Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в статии

Изкривен врат или тортиколисИзкривен врат или тортиколис
Има няколко теории по въпроса с изкривения врат, а ето и какви са те: - Една от причините е неправилното формиране на мускула по време на живота на бебето в утробата заради някакви ограничения на плода....
Сколиоза (Изкривен гръбначен стълб)Сколиоза (Изкривен гръбначен стълб)
В ежедневието това състояние е известно като изкривен гръбначен стълб. Заболяването засяга хора от всички възрасти - от бебета, до възрастни, но по-често се диагностицира при юноши на 10-15 години....
Свински вратСвински врат
5
Вземете свинския врат и добре го увийте с конец или канап, за да се получи стегнато равномерно широко руло. Смесете соевия сос и водката, виното и с помощта на спринцовка, инжектирайте свинското от всички страни. Смесете...
Свински вратСвински врат
5
Вземете свинския врат и добре го увийте с конец или канап, за да се получи стегнато равномерно широко руло. Смесете соевия сос и водката, виното и с помощта на спринцовка, инжектирайте свинското от всички страни. Смесете...
Шпикован свински вратШпикован свински врат
Добре почистеното свинско месо се натърква със сол и черен пипер от всички страни. С помощта на остър нож се правят малки разрези, в които се пъхат скилидки чесън. Продуктите за маринатата се разбъркват до получаването...
Печен свински вратПечен свински врат
3
Шпиковайте свинския врат с разполовени скилидки чесън. Смесете горчицата с ракията и черния пипер и намажете хубаво целия врат. Сложете го в намазнена тава, на дъното на която сте наръсили доста сол. Поръсете в останалите...
Пълнен свински вратПълнен свински врат
2
Парчето свински врат разрежете с остър нож на тънък лист, който се разгръща от цялото парче. Поръсете местото отвсякъде със сол и черен пипер, скълцан чесън и го намажете с вино. Докато месото престоява, запържете скълцаните...
Сушен свински вратСушен свински врат
1
Месото за този сушен свински врат почистваме, ако искате, оставете го цяло парче или го нарежете на по-малки. На дъното на съд си поставяме обилно морска сол, слагаме свинския врат и отново покриваме обилно. Оставяме...
Свински врат ветрилоСвински врат ветрило
Върху цялото парче месо се правят разрези на 6-8 места, за да се разтвори като ветрило. Поръсва се със сол и черен пипер на вкус. Слага се да се пече свинското в умерена фурна до полуготовност. На същия брой парчета...
Сушен свински вратСушен свински врат
1
Старателно покриваме месото със солта от всички страни и го прибираме в хладилника за 24 часа. Вадим месото, отстраняваме солта и го накисваме във вода за 5 часа. Внимателно пробиваме дупка и връзваме капан, на които...
Печен свински вратПечен свински врат
3
Шпиковайте свинския врат с разполовени скилидки чесън. Смесете горчицата с ракията и черния пипер и намажете хубаво целия врат. Сложете го в намазнена тава, на дъното на която сте наръсили доста сол. Поръсете в останалите...
Свински врат по бохемскиСвински врат по бохемски
Скилидките чесън се разполовяват, морковите и киселите краставички се нарязват на едри парчета. Свинският врат се обезкостява. Правят се прорези и се поставят парчетата зеленчуци. Поставя се в тава и се залива със соев...
Печен обезкостен свински вратПечен обезкостен свински врат
За тази рецепта за свинско печено ви е необходима голяма купа или тенджера, в която да си направите маринатата. В купата първо сложете течните съставки (бялото вино, лимоновия сок, сос Уорчестър, соевия сос, зехтина, балсамовия...
Бавно печен свински вратБавно печен свински врат
1
Свинският врат се подсушава и поръсва със сол. В месото се правят малки прорези и в него се набождат филийки нарязан чесън. В купа се смесват горчицата, медът, соевият сос, зехтинът и подправките. Всичко се разбърква...
Яхния от агнешки вратЯхния от агнешки врат
Агнешкият врат се сварява, най-добре в тенджера под налягане за по бързо. Когато месото е готово - след около 90 минути, то се обезкостява, но се внимава месото да остане на по-едри парчета. След това пресният лук и...
Агнешка супа от вратАгнешка супа от врат
Супата от агнешки врат започваме, като първо подготвим месото. Внимателно измиваме агнешкия врат под течаща вода и го слагаме в подходяща тенджера. Заливаме със студена вода, добавяме една чаена лъжица сол и оставяме месото...
Курбан от агнешки вратКурбан от агнешки врат
Дойде времето за прясното агнешко и за вариациите на ястията, приготвени от вкусното месо. Ето една любима рецепта за курбан чорба - лесна и вкусна. Вратът се измива добре и се слага в дълбока тенджера да се вари на...
Свински врат с картофиСвински врат с картофи
2
Почистете свинското и го шпиковайте със скилидки чесън, като добре го осолите и поръсите с черен пипер. Натрийте го добре и с останалите подправки, като леко го и намазните. Сложете го в съд с капак да престои в хладилник...
Свински врат на скараСвински врат на скара
От бялото вино, солта, черния пипер, горчицата и соевия сос правим марината в дълбока купа. Може да се добавят и подправки, който обичате. Нареждаме пържолите, така че да са добре омазани с маринатата. Престояват минимум...
Свински врат на тиганСвински врат на тиган
Свинския врат нарязваме на вратни пържоли с дебелина около 1 см. Овкусяваме ги със сол и черен пипер. Поставяме ги в голяма купа, покриваме с прозрачно фолио и оставяме на хладно за 1 час. Пържолите си запържваме в...
Свински врат със зелеСвински врат със зеле
Загрейте фурната на 180°C. Добре подправете от всички страни свинския врат с чесън на прах, черен пипер, подправки по избор и намажете със зехтин. В съда, в който ще печете, сложете хартия за печене, сипете на дъното...
Ветрило от свински вратВетрило от свински врат
Вземете цяло парче свински врат около 1. 5 кг. Нарежете го на тънки пържоли (около 1 см) като не стигате до края. Аз нарязах на 12 парчета. В купа смесете всички продукти за мариноване на месото. Разбъркайте и с получената...
Свински Врат в ГювечСвински Врат в Гювеч
Парчето врат е добре да е цяло. Правят му се прорези до половината като филийки. Горчицата, майонезата, черният пипер, джодженът, солта, пиперът и индийското орехче се смесват в една широка купа. Вратът се поставя в нея...
Агнешки Врат със СпанакАгнешки Врат със Спанак
Агнешкият врат се измива и се нарязва на парчета. Олиото се сгорещява и месото се задушава в него, докато се изпари водата и остане само на мазнина. Изважда се месото, а в мазнината се задушава лукът, нарязан на дребно...
Руло от Свински ВратРуло от Свински Врат
Нарежете свинския врат на широки големи парчета и начукайте с малко сол. Овкусете каймата със подправки по ваш вкус. Нарежете гъбите на тънки ивици. Поръсете парчетата врат със черен пипер и по средата сложете...