Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Барби салатаБарби салата
1
Зеленчуците се измиват и почистват старателно. Зелето се рендосва или нарязва на ситно. Морковът, червеното цвекло и краставицата също се рендосват. Салатата овкусяваме с олио, оцет, сол и щипка магданоз. Поднасяме...
Оригинална салата БарбиОригинална салата Барби
Бележка: Рецептата за салата Барби е много известна в руската кухня. Заради интересния си розов цвят е подходяща за специални поводи с различна и ефектна визия....
Скариди с жива бираСкариди с жива бира
Измиваме скаридите. Накълцваме чесъна. Поставяме скаридите, чесъна, дафиновия лист, бахара и солта във висок тиган и се заливаме с бирата. Задушава се на бавен огън 10 минути, докато скаридите почервенеят. Когато...
Хляб с жива закваскаХляб с жива закваска
Готовия хляб с жива зaкваска оставете да се охлади върху решетка и го разрежете....
Палачинки с жива маяПалачинки с жива мая
Палачинките с жива мая са много вкусни....
Овесен хляб с жива маяОвесен хляб с жива мая
Овесеният хляб с жива мая е много вкусен....
Ръжен хляб с жива маяРъжен хляб с жива мая
Ръжения хляб с жива мая напръскайте с вода и завийте с кърпа....
Пълнозърнест хляб с жива закваскаПълнозърнест хляб с жива закваска
Най-напред си активираме закваската със 100 мл вода и брашно около 70-100 г, което отнема около 2-3 ч., в зависимост от топлината в помещението. Във ваничката прибавяме хладката вода, мазнината и останалите продукти. Пускаме...
Малки ръжени хлебчета с жива маяМалки ръжени хлебчета с жива мая
Малките ръжени хлебчета с жива мая са много вкусни....
Бял хляб с жива мая в хлебопекарнаБял хляб с жива мая в хлебопекарна
3
Белият хляб с жива мая в хлебопекарна е готов....
Пускат охранена кукла БарбиПускат охранена кукла Барби
Барби, освен слаба и релефна, ще може да бъде открита още висока, ниска и пълна....
Пухкава питка с жива мая и кисело млякоПухкава питка с жива мая и кисело мляко
Маята се втрива със захарта. След това се добавя във водата заедно със 1 ч.л. сол и 1 ч.л. брашно. Оставя се настрани да пипне. Брашното се пресява. По средата се прави кладенче и се добавят първо сухите съставки, а след...
Бял хляб с жива закваска и хрупкава коричкаБял хляб с жива закваска и хрупкава коричка
6
Хляба замесих в хлебопекарна. Във ваничката прибавям хладка вода, сол, мед, зехтин. Прибавям 100-150 мл квас и накрая брашното. Пускам машината на програма месене за около 10 минути. Оставям втасването на тестото в изключена...
Жива сянка в градинатаЖива сянка в градината
Пълзящите растения често са предпочитани при оформянето на ландшафта на градината, тъй като вертикалната им конструкция разчупва еднообразието на хоризонталната подредба в двора. Зелената пелена може да е изпъстрена с ярки...
Днес Барби става на 57Днес Барби става на 57
През годините Барби се наложи като еталон за красота....
Домашен хляб с жива закваскаДомашен хляб с жива закваска
8
Естествената закваска или така наречената жива закваска или квас е ферментирала смес, направена от вода и брашно. Това деликатно вещество е чувствително към външната среда и за това трябва да се съхранява добре покрито на...
Салма Хайек: Не съм ничия Барби!Салма Хайек: Не съм ничия Барби!
Холивудската звезда Салма Хайек твърди, че е стопроцентова жена, а не кукла Барби, с която да се похвалят пред приятели....
Защо мъжете предпочитат жени тип БарбиЗащо мъжете предпочитат жени тип Барби
4
И в крайна сметка защо жената тип Барби се харесва на мъжете толкова много – ами тя е секси. Какво е жена тип Барби?...
Черното Барби – красавицата, която взриви мрежатаЧерното Барби – красавицата, която взриви мрежата
Тя е едно истинско черно Барби, което не влиза в никакви стандарти. В последните години в бизнеса с моделите навлиза нова тенденция. Все по-нестандартни красавици печелят обожанието на публиката....
Домашен хляб с кисело мляко и жива мая в таваДомашен хляб с кисело мляко и жива мая в тава
Маята се разтваря в 100 мл топла вода и се оставя 10 минути да се активира. Брашното се пресява и се прави кладенче в средата. Разбъркват се яйцата с киселото мляко и се изсипват в кладенчето. Добавят се солта, захарта...
Пържен барбунПържен барбун
Рибата е покрита с люспи, които се махат, изкормва се, измива и отцежда от водата. Посолявам я леко, ръсвам и щипка черен пипер. Овалвам в брашно и пържа в умерено загрята мазнина до порозовяване. Изваждам рибата върху...
Мариновани барбуниМариновани барбуни
Когато се сгъсти добавете захарта, а 2-3 минути по-късно и изпържените барбуни. Задушете за 2-3 минути и свалете от огъня. Поднесете наръсени със ситно нарязан магданоз....
Какво е жива бира?Какво е жива бира?
Ако сте любители на бирата и искате да разберете що е то жива бира - то този съвет е за вас. В следващите редове ще видите какво представлява живата бира. Живата бира се приготвя както обикновената, но с тази разлика...
Цветя и храсти за жива оградаЦветя и храсти за жива ограда
Живата ограда е красиво допълнение към вашия двор. С нея може да ограничите шума от улицата, да блокирате вятъра или пък да създадете така нужното ви уединение дори и в по-тесни и градски пространства. Изберете онова градинско...
Барбун на фурнаБарбун на фурна
Сервирайте печеният барбун на момента, докато е топъл. Добър апетит!...