Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Есенен гювечЕсенен гювеч
Нарежете морковите на колелца, лука на филийки, а месото на хапки. Задушете ги в олиото. Прибавете последователно нарязаните чушки, розичките карфиол, бланширания зелен фасул, нарязания на кубчета пащърнак. Когато...
Есенен чайЕсенен чай
Може да сложите лъжица мед към вашия есенен чай по желание....
Есенен чийзкейкЕсенен чийзкейк
В блендер сложете бисквитите с кравето масло и ги смелете. Извадете и поставете във форма с падащо дъно. Загладете равномерно с лъжица. В касерола сложете крема сиренето, маскарпонето, захарта и 400 мл от сметаната....
Руски есенен пирогРуски есенен пирог
Тиквата и морковите се настъргват, орехите се нарязват на едро. Смесват се с тиквата и морковите, добавят се стафидите. Двата вида брашно се смесват с канелата, бакпулвера и индийското орехче. В отделна купа се разбиват...
Здравословен есенен сладкишЗдравословен есенен сладкиш
Маслото се смесва с брашното, така че да се получат трохи, добавя се едно яйце и кашкавалът. Замесва се тесто и се оставя за половин час в хладилника. Блатът за торта се слага в намазана с масло тава. Ябълките се обелват...
Американски есенен пуншАмерикански есенен пунш
Портокалът и лимонът се изцеждат. Захарта се смесва с коняка. Добавя се настърганата кора от лимона, сокът от лимона и портокала. Всичко се разбърква добре и се оставя за 2 часа. Прецежда се. Добавя се охладеният...
Бърз есенен кейкБърз есенен кейк
Бързият есенен кейк е готов....
Пълнен есенен шаранПълнен есенен шаран
Пълненият есенен шаран е готов....
Есенен плодов кексЕсенен плодов кекс
Есенен плодов кекс е идеален за лесно и вкусно сладко изкушение....
Есенен тиквен пайЕсенен тиквен пай
Есенен тиквен пай можете да поднесете със сметана, шприцована във формата на сладки целувки отгоре....
Богат есенен омлетБогат есенен омлет
Разбиваме яйцата с прясното мляко, солта и черния пипер. Накълцваме спанака и гъбите на ситно. Загряваме олиото и маслото в тиган с незалепващо дъно и запържваме гъбите. Преди да изсипем яйцата в тигана, прибавяме към...
Есенен шоколадов кремЕсенен шоколадов крем
Смело разбърках и получих един превъзходен есенен шоколадов крем....
Есенен конфитюр асортиЕсенен конфитюр асорти
Рецептите за конфитюр са характерни с разнообразие и съчетаване на различни традиционни, а защо не и екзотични плодове. При приготвянето му трябва да се спазва правилото - на 1 кг плод, прибавяме 750-800 г захар. Ако се...
Есенен тиквен чийзкейкЕсенен тиквен чийзкейк
Есенен тиквен чийзкейк - това е един вкусен и неустоим десерт с тиква и перфектният сладкиш без брашно!...
Есенен вегетариански гювечЕсенен вегетариански гювеч
В голям тиган загрейте зехтина и при непрекъснато бъркане изпържете за 3-4 мин. нарязаните на кубчета моркови и картофи и надробените чушки и лук. Добавете тиквичката и патладжана, нарязани на полукръгчета, подправете...
Есенен зеленчуков гювечЕсенен зеленчуков гювеч
Почистете и нарежете на не много дребни парчета всички зеленчуци. Загрейте малко мазнина и запържете скълцаните лук, едро нарязани морковчета (ако са малки, ги оставете цели) и чушки. запържете колкото да хванат лек...
Пилешки гърди стил КалабрезеПилешки гърди стил Калабрезе
Пилешките гърди се почистват от всякакви жилки и и малките бели ивици. Посоляват се със сол и черен пипер. Загрява се зехтинът и маслото и пилешките гърди се поставят за да се карамелизират от двете страни. Към края на...
Сирене в италиански стилСирене в италиански стил
В дълбок тиган се сипва около 2 с. л. зехтин, загрява се. Добавя се чесънът, нарязан на люспи. Запържва се за 1 мин. Излива се консервата домати, дафинов лист, посолява се със сол и черен пипер. Оставя се на умерен котлон...
Палачинки във френски стилПалачинки във френски стил
В купа смесваме пресятото брашно и солта. Разтапяме маслото и го оставяме настрани да се охлади. В друга купа разбиваме двете яйца и млякото. Разбъркваме, докато се смесят съставките добре. Изсипваме 1/3 от сместа...
Телешко в терияки стилТелешко в терияки стил
За да получа тънки и фини парченца телешко, го режа на филийки, докато е още замръзнало. Приготвяме маринатата за телешко, като слагаме в касерола на котлона нарязаните на филийки чесън и джинджифил, соевия сос, меда,...
Пълнени камби - мой стилПълнени камби - мой стил
Нарязвам камбите наполовина, изчиствам от семките и измиваме. Нареждам ги в голяма тава, за да се запекат за 25-30 мин., зависи на колко градуса ще ги печете. За плънката на пълнените чушки слагам отдолу кашкавал, може...
Фокача в Аржентински стилФокача в Аржентински стил
Пресейте брашното. Добавете маята, зехтина, солта и водата на тънка струйка. Разбъркайте с лъжица и долейте водата. Замесете еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно или вода. Покрийте тестото с найлоново...
Сьомга в мексикански стилСьомга в мексикански стил
Сложете царевицата да се свари, без да я белите. След това обелете царевицата, но без да премахвате изцяло обвивките в основата. Запържете в сгорещено олио в тиган изчистените и нарязани зеленчуци - лука, чесъна, морковите...
Паста в гръцки стилПаста в гръцки стил
Фурна - 180 градуса. В тиган със зехтин се задушава наситнен лук, наситнената целина, морковите, нарязани на кубчета, и солта. Разбърква се и се готви до омекване. Добавя се каймата и се готви, докато стане на трохи. Наливат...
Тиганици в гръцки стилТиганици в гръцки стил
В купа смесете маята, захарта, водата и чаената лъжичка брашното, разбъркайте. Оставете покрита настрани за 8-10 минути, за да се активира маята. Добавете останалото брашно, сол и ванилийките, разбъркайте до гладка смес...