена правоъгълна тава. Пекат се в умерана фурна...
Домашни меденкиДомашни меденки
1
От всички продукти без белтъка се омесва меко тесто и оформят топчета. Може да се разточи и да се изрежат форми. Овалват се първо в белтък, после в смлени орехи. По средата им също се поставя орехче. Пекат...
Домашни прасковкиДомашни прасковки
5
Изброените продукти се разбъркват добре до получаване на средно меко тесто. След това от тестото се правят малки топчета и се нареждат в предварително намазнена тава. Пече се в умерена фурна, докато порозовеят. След...
Домашни масленкиДомашни масленки
Маслото се оставя в тава при стайна температура, малко да омекне. Постепенно се добавя брашното към маслото и се омесва тесто, докато маслото поеме брашното. Получава се меко тесто. След това от тестото се отделят топки...
Домашни хлебчетаДомашни хлебчета
2
Пресейте брашното, направете кладенче и счупете яйцата, добавете солта, олиото и шупналата мая. Маята се слага в купа с хладка вода заедно със захарта и се оставя да шупне предварително. Меси се меко тесто. Накъсват...
Домашни рогчетаДомашни рогчета
Маята и захарта се разтварят във водата. Брашното и солта се разбъркват. Поставят се в тава и се оформя кладенче. Олиото и яйцата се разбиват и се сипват в кладенчето. Добавя се сместа с маята и се разбърква до получаване...
Домашни кантучиниДомашни кантучини
1
Продуктите са на око. Захарта е по-малко от брашното. Всичко се разбърква с ръка. Тестото се разделя на 2 еднакви части. Поръсете плота с брашно и разточете тестото на 2 продълговати франзели. Пекат се на 160 градуса...
Домашни тулумбичкиДомашни тулумбички
Домашните тулумби се пържат до златисто и се вадят върху кухненска хартия. Подредете ги в чиния една до друга, но в никакъв случай не ги слагайте една върху друга, защото са кухи и ще се сплескат....
Домашни форнетиДомашни форнети
Разстелете бутер тестото на гладка повърхност. Нарежете го на ленти с дължина 1 педя и ширина половин педя. Направете разрези от едната страна, но така че да не стигат до края на тестото. Поставете в средата на отрязаните...
Домашни скаличкиДомашни скалички
В купа размесваме добре натрошените бисквити, пудрата захар, размекнатото масло, орехите и какаото. Накрая се прибавя свареното мляко и се омесва докато се получи гъсто, но меко тесто. С ръка се оформят топчета, които...
Домашни фалафелиДомашни фалафели
Залейте зърната с нахут със студената вода и оставете да се накисват цяла нощ. На следващия ден отцедете добри и пасирайте в блендер. Прехвърлете ги в купа, добавете смлените зърна нахут, булгур, ситно нарязания лук, пресования...