Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Измама! Пчелари ни пробутват изкуствено захаросан мед
Според експерта медът е лесен за фалшифициране и някои от пчеларите се възползват от това, като слагат много неща, за да го захаросат по изкуствен път. Инж....
За и против захаросания мед
Не толкова известен факт е, че когато медът се захароса, това показва, че е наистина качествен и е един напълно полезен натурален продукт....
Захаросан джинджифил
След половин час вече може да се прибира в кутия с капак и така се съхранява захаросания джинджифил до 3 месеца....
Как да втечним захаросан мед?
След като вече е разтопен медът, той отново може да се захароса, но този процес ще е по-бавен....
Как да разтопим захаросан мед?
Той има неограничена трайност, просто не се разваля, но има склонността с времето да се захаросва. Особено лесно се захаросва истинският натурален мед, в който няма добавена глюкоза и други подобрители....
Захаросан Коледен Венец
Активирайте маята с малко топло мляко, 2 с.л захар и 1 с.л брашно. Разбийте яйцето с останалото прясно мляко и разтопеното масло (не горещо).
Пресейте брашното, добавете щипка сол и сипете млечната смес със шупналата...
Домашен захаросан джинджифил
В тенджера с 2 л вряща вода слагаме да се вари за 15 минути измития, обелен и нарязан на парчета джинджифил.
Прецеждаме го и го прехвърляме в по-малък съд, добавяме 200 мл вода и захарта. Варим на умерен огън за 20 минути...
Домашен захаросан джинджифил
В съд поставяме 2 литра вода, която оставяме да заври. Обелваме си и нарязваме на парчета джинджифила.
Поставяме го във врящата вода и оставяме така за около 15 минути. След изтичането на времето вадим, прецеждаме, прехвърляме...
Захаросан козунак на конциРазбивате захарта с яйцата, добавяте прясното мляко и половината мазнина.
Към течните продукти добавяте брашното с предварително смесената мая (започнете с по-малко количество, а ако е необходимо, добавяйте така че да...
7
Захаросан козунак със стафиди
Яйцата със захарта разбивам добре. Маята трябва да се активира в 100 мл топло мляко с малко захар и брашно.
Пресявам брашното и слагам от млечната смес, после стопеното масло и активираната мая. Започвам да меся с ръце...
Захаросан джинджифил за болно гърло
Кипнете в тенджера водата. Пуснете вътре обеления и нарязан джинджифил, варете 15-тина минути.
Извадете го в друга тенджерка, залейте с 200 мл вода и захарта.
Варете още 20-тина минути докато видите, че парченцата...
Мед
От близо 50 000 000 години насам пчелите на земята произвеждат по естествен натурален начин един от най-ценните хранителни продукти на земята – мед. Медът и пчелните продукти от хилядолетия насам почти не са променили своя...
Украсете масата със захаросани цветя
Ефектно изглежда, ако украсите торта или сладкиш със захаросани листенца от мушкато....
Захаросан джинджифил - ползи и приготвяне у дома
За да се съхрани по-дълго полезният корен на растението, то се запазва като се приготвя захаросан джинджифил. Особеностите на билката и начинът на приготвяне на захаросания вариант го правят уникален....
Как да си направим захаросани плодове
Как да приготвим захаросани плодове?
Някои начинаещи готвачи задават въпрос от какво могат да се правят захаросани плодове? Отговорът е лесен - от всякакви плодове....
Няколко начина да си направим захаросани ябълки
В тази статия ще Ви предложим няколко начина за захаросване на ябълки, като преди това ще започнем с тънкостите на карамелизирането, което стои в основата на този десерт....
Маски с мед
Дългите зимни месеци са истински тест за нашата кожа. Ниските температури в комбинация с вятър правят кожата по-сухи, допринасят за възпаление и лющене.
Но не се отчайвайте. Няма защо и да се втурвате да купуват скъпи...
Красота с мед
Медът е не само вкусен и здравословен продукт, който подслажда чая и палачинките, той от древни времена е бил използван като козметично средство.
Медът е сложен продукт, в чийто състав влизат много полезни за организма...
Мед срещу безсъниеМедът може да се използва като приспивателно не само с топла вода или мляко – рецептите срещу безсъние, познати от векове, са не един и два.
Така например можете две седмици подред да пиете приготвена от вас медена...
1
Как да си направим захаросани лимони и портокалиМожете да използвате лимони и портокали, за да направите захаросани кори и захаросани резенчета....
1
Боров МедБерат се борови връхчета с дължина 2 - 3 см. и се варят. След като кипне водата се изхвърля, наливат се двата литра чиста вода и варенето продължава, докато от течността остане половината. Тогава се прецежда, сипва се захарта...
23
Тиквен мед
Тиквата се настъргва на дребно ренде. Разбърква се със захарта и се оставя за 2 часа и половина, за да се отдели сокът.
Настърганата тиква заедно със сока се вари на бавен огън, като се прелива по малко от сока в друг...
Динен мед
Почистете от кората и семките динята. Разбийте и прецедете.
Изсипете получения сок в голяма тенджера, сложете на котлона и след като заври, оставете на бавен огън за 2-3 часа.
Готовността на меда се определя от гъстотата...
Боров МедБерат се борови връхчета с дължина 2 - 3 см. и се варят. След като кипне водата се изхвърля, наливат се двата литра чиста вода и варенето продължава, докато от течността остане половината. Тогава се прецежда, сипва се захарта...
23
Народна медицина с мед
Медът и неговите лечебни свойства са известни на всеки. Освен уникален вкус, който го прави харесвана съставка в много сладки изкушения, продуктът от дейността на пчелите е с неизброими ползи за здравето и затова народната...