Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Есенен гювеч
Нарежете морковите на колелца, лука на филийки, а месото на хапки. Задушете ги в олиото.
Прибавете последователно нарязаните чушки, розичките карфиол, бланширания зелен фасул, нарязания на кубчета пащърнак.
Когато...
Есенен чийзкейк
В блендер сложете бисквитите с кравето масло и ги смелете. Извадете и поставете във форма с падащо дъно. Загладете равномерно с лъжица.
В касерола сложете крема сиренето, маскарпонето, захарта и 400 мл от сметаната....
Руски есенен пирог
Тиквата и морковите се настъргват, орехите се нарязват на едро. Смесват се с тиквата и морковите, добавят се стафидите. Двата вида брашно се смесват с канелата, бакпулвера и индийското орехче.
В отделна купа се разбиват...
Здравословен есенен сладкиш
Маслото се смесва с брашното, така че да се получат трохи, добавя се едно яйце и кашкавалът. Замесва се тесто и се оставя за половин час в хладилника. Блатът за торта се слага в намазана с масло тава.
Ябълките се обелват...
Американски есенен пунш
Портокалът и лимонът се изцеждат. Захарта се смесва с коняка. Добавя се настърганата кора от лимона, сокът от лимона и портокала.
Всичко се разбърква добре и се оставя за 2 часа.
Прецежда се. Добавя се охладеният...
Есенен тиквен пай
Есенен тиквен пай можете да поднесете със сметана, шприцована във формата на сладки целувки отгоре....
Богат есенен омлет
Разбиваме яйцата с прясното мляко, солта и черния пипер. Накълцваме спанака и гъбите на ситно.
Загряваме олиото и маслото в тиган с незалепващо дъно и запържваме гъбите. Преди да изсипем яйцата в тигана, прибавяме към...
Есенен конфитюр асорти
Рецептите за конфитюр са характерни с разнообразие и съчетаване на различни традиционни, а защо не и екзотични плодове.
При приготвянето му трябва да се спазва правилото - на 1 кг плод, прибавяме 750-800 г захар. Ако се...
Есенен тиквен чийзкейк
Есенен тиквен чийзкейк - това е един вкусен и неустоим десерт с тиква и перфектният сладкиш без брашно!...
Есенен вегетариански гювеч
В голям тиган загрейте зехтина и при непрекъснато бъркане изпържете за 3-4 мин. нарязаните на кубчета моркови и картофи и надробените чушки и лук.
Добавете тиквичката и патладжана, нарязани на полукръгчета, подправете...
Есенен зеленчуков гювеч
Почистете и нарежете на не много дребни парчета всички зеленчуци.
Загрейте малко мазнина и запържете скълцаните лук, едро нарязани морковчета (ако са малки, ги оставете цели) и чушки.
запържете колкото да хванат лек...
Пилешки гърди стил Калабрезе
Пилешките гърди се почистват от всякакви жилки и и малките бели ивици. Посоляват се със сол и черен пипер. Загрява се зехтинът и маслото и пилешките гърди се поставят за да се карамелизират от двете страни.
Към края на...
Сирене в италиански стил
В дълбок тиган се сипва около 2 с. л. зехтин, загрява се. Добавя се чесънът, нарязан на люспи. Запържва се за 1 мин.
Излива се консервата домати, дафинов лист, посолява се със сол и черен пипер. Оставя се на умерен котлон...
Палачинки във френски стил
В купа смесваме пресятото брашно и солта.
Разтапяме маслото и го оставяме настрани да се охлади.
В друга купа разбиваме двете яйца и млякото. Разбъркваме, докато се смесят съставките добре.
Изсипваме 1/3 от сместа...
Телешко в терияки стил
За да получа тънки и фини парченца телешко, го режа на филийки, докато е още замръзнало.
Приготвяме маринатата за телешко, като слагаме в касерола на котлона нарязаните на филийки чесън и джинджифил, соевия сос, меда,...
Пълнени камби - мой стил
Нарязвам камбите наполовина, изчиствам от семките и измиваме. Нареждам ги в голяма тава, за да се запекат за 25-30 мин., зависи на колко градуса ще ги печете.
За плънката на пълнените чушки слагам отдолу кашкавал, може...
Фокача в Аржентински стил
Пресейте брашното. Добавете маята, зехтина, солта и водата на тънка струйка. Разбъркайте с лъжица и долейте водата.
Замесете еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно или вода. Покрийте тестото с найлоново...
Сьомга в мексикански стил
Сложете царевицата да се свари, без да я белите. След това обелете царевицата, но без да премахвате изцяло обвивките в основата.
Запържете в сгорещено олио в тиган изчистените и нарязани зеленчуци - лука, чесъна, морковите...
Паста в гръцки стил
Фурна - 180 градуса.
В тиган със зехтин се задушава наситнен лук, наситнената целина, морковите, нарязани на кубчета, и солта. Разбърква се и се готви до омекване. Добавя се каймата и се готви, докато стане на трохи. Наливат...
Тиганици в гръцки стил
В купа смесете маята, захарта, водата и чаената лъжичка брашното, разбъркайте. Оставете покрита настрани за 8-10 минути, за да се активира маята.
Добавете останалото брашно, сол и ванилийките, разбъркайте до гладка смес...